duminică, 31 ianuarie 2016

MarYan : FAZA FINALĂ a RĂZBOIULUI FINANCIAR GLOBAL - Partea 1-a : Prăbuşirea PREŢULUI PETROLULUI şi a celorlalte RESURSE PRIMARE.



FAZA FINALĂ
a
RĂZBOIULUI FINANCIAR GLOBAL

Partea 1-a :
Prăbuşirea
PREŢULUI PETROLULUI
şi a celorlalte RESURSE PRIMARE





Iată că, după un timp ceva mai lung de aşteptare, a sosit, în fine, şi vremea cercetării noastre, pe acest Blog Christalin, a Aspectului FINANCIAR care... fie că place sau nu, cam “doare” pe marea majoritate a umanilor – însă nu pe toţi, căci acest aspect nu pare să mai afecteze la acelaşi nivel emoţional (“dureros”) pe cei care reuşesc să salte peste Nivelul de Conştiinţă de 5,0D.

Deşi material de lucru am avut din belşug în ultimele luni, totuşi am stat în expectativă în toată această perioadă (ca şi în cazul Editorialelor) pentru a observa mai bine evoluţia evenimentelor şi pentru a putea trage concluzii cât mai credibile şi veridice, încărcate cu un cât mai înalt grad de “Adevăr” – în această “Mare” sau chiar “Ocean” Planetar de confuzii şi manipulări informaţionale, care mai de care mai INTERESA(n)TE ! ! !

Şi, se pare, iată că începutul acestui nou An, 2016, a venit cu evenimente financiare deosebite, aşa cum ne-a promis, încă din cursul anului trecut !


Deşi am fost obişnuiţi ca “punctul de cotitură” să fie numit “Resetarea Financiară Globală”, acest Moment eu îl numesc, după cum observaţi din titlu, ca fiind cel al unui “RĂZBOI FINANCIAR GLOBAL” – pentru că, în acest moment, în paralel cu Războiul propriu-zis care are loc “prin inter-puşi” între Rusia şi NATO în Siria-Irak-Yemen (şi, în curând, şi în Libia), cea mai mare intensitate a RĂZBOIULUI TOTAL în care sunt implicate cele două mari BLOCURI POLITICO-MILITAR-FINANCIARE (Alianţa Estică sau Ţările BRIICS, pe de-o parte, şi NATO-Occidentul, de cealaltă parte), este reprezentat de acest Război Financiar care, acum, se pare că a intrat în Faza sa ACUTĂ !


Sigur, pentru marea majoritate a umanilor şi chiar a românilor care merg conştiincioşi la birou (pardon, la “office”, ca să fim în ton cu “limba modernă”...) şi care îşi văd liniştiţi de “pătrăţele lor corporatiste” (care pot fi, în cazul Capitalei, de câţiva zeci de kilometri pătraţi...), aceste idei pot apărea din start ca fiind, iarăşi, aiuritoare...

...Dar, deja, după ultimele articole despre Barnevernet-ul norvegian şi, mai ales, despre “Sacrificiile ritualice de copii” (şi despre alte ticăloşii, greu de imaginat), ei bine, deja sunteţi bine “imunizaţi” şi “filtraţi” cei care puteţi face faţă la astfel de informaţii, mergând mai departe fără a închide pagina prin “click”-ul salvator (pentru ignoranţă) !
 



Aşadar : suntem în RĂZBOI FINANCIAR GLOBAL şi Total ?

Dacă este aşa, atunci întrebarea fundamentală pe care aţi putea să o puneţi s-ar referi, simplu, la nevoia de a argumenta această afirmaţie : DE CE ?

Din păcate, dincolo de frumoasa expresie “creştină” care ne anunţă invariabil la fiecare început de an că “semne bune anul are”, acum sunt nevoit ca să afirm contrariul, anume că acest an a avut deja “semne” nu prea bune, în anumite privinţe.



Primul semn şi cel mai uşor vizibil se referă la CRIZA PREŢULUI PETROLULUI – care ocupă spaţii largi în întreaga mass-media, astfel că eu nu voi mai fi nevoit, acum, să intru în cele mai adânci detalii...

...Însă, la fel ca şi în cazul articolului precedent, al copiilor “sacrificaţi” (la propriu!), acum voi oferi mai multe linkuri către articole (din informaţii cât se poate de “credibile” pentru media oficială Occidentală), care expun din mai multe perspective acest subiect şi care, practic toate, concluzionează că “CEVA (Mare) SE PETRECE”! :



- Iulian Iancu (Preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor) : “Preţul petrolului ar putea ajunge la 14 dolari pe baril” (26 ianuarie 2016).





De asemenea, o altă informaţie oferită într-un articol de limbă engleză, despre “Bombele financiare care stau gata să explodeze”, ne prezintă un foarte interesant grafic al evoluţiei indicelui S&P 500 (care ne indică evoluţia bursieră a celor mai importante 500 de companii din întreaga lume, evaluate de către una din primele trei mari agenţii de rating din lume, Standard & Poor’s), în comparaţie cu indicele bursier KMI - Kinder Morgan Inc., al celei mai mari companii de resurse energetice (de tip cărbune, gaze şi petrol) din America de Nord, KINDER MORGAN (iată cum Familia Morgan nu “şi-a băgat codiţele” doar prin domeniul financiar!...) şi care Indice KMI (ce ar evidenţia Starea REALĂ a economiei Americane), pentru ultimii doi ani, arată în felul următor (pentru o mai bună vizualizare prin mărirea imaginii, puteţi da click direct pe aceasta) :


Acest grafic (împreună cu prezentările articolelor citate anterior) ne spune în mod clar şi evident că, într-adevăr, CEVA SE PETRECE LA NIVEL GLOBAL, şi că, în prezent, ECONOMIA MONDIALĂ a intrat într-o fază clară de CONTRACŢIE, aspect evidenţiat, mai ales în Nord America, prin evoluţia “fundamentului” oricărei economii – RESURSA PRIMARĂ DE ENERGIE, care, în acest caz, este reprezentată de PETROL.

Astfel, mulţi “analişti de talie internaţională” pun actuala prăbuşire a preţului petrolului pe seama RĂZBOIULUI dintre PUTERILE Exportatoare de Petrol, respectiv ARABIA SAUDITĂ, ca “vârf de lance” al OPEC-ului şi “aliaţii săi de nădejde”, alcătuiţi din majoritatea vecinilor săi din Zona GOLFULUI (în primul rând Qatar, Bahrein, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite), pe de o parte, şi Aliaţii din ALIANŢA ESTICĂ, adică RUSIA şi Iranul, în primul rând, de cealaltă parte...

În această logică, Arabia Saudită, ca lider al OPEC (“Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol”) şi ca “braţ de intervenţie” al SUA (adică NATO), ar forţa ca preţurile petrolului să coboare cât mai mult pentru a afecta până la eventuala anihilare a Rusiei, drept pedeapsă pentru “Invazia Crimeei” şi implicarea sa în Estul Ucrainei, dar, mai ales, pentru intervenţia directă a Rusiei în zona de prim interes pentru Arabia Saudită, respectiv în Războiul din SIRIA...


Din această cauză, deşi şi Saudiţii sunt direct şi dramatic afectaţi de această prăbuşire a preţurilor (anul 2015 a fost primul an cu deficit bugetar al ţării „şeicilor saudiţi”, de vreo 98 de miliarde de dolari – în ţara unde, până acum, era „inundată” de multe sute şi mii de miliarde de dolari!), totuşi, se mizează pe afectarea directă şi totală a Rusiei, până la dezintegrarea acesteia – vorbindu-se deja de o „gaură bugetară” a sa de vreo 38 de miliarde de dolari şi, foarte important, de scăderea RUBLEI faţă de (petro)dolarul SUA, ce accentuează acest deficit bugetar şi, la fel de important, produce dezordini în zona financiară a creditelor ipotecare, care încep să se prăbuşească şi la ruşi, precum dominoul, cu efectele dramatice deja cunoscute în România... astfel că, în final, se mizează pe erodarea încrederii (până la dispariţia sa) în „ţinta” directă a Cabalei Occidentale, numită Preşedintele Putin !

Şi, deşi acelaşi lucru se doreşte şi în cazul proaspetei re-intrate pe Ringul Pieţei Mondiale a Petrolului, adică Iranul, ei bine, se pare că Situaţia Generală „nu răspunde” precum doresc acei năstruşnici „păpuşari”... astfel că studiile arată cum RUSIA poate suporta, în continuare, mai bine decât SUA, preţuri mai mici de 20 de dolari pe barilul de petrol, inclusiv faptul că ar putea supravieţui cu un asemenea preţ timp de cel puţin 2 ani, ceea ce ar fi de-a dreptul fatal pentru Arabia Saudită şi pentru multe companii americane, după cum vom vedea în continuare...

...În timp ce IRANUL vine şi el cu „surprizele” sale, oferind deja Europei petrol cu un discount mai mare cu cel puţin 1,7 dolari per baril decât cel oferit europenilor de către „omnipotenta” Arabia Saudită... însă, pentru a lămuri definitiv lucrurile, într-o intervenţie de după „ridicarea sancţiunilor internaţionale” şi permiterea reluării exporturilor de petrol, un înalt responsabil guvernamental declara că Iranul va avea forţa şi rentabilitatea de a exporta petrol indiferent de preţ, chiar şi în cazul (ipotetic) în care barilul de petrol ar fi tranzacţionat cu mai puţin de... 1 (petro)dolar SUA !



Cred că este suficient de clar până acum, din toate aceste numeroase informaţii con-centrate, faptul că aceste acţiuni, cu adevărat extreme, fac parte dintr-o Acţiune Concertată care are “dedesubturi” mult mai adânci decât sunt dispuşi să vadă sau să recunoască “analiştii” şi “experţii” mediei oficiale, strâns controlată de Mafia Khazară... având legătură (inclusiv) cu eforturile Alianţei Estice de a elimina Monopolul exercitat asupra preţului petrolului de către (bursele de pe) WALL-STREET (“Strada Zidului!...), cu a sa principală “Armă” (şi fundament al existenţei sale), numită PETRO-DOLAR SUA !...

...Şi, ca “efect secundar pozitiv”, a fost luat în calcul şi Eliberarea Mamei Pământ prin eliminarea acestor CRIMINALE ACŢIUNI de “Fracking”, adică de “Fracturare Hidraulică” a plăcilor sale subterane (prin introducerea masivă de apă sub presiune, concentrată cu zeci şi chiar sute de substanţe chimice complexe, unele extrem de toxice!), pentru obţinerea de mai mult petrol şi gaze, şi care luase un avânt teribil de distructiv în SUA şi Canada şi a cărei extracţie tocmai se pregătea “să decoleze” şi prin România (vezi cazul Pungeşti şi altele asemănătoare).



Ei bine, pentru că Pragul Minim de Rentabilitate al acestui tip (foarte costisitor) de extracţie este mult mai crescut decât la extracţia “tradiţională” a petrolului (pornind de pe la 40-50 de dolari barilul şi putând ajunge până pe la 75 de dolari barilul!), vă daţi seama că, în acest caz, într-adevăr, cu preţul de sub 30 de dolari barilul, acele companii nu mai au nicio şansă de “rentabilitate”, ale căror afaceri s-au bazat, în marea lor majoritate, pe credite bancare (cu sume foarte mari) care, în sfârşit, acum au început să nu mai poată fi plătite, ajunse la scadenţe dureroase...

Acesta este motivul pentru care deja a fost anunţat de curând un prim “lot” (ce “bolşevic” sună... însă asta este!) de cel puţin 42 de companii petroliere din SUA care au iniţiat procedura falimentului, din cauzele expuse anterior, legate de imposibilitatea de a mai plăti ratele bancare la creditele folosite pentru iniţierea acestui tip de “afacere” – care pur şi simplu a distrus părţi din “derma” Fiinţei Vii care este frumoasa noastră Mama Pământ !



Privind la toate aceste imagini oferite de evoluţia „războiului preţurilor petrolului”, am avea deja material suficient ca să spunem că „ceva se petrece” la nivel global... însă majoritatea „scepticilor” ar putea replica că acest război nu ar avea efecte pe termen lung, cu adevărat dramatice, asupra societăţii umane, căci acest aspect ar fi unul „conjunctural”, produs în urma ciocnirii unor interese naţionale şi de Grupuri Supra-statale...

Aşa este, în cazul în care ar fi vorba doar de acest aspect – însă ce ne facem când nu este vorba doar de preţul petrolului ?... ci, în general, de majoritatea Materiilor prime folosite în Industrie!

De aceea sunt nevoit să amintesc că, pe parcursul anului trecut, abundau ştiri ce anunţau căderi care mai de care mai spectaculoase, în privinţa preţurilor materiilor prime de toate felurile, ca de exemplu CUPRUL !

Cât priveşte preţul Aurului şi al Argintului, aceasta este o altă PoVeste, căci diverşi observatori din media alternativă au afirmat că unele din ultimele baricade financiare ale Cabalei pe care le mai controlează cu deplin succes, pe lângă Indicele DOW JONES, ar fi chiar acest preţ al Aurului şi al Argintului...


Aşadar, dincolo de preţul foarte fluctuant al aurului şi argintului, din ultimii doi ani, rămâne această „constantă” a prăbuşirii preţurilor la marea majoritate a materiilor prime folosite în Industrie.


Atât pentru petrol, cât şi pentru celelalte materii prime, cauza evidentă şi observabilă ar fi legată de „încetinirea creşterii” economiei Chineze, determinată „la vârful icebergului” de „Scăderea CERERII Mondiale” – aspect asupra căruia vom reveni.



Această Scădere a „CERERII GLOBALE” nu reprezintă părerea unora care fac statistici ce vor să demonstreze că „totul merge prost”, ci este un fenomen tot mai vizibil, care este însoţit de multe alte efecte (alături de cele detaliate mai sus, ale prăbuşirii preţurilor materiilor prime şi mai ales ale petrolului), printre care evidenţiem doar câteva, remarcate chiar şi de media oficială :

- „WALMART închide peste 250 de magazine la nivel global” (un alt articol, a cărui urmă am pierdut-o pe Internet, preciza însă că nu este vorba doar de Walmart, ci şi de alţi doi „giganţi”, două corporaţii uriaşe precum Walmart, care se pregătesc să închidă fiecare, alte câteva sute de hipermarketuri la nivel global, dar mai ales în... SUA ! – şi nu este vorba doar de trecerea vânzărilor tot mai mult pe „online”...).

- „Exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat prima scădere anuală de după 2009” (poate că ştiţi că „exportul de ceasuri elveţiene” este sinonim cu „starea economiei elveţiene” şi, mai subtil, cu cea a „industriei luxului”, prima afectată de recesiuni profunde).


- „Cel mai mare oraş-fantomă din lume : cum se zbat autorităţile ca să aducă aici 900.000 de locuitori” (evidenţiază „crahul imobiliar” care este în plină desfăşurare, în prezent, în China, şi care se propagă cu mare viteză şi către Occident...).



Aşadar, iată în această primă Parte, câteva imagini care încep să contureze profilurile celor implicaţi în „RĂZBOIUL FINANCIAR GLOBAL” care se pare că s-a pornit în faza sa finală, cea mai „dureroasă”.

Deşi am mai „aruncat” câteva idei pe ici, pe colo, aspectele esenţiale încă nu le-am punctat, încă, lăsându-le pentru mai încolo, după ce vom aprofunda câte ceva şi din problematica FINANCIAR-BANCARĂ şi BURSIERĂ, pe care o vom aborda cu aceeaşi „unitate de măsură”, în Partea care va urma acestei Serii de Trei Părţi.

Până atunci, sper că am conturat un pic mai clar Imaginea care ne arată poziţionarea Navei Economiei Globale faţă de Suprafaţa Pământului... şi care va deveni din ce în ce mai limpede, sperăm, în Episoadele următoare.


(continuare în Partea a 2-a)



MarYan

3 comentarii:

  1. NAMASTE !Mulţumesc pentru analiza "subversivă" de ne-găsit la BOX OFFICE ! Din textul parţial citit deduc faptul că cele două fronturi,indiferent care le-ar fi numele ,nici una nu luptă în avantajul ajutorării omului simplu,sau a miliardelor de oameni sclavagizaţi,ci mai degrabă în propriulinteres(BRICS) AL BLOCULUI CELOR CARE VOR CU ORICE CHIP ELIMINAREA ŞI CONTROLUL petrodolarului,este clasica luptă în zonele terestre unde petrolul gîlgîie,e vorba mai degrabă de INFLUENŢA şi NEO-CONTROLUL NOULUI STĂPÎN căruia la început i se îneacă bunăvoinţa şi vorbele mieroase pe piept,ca apoi CÎND ARE TOŢI SACII ÎN CĂRUŢĂ ,AMABILITĂŢILE,BUNĂVOINŢA,BONOMIA să fie de domeniul trecutului.Abia aştept veştile ne-VESTITE de pe burse!

    RăspundețiȘtergere
  2. Namaste ! Co.Bra a mentionat intr-un interviu mai vechi ca :: **Cand pietele , bursele internationale anunta Colapsul Mondial face parte din inceputul Evenimentului ..**** .Cum sursele sunt multe ce anunta aceasta ....Zile FERICITEEEE ...Cu Respect - Iulia .

    RăspundețiȘtergere
  3. si o gluma..
    Dacă petrolul ar fi gratis, benzina în România s-ar ieftini cu aproape 1 leu!!!

    RăspundețiȘtergere