joi, 26 noiembrie 2015

Călin Petru BĂRBULESCU : SECRETELE MARILOR CORPORAŢII din lume - Cum controlează tot ceea ce CITEŞTI, VEZI şi MĂNÂNCI (5 noiembrie 2014).



SECRETELE
MARILOR CORPORAŢII din lume:
cum controlează tot ceea ce
CITEŞTI, VEZI şi MĂNÂNCI

5 noiembrie 2014





Nota MarYan :

În contextul actual – în care RĂZBOIUL INFORMAŢIONAL s-a înteţit la niveluri nu doar „maxime” şi „fără precedent”, ci chiar „insuportabile” – iată că venim, în această Categorie a blogului legată de „Conspiraţii”, cu o serie de articole care, deşi poate că au fost parcurse de fiecare dintre noi în decursul timpului, mai mult sau mai puţin „în diagonală”, nu strică deloc ca să ne reamintim de aceste lucruri, sau, poate, la fel de important sau şi mai important, să avem o informaţie cât mai sintetică pe care să o prezentăm celor care ne pun atâtea şi atâtea întrebări despre ceea ce se întâmplă în prezent, legate de atâtea informaţii contradictorii...

...Şi care sunt atât de diferite de ceea ce se citeşte şi se aude-vede în Media oficială, încât, iată, citindu-le, parcă se referă la situaţia reală de pe altă Planetă !

De aceea consider că, deşi ar putea fi considerate „depăşite” de către unii „veterani” în ale Teoriilor Conspiraţiilor, aceste informaţii (ne) re-amintesc de CEEA CE SE PETRECE (încă!), cu adevărat, ÎN SPATELE SCENEI OFICIALE.

Aşadar, iată acest articol ca un „Prim Episod” (având ca avan-premieră articolul anterior) legat de adevăraţii PĂPUŞARI care controlează ECONOMIA şi FINANŢELE mondiale :





Acest grafic ne arată că majoritatea produselor pe care le cumpărăm sunt controlate doar de CÂTEVA COMPANII.

Aceasta se numeşte „ILUZIA DE A ALEGE” !


În ciuda faptului că pe piaţă se găsesc o mulţime de branduri din care poţi să alegi”, toate sunt deţinute doar de câteva corporaţii.


- COCA-COLA,

- PEPSICO,

- PROCTER & GAMBLE,

- NESTLE,

- KRAFT,

- UNILEVER,

- JOHNSON & JOHNSON,

- MARS,

- KELLOGG’S şi

- GENERAL MILLS.




Graficul, intitulat Iluzia ALEGERII, ne arată brandurile pe care companii cu nume mari ajung ca să le deţină sau să le influenţeze.

Spre exemplu, COCA-COLA nu deţine Monster, cunoscuta băutură energizantă, dar se ocupă de distribuţia sa.

Organe interne afectate de Coca-Cola

YUM BRANDS, care are în portofoliu KFC şi Taco Bell, au un parteneriat exclusiv cu Pepsi.

PROCTER & GAMBLE, compania de 84 miliarde de dolari, care se bucură de cea mai mare publicitate în SUA, este legată de o mulţime de branduri care produc orice, de la medicamente, pastă de dinţi, până la haine de clasă.
Nu este de mirare că P&G ar deservi astfel 4,8 miliarde de oameni din întreaga lume, prin această reţea uriaşă.


Nici NESTLE, o corporaţie de 200 miliarde de dolari şi cea mai mare companie alimentară din lume, nu stă mai rău...
Cunoscută în principal pentru produsele sale dulci, Nestle are, de fapt, 8.000 de branduri diferite în întreaga lume şi deţine o parte sau se află în parteneriat cu multe altele.
Din reţeaua sa fac parte compania de cosmetice L’Oreal, gigantul din domeniul produselor alimentare pentru bebeluşi Gerber, brandul vestimentar Diesel şi producătorii de mâncare pentru animale Purina şi Friskies.



Această dominaţie mondială nu se rezumă numai la domeniul produselor pe care le cumpărăm pentru consum. În ultimii zece ani, ştirile şi informaţiile media pe care le consumăm sunt şi ele comasate la nivel înalt.

90% din media este acum controlată de doar ŞASE COMPANII, de la 50, câţi jucători importanţi erau în 1983, potrivit unor date apărute în 2012.

Aceşti monştri controlează cele mai multe din ceea ce vedeţi, auziţi şi citiţi în fiecare zi.

Ei deţin reţele de televiziune, canale prin cablu, studiouri de film, ziare, reviste, edituri, case de discuri şi chiar multe dintre site-urile noastre preferate.



178 de milioane de oameni de pe trei continente citesc în fiecare dimineaţă ştirile gigantului TIME WARNER prin 3 publicaţii : Wall Street Journal, The Sun şi The Australian.


Iată şi o mică parte din portofoliul celor mai cunoscute branduri din domeniul mediatic :

GENERAL ELECTRIC : Comcast, NBC, Universal Pictures, Focus Features ;

NEWS-CORP : Dow Jones & Company, Inc, Fox, Wall Street Journal, New York Post, 20th Century Fox ;

WALT DISNEY : ABC, ESPN, Pixar, Miramax, Marvel Studios, Walt Disney Pictures, Disney Channel ;

VIACOM : MTV, VH1, Nick JR, BET, CMT, Paramount Pictures ;

TIME WARNER : CNN, HBO, Time, Warner Bros, Cinemax, Cartoon Network ;

CBS : Showtime, Smithsonian Channel, NFL.com, Jeopardy, 60 minutes.




Cel mai clar tablou al situaţiei se regăseşte la nivelul BĂNCILOR : 37 de instituţii bancare s-au contopit în ultimele două decenii în numai patruJ.P.Morgan Chase, Bank of America, Wells Fargo şi CitiGroup.

Cele mai mari 10 bănci din Statele Unite sunt responsabile acum de 54% din totalul rezervelor financiare, deşi în 1990 deţineau controlul a numai 20% dintre ele.

În acelaşi interval, numărul instituţiilor bancare s-a redus de la peste 12.500 la aproximativ 8.000.


Unii oameni au început să realizeze că există mari grupuri financiare care domină lumea.

Uitaţi de politică, intrigi, conflicte, revoluţii şi războaie. Nu este pură întâmplare. Totul a fost planificat pentru o lungă perioadă de timp.

Unii le numesc „TEORII ALE CONSPIRAŢIEI” sau Noua Ordine Mondială.

Oricum, cheia pentru a înţelege evenimentele politice şi economice actuale se găseşte la un Nucleu restrâns de Familii care au acumulat foarte multă bogăţie şi putere.



Nu vom fi departe de adevăr prin a da exemplu de astfel de FAMILII : Goldman Sachs, Rockefellers, Loebs Kuh & Lehmans în New York, Rothschilds din Paris şi Londra, Warburgs of Hamburg, Paris şi Lazards Israel Moses Seifs Rome – ca fiind unele dintre cele mai influente din lume.

Mulţi oameni au auzit de Grupul Bilderberg, Illuminati, sau Comisia Trilaterală.

Dar care sunt numele familiilor care conduc lumea şi care au control asupra statelor şi organizaţiilor internaţionale, cum ar fi ONU, NATO sau FMI ?


Pentru a încerca să răspundem la această întrebare, putem începe cu cel mai simplu lucru : care sunt cele mai mari BĂNCI din lume şi cine sunt acţionarii lor.

Cele mai mari companii din lume sunt acum : Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs și Morgan Stanley.

Să vedem acum cine sunt ACŢIONARII lor.

State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, JP Morgan, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank of New York, Mellon.

State Street Corp., Vanguard Group, FMR, BlackRock, T. Rowe, AXA, Capital World Investor, Capital Research Global Investor, Northern Trust Corp. şi Bank of Mellon.

State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, Paulson, FMR, Capital World Investor, JP Morgan, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt şi Bank of NY Mellon.

Berkshire Hathaway, FMR, State Street, Vanguard Group, Capital World Investors, BlackRock, Wellington Mgmt, AXA, T. Rowe şi Davis Selected Advisers.

(Putem vedea un NUCLEU prezent în toate băncile : State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock şi FMR [Fidelity]. Pentru a evita repetarea lor, le vom numi de acum „BIG FOUR”.)

„The big four,” Wellington, Capital World Investors, AXA, Massachusetts Financial Service şi T. Rowe.

„The big four,” Mitsubishi UFJ, Franklin Resources, AXA, T. Rowe, Bank of NY Mellon e Jennison Associates. Rowe, Bank of NY Mellon şi Jennison Associates.

Davis Selected, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Dodge, Cox, Southeatern Asset Mgmt. şi … “The big four”.


Pentru a merge mai departe, putem încerca acum să aflăm acţionarii acestor societăţi şi acţionarii marilor bănci din întreaga lume :

STATE STREET CORPORATION (unul din „Big Four”) :

Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Barrow Hanley, GE, Putnam Investment şi … “big four”(acţionari la ei înşişi).

BLACK-ROCK (un alt „Big Four”) :
PNC şi Barclays.

Cine se află în spatele PNC ? FMR (Fidelity), BlackRock, State Street, etc.

Şi în spatele Barclays ? BlackRock.


Şi am putea continua ore în şir, trecând prin paradisurile fiscale din Insulele Cayman, Monaco sau domiciliul legal al Companiei Shell din Liechtenstein.

O REŢEA unde companiile sunt mereu aceleaşi !



Pe scurt : cele mai mari opt companii financiare din SUA (JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon şi Morgan Stanley) sunt 100% controlate de zece acţionari şi avem PATRU SOCIETĂŢI (BIG FOUR) mereu prezente în toate deciziile :

- BLACK-ROCK,

- STATE STREET CORPORATION,

- VANGUARD şi

- FIDELITY (FMR).

  
În plus, FEDERAL RESERVE BANK este format din 12 Bănci, reprezentat de un Consiliu de Şapte persoane, care cuprinde reprezentanţi ai „BIG FOUR”, care la rândul lor, sunt prezente în toate celelalte entităţi.

În concluzie, Federal Reserve Bank este controlată de patru mari companii private : BlackRock, State Street, Vanguard şi Fidelity.

Aceste companii controlează politica monetară din SUA (şi cea mondială), fără niciun control sau alegere „democratică”. Aceste companii au lansat şi participat la dezvoltarea crizei economice mondiale actuale şi au reuşit să devină şi mai bogaţi.  
  

 
Pentru a încheia, haideţi să aruncăm o privire peste COMPANIILE CONTROLATE de „BIG FOUR”:

Alcoa Inc.

Altria Group Inc.

American International Group Inc.

AT&T Inc.

Boeing Co.

Caterpillar Inc.

Coca-Cola Co.

DuPont & Co.

Exxon Mobil Corp.

General Electric Co.

General Motors Corporation.

Hewlett-Packard Co.

Home Depot Inc.

Honeywell International Inc.

Intel Corp.

International Business Machines Corp.

Johnson & Johnson.

JP Morgan Chase & Co.

McDonald’s Corp.

Merck & Co. Inc.

Microsoft Corp.

3M Co.

Pfizer Inc.

Procter & Gamble Co.

United Technologies Corp.

Verizon Communications Inc.

Wal-Mart Stores Inc.

Time Warner.

Walt Disney.

Viacom.

Rupert Murdoch’s News Corporation.

CBS Corporation.

NBC Universal.




Ce am descoperit :
  
- „BIG FOURcontrolează 3 din cele 10 mari companii (cele prezentate la începutul articolului): Procter & Gamble, Coca-Cola şi Johnson & Johnson, companii care deţin supremaţia, la nivel global, în toate domeniile, şi care au acaparat piaţa.
   
- „BIG FOURdeţine toate cele 6 mari companii de media : Time Warner, Walt Disney, Viacom, CBS Corporation, NBC Universal şi Rupert Murdoch’s News Corporation.


În concluzie, BIG FOUR” controlează tot ceea ce citeşti, vezi şi mănânci !...

 


BIG FOUR” controlează marea majoritate a companiilor europene listate la Bursă.

În plus, toate aceste persoane care intră în marile instituţii financiare, cum ar fi FMI, Banca Centrală Europeană sau Banca Mondială, au fost „instruiţi” şi rămân „angajaţi” ai „Big Four”, care i-a şi format.





11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. UUUAAAUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!! GROAZNIC ......Şi cît de liberi ne credem ..............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liberi? Liberi suntem doar sa alegem ce chimicale sa mancam, avem libertatea de a ne cumpara otrava diversificata si frumos ambalata. Mereu m-am simtit ca intr-o inchisoare aici.

      Ștergere
  3. Daca crede cineva ca este liber, traieste o mare iuzie. Sclavia nu a fost nicicand abolita ci doar si-a schimbat forma. Nu s-ar fi ajuns aici daca noi nu am fi permis asta prin ignoranta pe care am ridicat-o la nivel de arta!
    Tot mai sper in trezirea din somnul cel de veci care ne-a cuprins!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc draga domnule Maryan, pentru efortul pe care il faceti de a ne trezi la Realitatea Divina. Multi oameni dorm profund neavand nici o idee despre tezaurul de infinita inteligenta si dragoste ce salasluieste in ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. omul a sustinut mereu ca este liber DAR.. putem merge undeva, oriunde.. si sa facem ceea ce vrem, cat timp vrem.. fara sa avem nevoie de bani?!?!.. daca DA, suntem cu adevarat liberi... altfel, mereu suntem doar sclavi pe plantatia altora, trudind pt cateva hartii cu care ne cumparam impresia falsa de libertate.
    oare suntem doar liberi sa alegem cui sa ne dam puterea.. liberi sa alegem cine sa ne conduca, etc.. SAU... liberi si sa ne intoarcem la valoriile reale, la comuniunea cu sinele.. la abundenta interioara, la puterea si suveranitatea pe care am ales sa o cedam de buna voie altora..?!?!?!!
    suntem fiinte libere inzestrate cu liber arbitru, dar il folosim noi pentru binele nostu sau mai degraba impotriva noastra?
    discernamantul e cheia..

    RăspundețiȘtergere
  6. "Programele vechii realități nu concordă cu programul noului nostru sistem, dar acum, că suntem atât de ferm ancorați în unitate, această problemă poate fi rezolvată foarte eficient.
    Modalitățile în care obișnuiam să ne ocupăm de aceste programe expirate s-au schimbat, căci ni se cerea să căutăm, să analizăm atent scopul din spatele acelor programe expirate, pe când în unitate suntem chemați doar să remarcăm (iluzia)… să fim martori la existența lor, să recunoaștem că ele fac parte din trecutul nostru muribund și să trecem prin ele, percepând orice simțăminte neconștientizate, ca să ne curățăm câmpul energetic de orice discordanță, restabilindu-ne astfel echilibrul, în IUBIRE.
    În unitate nu mai e nevoie să îndurăm/folosim/trecem prin aceste programe expirate, ci pur și simplu le eliminăm din câmpul nostru, prin recunoașterea lucrului la care nu mai alegem să participăm. Asta e tot ceea ce e necesar cu adevărat aici și probabil ați observat că acum lucrurile se mișcă repede… mult mai repede decât atracția gravitațională înceată, mereu prezentă în 3D.
    Pe măsură ce facem asta, pe măsură ce trecem prin aceste programe expirate fără să ne atașăm de ele/să le hrănim cu atenția noastră, ne eliberăm de ele.
    De acum și până la poarta stelară 1:1 e necesar să fim extrem de atenți la aceste intrigi vechi și să ne amintim de fiecare dată când ne confruntăm cu ele că nu e nevoie să estimăm „originea” acestor programe, întrucât făcând acest lucru creăm de fapt o nouă poveste pentru ele. Din cauza eonilor de programare falsă, vom simți adesea un val de disconfort, iar mintea noastră inferioară se va atașa imediat de acel sentiment și-i va prescrie o poveste. Acest lucru nu mai face parte din călătoria noastră și nici din experiența noastră ca DUMNEZEI oameni. "
    (Sursa: raport lunar pe luna Noiembrie, 2015, autor Lauren Gorgo, in traducerea doamnei Ana Nicolai, distribuit prin editura For You)
    Cu drag,
    so.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. So (Aşadar), foarte pe scurt : Lauren se referă la vechile noastre programări şi obişnuinţe mentale şi emoţionale, dar se referă şi la importanţa conştientizării lor, prin OBSERVAREA acestora... şi atât, fără implicări emoţionale, de genul "De Ce?" şi "De Unde?" etc., ce ar provoca noi "istorii personale" (o nouă PoVeste).

      În schimb, materialul expus mai sus informează şi explică, simplu şi direct, fără a "striga cu furie" împotriva cuiva.
      Este, cum spuneam, o simplă informare, care face parte din procesul amplu al DEZVĂLUIRII ce este tot mai aproape de conştiinţa de masă a majorităţii oamenilor...
      ...Şi, într-adevăr, atunci când vor înţelege (conştientiza) despre ce este vorba, nu va fi deloc prea plăcut... cam în genul Trezirii din filmul MATRIX, când descoperirea acelei Realităţi determina la unii reacţia de negare şi dorinţa de întoarcere înapoi în Matrice, ca Baterie pentru acei Roboţi (Archoni?)...

      Cu acelaşi dag,
      MarYan.

      Ștergere
    2. Adevarul este, cred, Domnule Maryan, ca citind articolele Dvs in capitolul "teoria conspiratiei" mi-e teama ca majoritatea cititorilor nu vor avea Puterea de a se detasha prin Observatie, ci se vor implica, hranind "bestia"/"robotul". N-am dreptate sa ma tem ? Uitati- va - cu iubire v-o cer, ca o mama - uitati-va la comentariile pe care le fac oamenii. Nu inteleg ca Dvs le ridicati Valul ca sa Observe si sa decida Risipirea Iluziei prin non-implicarea in ea, ci se arunca ca niste tauri asupra ei, plini de patima, imaginandu-si - ce copii !!! - ca trimitandu-i supararea/dezaprobarea lor, o supara cu ceva. Of, copii, de fiecare data cand "secretam" o emotie bazata pe mecanismul negatie/ura/frica, nu facem decat sa hranim fix tzinta care ne-a inspirat emotia cu pricina. Peste foc se arunca apa, domnilor, nu foc... daca vrei sa-l stingi. E elementar ! (iar focul de la Colectiv a cerut tot "foc", ati observat ?)
      Maestrul isi potriveste mesajul pentru calibrul Elevului. Un mesaj prea "tare" il poate pierde, in mod paradoxal, chiar daca e de cea mai inalta vibratie, nu credeti ?
      Ei, ei, daca ma insel voi fi cea mai fericita sa o recunosc :-)
      Cu drag si recunostinta,
      so.

      Ștergere
    3. Şi mai pe scurt, dragă So : Acum cu toţii suntem şi Elevi şi Maeştri... şi iată, A sosit Vremea Re-Cunoaşterii, inclusiv a acestor aspecte, pe care numai în acest fel le putem Elibera (prin Re-Cunoaştere, adică a re-face Cunoaşterea, prin ConŞtientizare), cu Iubire şi Compasiune.
      Altfel, menţinându-le ascunse sub preş, vom "defila" înainte cu zâmbetul pe buze" făr să ştim "ce ne-a lovit" la momentul decis de Ei.

      Iar cine "nu poate duce", nu-i bai, schimbă urgent "canalul" - căci în mod evident un articol de pe un blog nu poate fi scris pe(ntru) toate gusturile şi mentalităţile...

      Chiar dacă noi credem (doar) în anumite Teorii şi instrumente Metafizice, Procesul DEZVĂLUIRII îşi urmează Cursul...

      Cu drag, MarYan.

      Ștergere
  7. suntem liberi cu toti,dar in spirit,nu uitati ca aici jucam un joc,avem un rol,nu e nimic real,doar interpretam niste roluri pentru a trai diferite experiente care ne fac sa evoluam si sa ne cunoastem cu adevarat,fara intuneric nu am intelege lumina,fara saracie nu am intelege bogatia,fara lipsa iubirii nu am putea cunoaste iubirea adevarata,fara diferitele experiente nu am cunoaste iertarea,durerea,bucuria,s a md.
    cu iubire vali

    RăspundețiȘtergere