marți, 11 august 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (56) pentru 11 august 2015 – Focurile LEULUI.



PoVestea ZILEI (56)
(pentru)
11 august 2015

Focurile LEULUI





După cum am prezentat şi în alte PoVeşti de pe acest blog, această perioadă este foarte interesantă şi dintr-o altă perspectivă, strict astrologică, care PRE-Dispune la anumite manifestări ale energiilor specifice Constelaţiei LEULUI – acum, când Soarele, astrul principal al Sistemului nostru Solar, parcurge pe Harta noastră cerească această Constelaţie aflată sub semnul FOCULUI (adică, faptul că, în Astrologie, „Leul este Semn de Foc”).


După ce s-a tot vorbit de „PORTALUL LEULUI” din această perioadă – care ar fi început odată cu Noul An Atlanteean (Egiptean), odată cu pătrunderea Soarelul în Constelaţia Leului, prin 20-22 iulie, apoi prin intrarea puternică în acest Portal pe 26 iulie, urmată fiind de „Punctul Culminant” din „Portalul 8-8-8” din 8 august 2015 – acum se vorbeşte de un alt aspect astrologic care ar intensifica şi mai mult aceste interesante manifestări „focoase” ale Momentului (oferite, încă odată, de prezenţa Soarelui în dreptul Constelaţiei Leului pe bolta noastră cerească), respectiv, de prezenţa lui MARTE, între 9 august şi 25 septembrie 2015, alături de VENUS (retrogradă!) în aceeaşi Constelaţie a Leului !


Iată, din acest context, ce ne PoVesteşte un „astrolog profesionist” pe care l-am mai citat pe acest blog, Valeriu PĂNOIU, despre acest incitant şi „fierbinte subiect”, respectiv despre „Marte în LEU : Jar mâncăm !” :




„Între 9 august și 25 septembrie 2015, impetuosul MARTE se încarcă cu energia Leului, pe care o descarcă furtunos într-un sector al vieții noastre.

Atâta timp cât în Leu stă Marte, șade și Venus, retrogradă până pe 8 septembrie. Trăim mai intens și cu o pasiune pe care o concentrăm într-o direcție clară, în funcție de zodie și de astrograma personală.


Marte în Leu îl evocă pe Harap-Alb în timpul probei prin care își alege calul. La tava cu jăratic trage cu încăpățânare cea mai prăpădită mârțoagă, pe care, în cele din urmă, o și încalecă.

Harap-Alb trece astfel de jocul aparențelor, iar patrupedul cel uscat se metamorfozează în cel mai năzdrăvan armăsar.

Marte în Leu aplică același principiu : nimic nu este ceea ce pare!

Numai dacă riști, câștigi! Nu tot ce este colorat, atrăgător, estetic, are neapărat și miez. Nu tot ce pare lipsit de perspectivă chiar este. 

Marte în Leu ne aduce aminte de vorba aceea din bătrâni care spune că „orice cal ajunge gloabă”. Cine pune mândria pe primul loc și face totul doar ca să aibă cu ce să se laude, are de pierdut pe termen lung.

Orgoliul se plăteșe cel mai scump pe acest val astrologic, mai ales de către cei care pun piedică altora.

Marte recompensează în schimb încrederea, loialitatea și integritatea.

Într-adevăr, simțim cu toții nevoia de a fi admirați și apreciați, de a primi atenție și a ieși în evidență. Magnetismul personal este în creștere, la fel și capacitatea noastră de seducție. Dar întrebarea nu este „Ce avem ?”, ci „Ce facem cu ce avem?”.


Marte în Leu ne provoacă să ne conștientizăm valoarea și ne vorbește despre riscuri asumate. Prin acceptarea provocărilor, ne asumăm puterea asupra propriei vieți, iar astfel nu le mai permitem altora să facă ce vor cu noi.

Marte în Leu ne dă forță să eliminăm din viața noastră sau să punem la punct acele persoane care ne manipulează, care ne mint, care încearcă să ne controleze viața.

Cinstea măsoară calitatea relațiilor.”




Am redat aceste câteva repere oferite de Valeriu Pănoiu, despre acest moment astrologic (prezenţa lui Marte în dreptul Constelaţiei Leului pe bolta cerească a Planetei noastre), pentru a observa că apar şi mai multe „argumente” care ne oferă „combustibilul” necesar („Jarul” oferit de „Marte în Leu”) pentru a acţiona cu şi mai mare vigoare în sensul a ceea ce am prezentat de atâtea şi atâtea ori pe acest blog : LUCRUL CU NOI ÎNŞINE.

Aşadar, aici nu este vorba de „a ne înclina în faţa puterii lui Marte” sau a oricărei alte Planete (cum spuneam, Fiinţă Fondatoare de mare putere şi conştiinţă), ci, re-amintindu-ne că „Astrologia pre-dispune” – adică „ne arată Calea propriilor noastre alegeri pentru a lua cele mai înţelepte decizii” (pe care NOI LE FACEM, şi NU Astrele, în locul nostru!) – acesta poate a fi un moment în care să folosim şi acest „Val” suplimentar de „Energie a Focului” care să ne ajute în MUNCA cu noi înşine, în această extrem de intensă perioadă...


...Poate că aţi simţit, sau nu, însă Valurile de Energii la care trebuie să facem faţă în Prezent, sunt atât de intense, încât Trans-formările pe care acestea le induc în interiorul nostru sunt atât de puternice, încât corpul nostru fizic poate intra în perioade de „somnolenţă” (sau de super-agitaţie, ca „d-efect secundar), pentru a procesa şi asimila aceste „Coduri-Energii care pătrund pe Planetă şi care sunt în-corp-orate de către trupurile noastre fizice şi, mai ales, de către cele subtile...

De aceea, în acest Cosmic con-text, acest „Marte în Leu” (chiar dacă este însoţit de „Venus retrograd în Leu”) ne oferă un plus de „combustibil” pentru a putea merge înainte cu şi mai multă vigoare – chiar dacă, uneori, PARE că maşina noastră „a rămas în pană”, pur şi simplu din „lipsă de combustibil... însă este doar o aparenţă !


Cât despre ce înseamnă aceste Valuri de Energii şi efectele lor asupra corpului nostru, vom putea vedea împreună în viitorul articol, pe care-l vom posta în scurt timp pe blog.


Până atunci, haideţi să ne re-amintim că avem atâta de lucru pe acest „Şantier deschis” care este Personalitatea fiecăruia (de la corpul fizic până la cele eteric-cauzale), încât „a dormi”, acum (la figurat), este cea mai mare dovadă de auto-păcăleală – în timp ce, a ne odihni când corpul pare că cere acest lucru, poate fi,  paradoxal, momentul unei acţiuni intense de resetare şi încorporare a acestor puternice Coduri şi Energii...


Aşadar, în aceeaşi Bucurie „focoasă, cu Curaj, înainte !



MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu