joi, 24 decembrie 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (82) pentru 24 decembrie 2015 – Haideţi să ne re-amintim : (MOŞ) CRĂCIUNUL şi ANUL NOU : Noi, de fapt, (PE CINE) CE Sărbătorim în Timpul „SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ” ?



PoVestea ZILEI (82)
(pentru)
24 decembrie 2015

Haideţi să ne re-amintim :





Iată cum, vrând-nevrând, ne-am apropiat de un nou Moment „interesant” şi foarte aşteptat de unii umani : „Crăciunul” din perioada „Sărbătorilor de Iarnă”...

Cititorii-colaboratori, care au ceva „vechime” în „călătoria” prin acest Univers Christalin, poate că-şi amintesc de momentul de acum exact un an, în care am venit cu un Serial dedicat acestui moment, care are chiar acest titlu „de PoVest(ir)e” : (Moş) Crăciunul şi Anul Nou : Noi, de fapt, (Pe Cine) CE Sărbătorim în Timpul Sărbătorilor de Iarnă ?”...

În acel Serial de la Categoria-Subiectul „Despre Sărbători-Celebrări”, am avut răgazul ca exact în această perioadă (a anului trecut) să scriu despre mai multe subiecte referitoare la această perioadă a „Sărbătorilor de Iarnă”, care au fost luate „sub lupă” la cercetat, rând pe rând, astfel:















Pentru că nu doresc ca să mă repet aproape cu aceleaşi cuvinte, acum doar citez câteva paragrafe din Articolul-pilot cu care am deschis acest Serial, dedicat exact acestui Moment.

Iată-l :


Nu cred că trebuie să fim prea „subtili” pentru a observa că, în această perioadă, „se întâmplă ceva” cu marea majoritate a oamenilor, aceştia „îmbolnăvindu-se” subit, prin contractarea în masă a unui VIRUS ce provoacă o MARE FEBRĂ : un „Virus al Sărbătorilor” ce produce o teribilă şi foarte greu tratabilă „Febră a Cumpărăturilor” pentru „a onora” corespunzător (adică, prin cât mai multe şi scumpe CADOURI pentru „cei dragi”), „Momentul” (care, repet, durează aproximativ o lună).

Şi, din nefericire, aceasta nu se produce şi se manifestă doar la „corporatiştii” care au „target”-uri de îndeplinit pe linia „job”-ului, prin „events”-urile pe care firma le organizează în această perioadă, ci acest moment îi „prinde” pe marea majoritate a oamenilor, fie ei „corporatişti”, cum spuneam, fie „creştini” şi chiar pe o mare parte a „spiritualilor” sau „Lucrătorilor în Lumină”, care acţionează după „marea masă”, nemaipunându-şi elementara întrebare : „DE CE toate acestea?” şi, mai ales, „Qui Prodest?” („Cui foloseşte?”).

În aceeaşi perioadă, „creştinii fervenţi” sunt cuprinşi, pe lângă această „febră” comercială de care pomeneam anterior, şi de o „infla(ma)ţie” de „evlavie” cum doar cea de la „Paşte” poate o depăşeşte în intensitate – că doar „este momentul Naşterii Domnului”...

Oare, chiar aşa este, ÎN REALITATEA COSMICĂ ?

Deşi ştim cât de RELATIV este ADEVĂRUL, totuşi, care ar fi ADEVĂRUL din acest învălmăşit MATRIX ?, tocmai descris mai sus – în care „băieţii deştepţi” (Archonii şi ajutoarele lor „de nădejde”, începând cu reptilienii şi mai ales cu slujitorii lor tereştri) „fac Jocurile (Foamei)” pentru ca „omuleţii” să rămână cât mai mult în acest statut de „baterii” pentru Jocul Archonic.




Eu cred că, prin aceste scurte dar con-centrate idei, am expus esenţialul referitor la acest Moment atât de aşteptat de Copilul din fiecare !

Cine va avea răbdare ca să (re)parcurgă acest material, va înţelege (sau, după caz, îşi va re-aminti) mult mai mult din adevărata SEMNIFICAŢIE a acestei perioade din an, în care cvasi-totalitatea umanilor, după cum spuneam, aleargă „năuci” ca să-şi golească conturile pentru a strânge cât mai multe cadouri, tot mai multe şi mai epatante („grozave”, „uluitoare”!), cu care să se mândrească progeniturile sau „cei apropiaţi” (care, apropos, CÂT de „Apropiaţi” Sunt, cu ADEVĂRAT, Sufletului vostru ?)...

Problematica acesta a „Cadourilor” a ajuns la un asemenea nivel încât, de curând, s-a dat „normă” ca toţi „colegii” (fie şcolari sau studenţi, colegi de cursuri sau chiar şi cei de la „servici”, acolo unde se poate) „să se încoloneze” (pardon, cică „să se adune”) doi câte doi şi să-şi ofere cadouri unul altuia, că „aşa-i frumos de sărbători” !

(Această „NORMĂ” este, evident, una ne-scrisă, creată de către Aceiaşi Controlori ai MATRICII care „fac Jocurile” şi „creează MODE”, precum cea cu „turnatul în cap a găleţii cu apă şi gheaţă”, de pe FaceBook, de acum vreun an – vă mai amintiţi ?)

În acest caz, vă spun că aş putea fi deja declarat de „modă veche”, că habar nu aveam de această nouă „normă” socială pe care am aflat-o de curând, de la un cursant şi „şcolar”, dar şi de la o angajată de vânzări ambulante, care declarau că, deja din acest an, „trebuie să acţioneze” în acest fel... cu alte responsabilităţi, pe lângă cele „familiale” şi altele !

 


Acum, eu nu am spus toate acestea pentru ca voi să întoarceţi spatele celor apropiaţi (şi, poate, dragi), ci ca o re-memorare a ceea ce am tot afirmat în Seria de articole de acum un an, în care Cadourile să fie cu Adevărat DARURI oferite din Inimă – cât de „ieftine” şi de „modeste” ar fi acestea, dacă sunt oferite cu Inima, în acest caz vor avea cea mai mare valoare ! – şi nu o „opintire” şi „fugăreală” prin hiper-marketuri pentru „a ne face datoria”... evident, faţă de aceste hiper-marketuri şi pentru concernele („multi-naţionalele”) care, în acest fel, dincolo de profiturile adunate (şi înmulţite exponenţial în această perioadă !), aceştia realizează şi „verificarea de rutină” a gradului de control exercitat de MATRICE care se manifestă la acel Moment.

Şi, când te uiţi cum „viermuiesc” oamenii pe străzi şi prin magazine şi hiper-marketuri, pentru a achiziţiona obiecte şi servicii care nu se ştie în ce măsură sunt cu adevărat utile şi „necesare” destinatarilor, cu o „disperare” de parcă s-ar pregăti pentru război sau pentru „apocalipsă”... concluzia este cât se poate de limpede...
  



Folosesc acest prilej pentru a re-aminti de acel studiu psihologic ce concluziona cu uimire că, pe măsură ce copiii dintr-o comunitate (de exemplu, la o grădiniţă) au tot mai multe jucării şi „daruri”, ei comunică şi relaţionează din ce în ce mai puţin... în timp ce în grădiniţele (foarte puţine şi „ciudate”) în care s-au îndepărtat TOATE JUCĂRIILE, la un moment dat, acei copii au devenit cei mai sociabili dintre toţi cei observaţi, aceştia începând să se joace cu adevărat şi să inventeze jocuri noi ÎMPREUNĂ !

Or, prin aceste „Daruri de Sărbători” (mai ales în cazul „device”-urilor moderne, de tipul Tablete, Smart-phone-uri şi alte asemenea instrumente de „virtualizare a Vieţii”) pe care „le distribuim conform Listei” copiilor şi celor apropiaţi, noi nu facem decât ca să le oferim acestora alte motive de a se retrage în „locurile lor, special amenajate”, ajungându-se, astfel, la situaţia cu „străini în aceeaşi cameră (şi casă) cu părinţii lor”... sau poate că, chiar acest lucru îşi doresc unii părinţi, ca să scape de „bătaia de cap” a celor mici – de fapt, de Vocea Copilului Interior care strigă ca, măcar în această perioadă, să fie luat în seamă...

 


Aşadar, acum, în Ajunul Crăciunului, sper ca, totuşi, această PoVestire să nu vă de-mobilizeze în a mai pune Daruri sub „Bradul de Crăciun”... ci doar ca să le Priviţi, măcar puţin, Altfel (şi bradul, şi globuleţele, şi luminiţele)... şi să le oferiţi cu o altă ATITUDINE, mult mai CONŞTIENTĂ decât până acum !

Iar Darul nostru poate va veni chiar în această „Noapte Magică”, printr-o Nouă PoVeste în care să ne re-amintim unii altora ce înseamnă cu adevărat Crăciunul şi, mai ales, SPIRITUL CRĂCIUNULUI...


Până atunci, haideţi să ne urăm un cât mai ARMONIOS CRĂCIUN al acestor SĂRBĂTORI care să devină Zilnice, pline cu cea mai înaltă BUCURIE !



MarYan

4 comentarii:

  1. Da, mulți vor crede că ești dus, dar te vor linguși în continuare și cu cât vor călca mai strâmb, cu atât popii se vot îngrășa mai avan, trezirea în masă rămâne o poveste frumoasă, Seara de Crăciun, este ce-a mai fericită, ce-a mai încărcată pozitiv zi din an, ce-l puțin la noi la Români și totuși trecem mai departe fixându-ne atenția pe tot felul de ciudățenii, dogme.
    Sărbători Fericite!.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai inceput sa scrii cam rar pe blog ... si multi dintre cititorii de bloguri alternative au nevoie de informatiile publicate de cei ca tine .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,stiu ca sarbatorile religioase sunt suprapuse
    cu cele pagane de mii de ani,si ma rezum la atat.
    Acest fapt,nu reprezinta o nouate,este cruda
    realitate in care traim.Citesc de ceva timp acest blog
    si la naiba,am cam pus botul.As fi incantat,curios dar si uimit
    daca ''resetarea financiara'' se va intampla in cursul
    vietii mele.Nu prea inteleg de ce nu ne spune''Cobra'' ce
    are de spus.Textul-Lumea nu este pregatita-s-a cam
    perimat.Pe net sunt o multime de filme in care sunt expuse
    imagini oarecum incredibile dar reale,adica,levitatii,teleportari,
    oameni nemancati de zeci de ani,extraterestii,nave nepamantene,
    inalta tehnologie scapata publicului la vedere
    si multe alte de acest gen.Cine este acel cineva care sa
    considere acest lucru!?Cine l-a numit pe acel ''Cobra''
    sa nu ne dezvaluie nimic!!!Sunt o multime de conspiratii
    in acest loc in care locuim.Nu-i spun Pamant pentru ca....sunt
    extrem de rezervat.Cred ca cea mai mare conspiratie este...Pamantul.
    Marea intrebare d.p.m.d.v. este,unde suntem?!Suntem in filmul Doom ori
    in The truman show sau in alte locuri de acest gen in care
    show-l big brader este un bebe.''Cobra'' imi poate raspunde de ce
    n-a fost niciodata nimieni pe Luna,de ce nu avem sateliti
    artificiali pe orbita,de ce
    statia orbitala este o farsa,de ce daca privesc printr-un dispozitiv
    optic de inalta performanta spre o presupusa stea ''la mii de ani lumina''
    are lumina intermitenta ca si a unui bec de craciun foarte clar vizibila
    si foarte aproape,
    de ce soarele este mult mult mai mic si se alfla defapt mult mai aproape
    de suprafata ''pamantului'',etc.Muuulte de ce....


    RăspundețiȘtergere