vineri, 23 octombrie 2015

Valentin VASILESCU : Ce a determinat WASHINGTON-ul ca să ridice sancţiunile impuse IRAN-ului ? (11 octombrie 2015).



Ce a determinat WASHINGTON-ul
ca să ridice sancţiunile impuse IRAN-ului ?

11 octombrie 2015





Nota MarYan :

Pentru că unul din cele două articole propuse pentru voi în această postare („Cu ce arme ultra-secrete a câştigat Putin supremaţia în războiul radio-electronic din Siria?”), practic reia informaţii de bază plus alte detalii de acest tip din articolele postării anterioare, am decis ca să nu vă mai solicit timpul preţios cu ceva „redundant”, ci doar cu articolul rămas, care expune capabilitatea militară a radarelor performante ale Rusiei şi ale Iranului de a identifica „ţinte” inamice ale oricărei agresiuni...

...Alături de alte detalii la fel de interesante şi de „sincronizante” cu informaţii oferite pe blog în ultimul timp – mai ales în articolul lui Marvin Atudorei („Armele high-tech americane au început să fie neutralizate prin Tehnologia Keshe”).

Aceste articole, venite pe filiera „Ziarului de Gardă”, sunt scrise de un expert militar în acest domeniu, Valentin Vasilescu (fost comandant–adjunct al Aeroportului Internaţional Otopeni – deci, unul care cel puţin „are habar” despre ce înseamnă Radare, Tehnologii aeriene şi „Război radio-electronic”), expert militar care se observă că nu prea este familiarizat cu „problematica” Cabalei şi a războiului „ezoteric” care se petrece, încă, „în spatele scenei” – dar care, studiind acest joc global al „mişcărilor de trupe” americano-ruso-iraniene şi ale tehnicii implicate, începe să-şi pună anumite întrebări la finalul articolului, mai ales după ce prezintă ultimul exemplu care, iată, l-am putut studia pe îndelete la finalul unuia dintre episoadele despre Fundaţia Keshe şi tehnologia sa...

Până la PoVestea care va aduna toate aceste bucăţi într-o imagine cât mai unitară, puteţi cerceta şi această „bucată informaţională” oferită de Valentin Vasilescu în acest articol :




Sancţiunile impuse Iranului de către SUA, datorită programului său nuclear, au fost ridicate în vară, ca urmare a presiunilor făcute de Moscova.

ISRAELUL, care primeşte un ajutor militar anual din partea SUA în valoare de 4,3-4,5 miliarde USD, s-a considerat trădat de principalul său partener, acesta chiar concepând şi un plan de lovituri aeriene împotriva obiectivelor din Iran, utilizând fie spaţiul aerian al Turciei, fie cel al Iordaniei, fie cel al Arabiei Saudite :



ARABIA SAUDITĂ, cel mai bogat stat sunit şi adversar al Iranului şiit, a avut o reacţie dură la adresa sponsorului său de la Casa Albă.

Mulţi analişti au încercat să găsească o explicaţie la această decizie neobişnuită a SUA.

Ca dilema să se adâncească şi mai mult, imediat ce Rusia a început bombardamentele aeriene în Siria, Portavionul american USS Theodore Roosevelt a primit ordin ca să părăsească Golful Persic şi să revină în SUA.

Este pentru prima oară din 2007 când în Golful Persic, zona de responsabilitate a Flotei a 5-a a SUA, nu există niciun portavion american !



Ce anume a determinat acest lanţ de decizii, aparent inexplicabile, ale Washingtonului ?

Un indiciu ar fi că, deşi supus sancţiunilor impuse de SUA, guvernul iranian a alocat în ultimul deceniu o parte neobişnuit de mare din buget, investiţiilor în domeniul cercetării.

Ca rezultat firesc al acestor investiţii, pe 14 septembrie 2015, generalul de brigadă iranian Farzad Esmaili, comandantul bazei aeriene Khatam al-Anbiya, a declarat că, începând din Martie 2016, va opera un radar în unde scurte, capabil să descopere ţinte aeriene şi cosmice aflate la 3.000 km.


În iunie 2014, Iranul a dat în folosinţă primul radar cu rază mare de acţiune în oraşul Garmsar, din provincia centrală a Semnan.

Radarul a fost botezat QADIR si are o rază de acţiune de 1.100 de km.

Pe 4 iulie 2015, forţele aeriene ale Iranului au anunţat operaţionalizarea unui alt radar Qadir, în unde scurte, dispus lângă oraşul Ahvaz. Radarul se află în vestul Iranului, la mică distanţă de Golful Persic, de graniţa cu Kuwaitul şi de oraşul irakian Basra.



Majoritatea radarelor militare de descoperire şi dirijare a focului  funcţionează în gama centimetrică şi milimetrică.

O barieră în calea fascicolelor electromagnetice emise de radarele centimetrice şi milimetrice o constituie relieful, întrucât acestea se deplasează paralel cu solul. O altă barieră o constituie curbura Pamântului, astfel că distanţa lor maximă de descoperire este de 300-500 km.

Radarele în unde scurte (denumite şi decimetrice, frecvenţă de la 3-30 MHz) de tipul Qadir, emit fascicolele la un unghi de până la 45 de grade faţă de sol, pentru a fi reflectate în mod repetat de învelişul ionosferic al atmosferei Pământului. Avantajul constă în pierderi nesemnificative de semnal, datorate reflexiei ionosferice.

Radarele iraniene de tip bi-static, cu staţii de emisie şi de recepţie separate, aflate la distanţă una de alta, par a fi copiate după cele ruseşti din clasa Dnepr care au un câmp de vedere cu o deschidere de 240° şi monitorizează spaţiul aerian până la distanţa de 3.000 km.


În afara radarelor Dnepr, Rusia a amplasat o serie de radare de tip 77Ya6DM –Voroneţ (distanţa de descoperire este de 6.000 km) :  pe Aeroportul Dunayevka din Enclava KALININGRAD,  la Lekhtusi (lângă ST. PETERSBURG) şi la Olenegorsk, în PENINSULA KOLA, la graniţa cu Finlanda. Alt radar Voroneţ a fost amplasat la Armavir (150 km Nord de SOCI), pe malul Mării Negre.




Zona de Excludere dispune şi de mijloace de ultimă generaţie AA, navale şi terestre.

Tot generalul Philip Breedlove a afirmat că cea din Siria nu este singura zonă de excludere a NATO, creată de ruşi, astfel de zone funcţionând deja în Enclava Kaliningrad (pe Aeroportul Dunayevka existând un radar Voroneţ) de la Marea Baltică şi pe litoralul rusesc al Mării Negre (la Armavir existând, din nou, un radar Voroneţ), care include şi Crimeea...

...Şi că, în aceste zone, Sistemele Krasukha-4 bruiază radarele de supraveghere de pe sateliţii militari americani din Familia Lacrosse/Onyx, radarele militare bazate pe sol, cele aeriene de tip AWACS, E-8C şi cele montate pe avioane americane fără pilot RQ-4 Global Hawk, MQ-1 Predator, MQ-9 Reaper.



Unui avion american ”invizibil” de cercetare fără pilot RQ-170 Sentinel, operat de CIA, care zbura în misiune de spionaj în nord-estul Iranului, i s-au bruiat ambele canale de comandă (via satelit şi prin staţie terestră) prin care americanii îl pilotau.

Cineva a preluat de la distanţă controlul dronei, aterizând-o în stare bună, în apropierea aerodromului militar iranian Kashmar.

Au avut iranienii o Staţie din Familia Krasukha cu ajutorul căreia au realizat această performanţă ?...


Extrapolând aceste mici detalii, de producţie rusească, la Sistemul Defensiv al Iranului, concluziile legate de Iran, trase de americani, ne par acum întemeiate...




Un comentariu:

  1. ...."In final, Baba Vanga face urmatoarea predictie destul de transparenta: "Nu exista nicio forta care sa poata lovi Rusia. Rusia va continua sa creasca si sa infloreasca in continuare. Iar daca destui oameni se vor topi ca gheata, unul va ramane intact. El se va numi Vladimir si va fi gloria Rusiei. Cu el, Rusia va matura tot raul din calea ei si va deveni stapana lumii".

    RăspundețiȘtergere