marți, 7 iulie 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (34) pentru 7 iulie 2015 – Grecia : ce ar putea urma din perspectiva financiară.



PoVestea ZILEI (34)
(pentru)
7 iulie 2015

Grecia :
ce ar putea urma din perspectiva financiară 





Pentru că încă sunt în perioada de re-facere de după anumite evenimente foarte solicitante, care au cerut foarte multă concentrare, acum încă nu intru în alte profunde analize de fond ale situaţiei generale, în această nouă PoVeste din această perioadă care, iată, devine tot mai „tulbure” din perspectivă pământească, de tip 3D, însă, din una mai înaltă, putem spune că este, în fine, LIMPEZITOARE !


Înainte de a prezenta un mic fragment dintr-unul din materialele lui Adrian Coşereanu, referitor la „ce va urma în Gecia”, din punct de vedere financiar, aş dori să punctez o remarcă a comentariului din PoVestea zilei anterioare, în care se afirma că nu se înţelegea rostul acelei PoVeşti despre „a sta la masă împreună”, în contextul european şi chiar global actual...

Da, din perspectivă iarăşi de tip 3D, remarca pare a fi pertinentă : grecii „se bat” cu ceilalţi europeni dn Zona Euro, de nu se mai văd înte ei „de atâta praf” (ca în desene animate...), americanii ameninţă ruşii şi restul lumii cu declanşarea războiului (sau invers, depinde din ce unghi priveşti lucrurile), Statul Islamic continuă seria „grăzăviilor”  sale... şi multe altele, în timp ce noi prezentăm „PoVeşti” ciudate despre... „COMUNICARE”...


DA, deşi aparent sună ciudat, mesajul pe care l-am punctat la finalul acelei PoVestiri a fost cât se poate de clar : „Criza greacă” sau a Războiului ne PoVesteşte că am ajuns în faţa unei „răs-cruci” în care trebuie să luăm o anumită DECIZIE („Crisis” = „Decizie”), sau poate chiar mai multe... prin care nu doar să SCHIMBĂM ceva, ci, mult mai important, să producem o Trans-Formare în interiorul nostru...

...Şi cum am putea face aceasta cel mai bine altfel decât prin „Comunicare” – atât unii cu ceilalţi, cât, mai ales, Noi cu NOI ÎNŞINE !


Sună, zic eu, destul de logic şi de „bun-simţ”, însă mai greu este cu „punerea în practică”. Însă, dacă vă interesează cu adevărat să faceţi ceva cu viaţa voastră, în aceste extra-ordinare momente, atunci iarăşi repet că „este musai” ca să vă re-amintiţi pentru ce aţi venit aici şi acum, pe Pământ, re-memorând instrumentele cele mai eficiente de lucru pentru „Evoluţie”, în care comunicarea este unul din primii paşi elementari, care pot rezolva chiar majoritatea „conflictelor”, încă înainte de a se acutiza.

Într-adevăr, mintea obişnuită cu „chestiuni concrete”, nu percepe prea uşor legătura între Esenţa Comunicării şi rezolvarea reală a problemelor – ea-şi doreşte chestiuni foarte concrete şi punctuale la „problemele punctuale” cu care este asaltată (ca de exemplu, cum face cu plata lunară a facturilor...).

Însă, cu răbdare şi perseverenţă în centrarea în propria Fiinţă, toate aceste aspecte se vor revela de la sine...


Şi, dacă tot am vorbit de material concret care să fie oferit ca „hrană” mentalului, iată mai jos un asemenea material al lui Adrian Coşereanu („Dacă OXI nu exista, democraţie nu exista...”), care să răspundă primelor întrebări legate de „ce va urma” după declararea „falimentului grec” :
 



Mulţi colaboratori ai site-ului mă întreabă ce cred că va urma şi cât vor suferi grecii.

Fără discuţie că va fi o perioadă grea pentru greci în continuare şi ei ştiu acest lucru, dar ei sunt conduşi de lideri cu verticalitate, necorupţi şi nemânjiţi de “jewropeni” (N.MY.: “Evreii europeni”, după expresia favorită a lui Adrian C.) şi nici de Washington, lideri care se comportă ca oameni normali, fără să sfideze şi fără să îşi dorească să acumuleze bogăţie personală, deci aceştia sunt exemple personale pentru poporul grec.

În al doilea rând, aceşti lideri le-au conferit grecilor un statut şi personalitatea necesară ieşirii din această situaţie, i-au făcut să înţeleagă că sunt cineva şi că nu trebuie să fie controlaţi din afară, apelând la patriotismul lor.

Liderii greci vor face mutări strategice în plan intern şi extern. Condiţia este ca aceşti lideri care au repurtat o victorie uriaşă pentru Grecia,  Europa şi întreg globul, este, să le spună grecilor unde se află ţara, cinstit şi să vină cu un plan care să mobilizeze întreaga suflare greacă. Eu cred că o vor face şi se vor bucura de o mişcare de capital din afară spre Grecia, chiar de la grecii din emigraţie.


În opinia mea, guvernul grec va elibera certificate de IOU (“I Owe You”) către populaţie, în primul rând, pentru că, în final, banii nu vor mai fi suficienţi.

Deci se va ajunge, în opinia mea, ca salariile să se plătească un procent, să spunem, de 60-70% în euro, în prima fază, iar ceilalţi 30-40% să fie plătite în IOU-uri.

Aceste IOU-uri vor fi nominalizate de Banca Centrală a Greciei, numai pentru plata pe teritoriul Greciei a energiei electrice, gazelor, apei potabile consumate, alimentelor şi taxelor către stat, acolo unde este datoria statului să creeze subvenţii, să controleze şi să trateze cu furnizorii, pentru a face ca raportul cheltuieli/venituri să fie unul echilibrat, în rest vor fi bani cash şi instrumente de plată controlate şi eliberate de bănci.

Aceasta va duce la distrugerea oligarhilor greci care au fost în cârdăşie cu fostele guverne capitaliste vestice care au dus ţara de râpă.

În al doilea rând, aceste IOU-uri ar fi de mare ajutor pentru că masa monetară ar fi mai uşor controlabilă şi ar putea să se facă conversia mai rapidă din euro în noua monedă, care va fi cu siguranţă şi i-ar conferi acestei noi monede o paritate de schimb mai favorabilă.

Aceste IOU-uri nu vor putea fi folosite decât pe teritoriul Greciei şi de către greci.

În altă ordine de idei, după dezansamblarea oligarhilor, Tsipras & Co vor începe să “umble” la politicieni ca Samaras, care deja şi-a dat demisia dar ştie ce îl aşteaptă, la guvernatorul băncii centrale şi alţi politicieni care vor trebui să dovedească de ce, din banii împrumutaţi, şi nu au fost puţini, mai ales de la UE, FMI şi BCE, adică Troika, numai 11% au ajuns in investiţii favorabile poporului grec ?

Vor fi arestări, dar nu înainte ca vestul să încerce să îşi salveze “servanţii” sau slugile care au informaţii despre circuitul banilor, prin generare de demonstraţii anti-guvernamentale de proporţii, controlate cu o propagandă deşănţată şi care mă îndoiesc că va fi luată în seamă de greci.

Guvernul grec trebuie să fie foarte atent cu investiţiile ulterioare şi cu fondurile care vor începe să circule în paralel cu cele introduse de banca centrală în circulaţie pe piaţa internă, pentru că “jewropeni” sunt maeştri în crearea de ONG-uri şi canale paralele de finanţare şi distrugere a unor ramuri din economie.

Eu am încredere în Tsipras, Varoufakis şi echipa lor, cu ajutorul unor oameni inteligenţi şi strategi politici de afară şi cred că aventura greacă trebuie să fie privită ca un început de drum, trebuie să fie privită cu respect, de către toţi europenii şi oamenii de pe Terra, trebuie să ruşineze pe cei care au stat fără reacţie sau aşteaptă să se suie în căruţa greacă din mers.

Romania este în această situaţie, din păcate, şi îmi este ruşine mie de reacţia mai mult decât palidă a românilor din ţară, care au avizat prin tăcerea lor o UE care să îşi bată joc de ei în continuare.

În toată dezamăgirea asta oferită de reacţia poporului român, am avut o satisfacţie de proporţii văzând pe fiul meu că îşi cumpără steagul grec şi un prosop de plajă cu steagul grec şi s-a dus la plajă într-o staţiune apropiată, pe lacul Huron, mândru că în sfârşit, generaţia lui a putut câştiga şi a demonstrat unitate în Grecia.

Sunt alături de aceşti tineri greci şi de el şi cred că au învins o generaţie a mea care a fost permanent bulversată de minciuni frumoase şi perspective inexistente, o generaţie care a încurcat mult şi care a trăit mai multe mini-sisteme în cadrul a două sisteme politice. Să sperăm că generaţia tânără va lupta pentru a dovedi că în cadrul ei nu există criză de autoritate şi cred în grup în reuşita lor.

Bravo Grecia ! Bravo tineretul grec şi internaţional care au fost alături de greci şi sper ca ei să facă o echipă care să ne arate cât şi unde am greşit !...”

 



...Valurile de energii devin tot mai intense, căci emisia de energii christaline din (de fapt, PRIN) Centrul Galaxiei este tot mai intensă, de aceea negativitatea (sau Umbra) iese în “cantităţi” tot mai mari din tot mai mulţi oameni, pregătindu-ne ca să ne poziţionăm în cele mai bune condiţii pentru “MARELE VAL” (uriaş “Tsunami”) ce stă să vină...
  

Aţi uitat ?

Nu-i nicio problemă, căci “situaţia internaţională” nu uită să vă re-amintească, oră de oră, de ACEASTĂ Realitate...



Cu blândă Seninătate,



MarYan

3 comentarii:

  1. NAMASTE !!! Sugestivă poza de final.Acest steag (FALS) spart ar fi trebuit să fi dat de gîndit arhitecţilor noii Europe încă de prin anii 40 ai secolului trecut cînd în goana nebună de a-şi consolida hegemonia financiară a Europei au evitat să "ceasornice"amănuntele care acum îi dizolvă.Dar cum nu totdeauna planul de acasă corespunde cu cel din tîrg,iată a venit vremea în care detaliile fac întregul...un întreg ştirbit ,inegal,în punctele sale centrale, găurit,corupt,inechitabil,de unde şi expresia că a umbla cu două măsuri diferite pentru aceeaşi europeană problemă,dovedeşte că ultimul cuvînt l-a avut mama vitregă atît a grecilor ,după care se va auzi bak stage-ul Italiei,Spaniei cu eternul conflict basc,Portugalia,nefiind scutită de anvergura puternicei energii a soarelui central nici Franţa.Aceşti magnaţi au văzut numai evoluţia european-financiară în detrimentul clasei de jos-numărul sinuciderilor crescînd alarmant,dar nimeni,mai ales cei responsabili să fie vigilenţi la astfel de decizii ale omului de rînd tot mai marginalizat...a se vedea şi cazul nostru-au pus batista pe ţambal,pînă acum cînd corzile au început să plesnească neaşteptat de sinistru.Indiscutabil că Grecia este precedentul pentru ce va urma în Europa.Era scînteia necesară,reacţia în lanţ nu va întîrzia şi probabil va fi rana deschisă a bascilor.Fisurile abia perceptibile care tot cresc vor deveni găuri de neastupat şi un întreg sistem putred din chiar inima Bruxelles-ului va emana duhoarea resimţită pînă în Statele Unite,care nici ele nu sînt departe de actuala stare a europenilor,fiind ştiut faptul că S.estul Americii are dificultăţi care pleacă de la D.C Washington ,penetrînd nemulţumiri sociale şi de ordin administrativ în şapte state americane.Marele cutremur vine şi bine face-va mătura cloaca viermănoasă a unor burtoşi care mai cred că PĂMÎNTUL STĂ ÎN PALMA LOR.

    RăspundețiȘtergere
  2. AN,ANASHA,PENTRU ACEASTA POVESTE FRUMOASA,DA, FELICITARI GRECILOR CA AU DEMONSTRAT CA AU SAMANTA DE ZEI SI NU LE E FRICA DE AMENINTARILE ILUMINATILOR,CRED CA EI VOR FI BULGARELE DE ZAPADA CARE SE ROSTOGOLESTE LA VALE SI VA MATURA ACEASTA UNIUNE EUROPEANA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari grecilor, poate se iau si romanasii dupa ei

    RăspundețiȘtergere