luni, 13 iulie 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (39) pentru 13 iulie 2015 – GREXIT-ul şi TRANSFORMĂRILE PLANETARE (II).



PoVestea ZILEI (39)
(pentru)
13 iulie 2015

GREXIT-ul
şi
TRANSFORMĂRILE PLANETARE (II)  





Iată că, dacă în PoVestea anterioară scriam că „orele” Grexit-ului sunt numărate, Tsipras a fost de altă opinie şi A ACCEPTAT ORICE, absolut orice, doar PENTRU A SEMNA UN ACORD...

În această PoVeste nu doresc să intru în detaliile acestei situaţii cu adevărat dramatică, demnă de TRAGEDIA GREACĂ, ci să prezint ceea ce am promis la finalul PoVeştii anterioare, anume faptul că oamenii, în general, au început să se trezească şi să realizeze ceea ce semnifică, cu adevărat, acest „Acord financiar” la care este supusă Grecia, în aceste momente – ca EXEMPLU PLANETAR, pentru ca NIMENI SĂ NU MAI ÎNDRĂZNEASCĂ VREODATĂ SĂ RIDICE CAPUL (şi, mai ales, SĂ-ŞI DESCHIDĂ INIMA)...


Însă, staţi liniştiţi, că toate acestea sunt doar ultimele ACORDURI ale unui „CÂNTEC DE LEBĂDĂ în care toţi protagoniştii, deopotrivă, de o parte şi de cealaltă a baricadei, se joacă cu acorduri şi propuneri care, în doar câteva luni (cel mult !), nu vor mai avea nicio relevanţă !...


Acum, în acest episod, doresc să vă împărtăşesc din mesaje şi gânduri „la cald” sau chiar „fierbinţi”, expuse pe contul de Twitter deschis cu tema Greciei, de către oameni „normali”, fără activitate publică notorie, alături de jurnalişti, foşti oficiali, analişti politici – ale căror mesaje, într-o proporţie covârşitoare, expuse înainte de a se anunţa „Acordul”, în cursul nopţii trecute, erau negative faţă de varianta prezentată de liderii europeni, fiind „contrariaţi” de varianta către care a înclinat EuroGrupul...
 



Iată câteva „mostre” :


Elpiniki Kappa, doctor în ştiinţe comportamentale din Leeds, Marea Britanie:"Tot ce le-a mai rămas celor din Eurogrup este să ceară câte 1.000 de virgine pe an din Grecia. Ridicaţi-vă cu demnitate şi plecaţi!"

Herman, student în ştiinţe politice în Olanda: "Tsipras, nu-ţi preda ţara la FMI!"

Vincenzo Scarpetta, analist politic la Open Europe: "Să adopte un cod de procedură civilă în trei zile? Ar fi cu siguranţă un record mondial."

Diane Shugart din Poros, Grecia: "Nici măcar nu voi putea să merg cu poşeta pe stradă că vor veni germanii să mi-o confişte ca parte a celor 50 miliarde euro."

Martina Stevis, jurnalist Wall Street Journal: "În ultimul sfert de veac Grecia a avut o mână de politicieni reformişti care au prevăzut problemele care ameninţau ţara cu falimentul. Invariabil au fost marginalizaţi."

15M Barcelona International: "Trăim o suveranitate ciudată în care 18 miniştri de finanţe şi două paiaţe nealese de nimeni au mai multă putere decât milioane de alegători din Grecia."

Stefanos Tsarouchas, jurnalist de radio la Berlin: "Germania nu vrea să salveze Grecia. Pare că vrea să o umilească."

Irma Taavela, inginer la Hämeenlinna, în Finlanda: "Nu îmi vine să cred că se întâmplă asta în UE în numele creştin-democraţiei."

Red Knight, fost bancher: "Lecţia evidentă pentru restul Europei: dacă vă băgaţi în uniune monetară cu Germania sunteţi nebuni cu acte în regulă."

Jean-Luc Mélenchon, fost ministru al educaţiei în Franţa: "Pentru a treia oară în istorie, guvernul german este pe cale să distrugă Europa."

Glen O'Hara, profesor de istorie modernă şi contemporană la Oxford Brookes University: "Termenii oferiţi Greciei de zona euro nu pot fi luaţi în serios. Numai un împărat cuceritor ar fi putut cere mai mult."

Jerome Roos, cercetător la Institutul European: "Cererile creditorilor pentru Grecia sunt să le dea 50 miliarde euro în active de valoare către corpul de la Bruxelle, ceea ce face lucrurile foarte clare: este o lovitură de stat."

David McWeeney, blogger în Scoţia: "Amintiţi-vă originea crizei Greciei! Datoriile şi pierderile băncilor europene au fost basculate către cetăţeni."

Richard Lamb, Yorkshire: "Tot era Grecia îngrijorată de clientelism că era foarte activ. Acum numai actorii s-au schimbat."

Frances Coppola, colaborator Forbes şi Financial Times: "Grecia să predea 50 miliarde euro în active de valoare? Aşa cum au făcut-o în 1942 când 476 milioane de mărci le-au fost furate de la banca centrală?"

Laurent Meyer, student la informatică în Munchen: "Draghi este un geniu: a mistificat cifrele economiei Greciei ca să intre în zona euro şi acum decide liniştit dacă rămâne sau nu. Un escroc!"

KeepTalkingGreece: "Dacă l-am înţeles bine pe Juncker, el va distruge întâi Grecia şi apoi va trimite ajutor umanitar. Sunte nebuni ăştia de la Bruxelles?"

David Walsh, Irlanda: "Euro-oligarhii îi cer lui Tsipras să vândă Grecia pentru ca să plătească datoriile odioase ale sistemului bancar falimentar al zonei euro. Grexit!"

Sander van Bennekom, inventator, specialist în biocombustibili la Amsterdam:"Relaxaţi-vă! Ajutaţi Grecia şi petreceţi-vă vacanţa în această frumoasă ţară. Eu, unul, ştiu că o voi face."

Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru economie şi fost vicepreşedinte al Băncii Mondiale: "A fost un dezastru. În mod clar Germania a dat-o în bară, subminând Europa. Ceea ce au demonstrat a fost lipsă de solidaritate."


Economistul irlandez David McWilliams lansează o ipoteză surpriză. Din moment ce întoarcerea la drahmă ar însemna colapsul sistemului bancar grecesc, de ce nu ar apela grecii la yenul chinezesc ?”...


Cerinţele eurogrupului au revoltat internetul şi chiar şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Paul Krugman, a scris în rubrica sa din New York Times ESTE PREA MULT.

„Cred că îl consideraţi pe Tsipras un incompetent. Cred că vreţi ca Syriza să-şi piardă puterea. Cred că sunteţi de acord chiar şi cu pedepsirea grecilor ălora enervanţi şi-i vreţi în afara zonei euro.

Cu toate astea, Lista cererilor EuroGrupului ESTE O PURĂ NEBUNIE.[...] Este o trădare grotescă a tot ceea ce ar fi trebuit să fie proiectul european.”, a scris Krugman în editorialul său.”





Dacă şi cei doi celebri şi foarte des citaţi „laureaţi ai Premiului Nobel pentru economie”, KRUGMAN şi STIGLITZ (fascinantă combinaţia de inflexiuni evreieşti şi nemţeşti care „emană” din numele celor doi...) afirmă în mod apăsat că ceea ce se întâmplă „este prea mult”, fiind „o pură nebunie” sau chiar „un dezastru” ceea ce se propunea în acele momente (afirmaţiile fiind făcute, repet, înainte de a se anunţa ACORDUL în mod oficial, în cursul dimineţii de luni) – atunci, noi, „profanii în ale economiei”, ce am mai putea adăuga ?...


Iată, aşadar, cum OAMENII SE TREZESC, de la cei „simpli”, până la „lefegii” sau chiar „laureaţi” ai SISTEMULUI („MATRIX”), realizând că, totul este atât de „putred” şi că „miroase” atât de puternic acest „cadavru” economic şi financiar global, încât, ceea ce se petrece în prezent cu Grecia şi cu acest „Acord”, nu este decât „Ultimul Act” al unei piese, „Tragedia Greacă” – care, ca şi „DEMOCRAŢIA”, a fost inventată, totuşi, în antica ELADĂ (acolo unde acum, nemţii şi ceilalţi „Cabalişti”, doresc s-o preia „bucăţică cu bucăţică”, în contul unor DATORII FICTIVE)...


Însă, despre ce ar fi cu acest absolut „bizar” acord, haideţi să ne facem curaj ca să ne „aventurăm” în următoarea noastră zilnică PoVeste nocturnă...


Cu acelaşi Drag, Acord-at pe Undele Armoniei Divine,



MarYan

4 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Prea multa politica, prea repede ati trecut de la o abordare la alta ! Evenimentul este iminent si d-tra plangeti pe umarul UE de dragul grecilor !
    Daca intrati in politica riscati sa .... !!!

    Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...esti tare bun sa critici si sa faci ironi subtile... dece nu-ti faci un blog in care sa scrii ce-ti pofteste inimioara????

      Ștergere
  2. De ce sunteti asa irascibil dle doctor ?! Nu este nimic " subtil " sau "ironic " in acel comentariu !


    Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce comedie... când alegi să fii tot mai des "observator", încep să apară situaţii din ce în ce mai "hilare".

    Dl. "Anonim" s-a apreciat (sau, mă rog, depreciat) singur, evidenţiindu-şi propriul nivel de atenţie : eu, autorul blogului, sunt MarYan, în timp ce Maya, este, după cum sugerează numele, o persoană de gen feminin...
    Aşa că... ce să mai comentăm, când pornim de la o asemenea "bază de discuţii" ?...

    Se pare că şi Maya a intrat în "mema" acestui moment, în care energiile sunt atât de tensionate, încât este din ce în ce mai dificil de a te menţine pe "linia armonică", cât mai centrat în interior.

    Eu îi mulţumesc pentru susţinere, însă este important ca aceasta să fie însoţită de o atitudine cât mai echilibrată, căci altfel, dacă "scoatem spada", intrăm într-un "joc" din care nu avem cum să mai ieşim "neşifonaţi"...

    În rest, dl "Anonim" este şi el liber să creadă ce doreşte, însă aprecieri de genul că "plâng pe umărul UE de dragul grecilor" denotă, de la distanţă, ori imaturitate în percepţie, ori dorinţă (premeditată?) de a stârni energii "diz-armonioase" - ceea ce nu este cazul, cel puţin pe aici, prin acest "Univers Christalin". Punct.

    Cu acelaşi relaxat drag,
    MarYan.

    RăspundețiȘtergere