luni, 23 mai 2016

MarYan : CE... ŞTIM cu ADEVĂRAT ?! (2004) – Primul “film documentar de spiritualitate” cu impact planetar, de după 1999 (anul filmului “MATRIX”).



CE... ŞTIM cu ADEVĂRAT ?! (2004) –
Primul “film documentar de spiritualitate
cu impact planetar, de după 1999
(anul filmului “MATRIX”)





Prins între atâtea subiecte „fierbinţi”, iată că „ceva” din mine găseşte timp pentru a aşeza şi acest subiect, al unui film pe care doream să îl prezint încă de acum câteva luni.

După cum am precizat chiar din primele idei de la postarea prezentării Trilogiei „MATRIX”, am ajuns ca în acel moment să postez această Trilogie („Matrix”) pornind de la filmul documentar The Secret” („Secretul”), pe care doream a-l prezenta ca şi „cap de serie” al filmelor documentare de tip metafizic, ce ne deconspiră adevărata Realitate – una eliberată din Iluzia condiţionării noastre de sub „tirania” materiei, prin care începem să ne re-descoperim adevărata calitate de Co-Creatori ai propriei noastre Realităţi (Divine)...

...Însă, imediat apoi, mi-am reamintit că, de fapt, înainte de a vedea „Secretul” (în anul 2006) am vizionat acest film documentar (pe care îl prezentăm astăzi), încă din cursul anului 2004, film a cărui „actualizare”, numită „What the... bleep do we know – Down the rabbit hole” („Şi noi, ce... mai ştim, de fapt ? – Căzând în Vizuina Iepurelui”) se bazează, practic, pe imaginea oferită în Trilogia Matrix de către MORPHEUS la prima întâlnire cu NEO, căruia îi re-aminteşte, printre altele, de „Ţara Minunilor” şi de Vizuina Iepurelui :

Dacă iei pilula albastră, te vei trezi în camera (închisoarea) ta şi vei crede tot ceea ce vrei tu (să crezi)...

...Însă, dacă iei pilula roşie, rămâi în ŢARA MINUNILOR şi îţi voi arăta cât de adâncă este Vizuina Iepurelui (N.MY.: Realitatea Cuantică).



De aceea, acest film documentar îl găsesc a fi „Piatră de temelie”, alături de Trilogia artistică MATRIX, pentru înţelegerea Realităţii Universului în care vieţuim şi funcţionăm...

Cum s-ar spune : fie că ne place sau nu UNDE ne aflăm, în acest moment, este important să aflăm şi să înţelegem LEGILE DE FUNCŢIONARE ale Zonei respective – adică, în acest caz, acest Univers „local”, în care (aparent) totul funcţionează pe baza Legilor Mecanicii Cuantice, cunoscute din Fizica Cuantică.

Referitor la nelămurirea şi întrebarea multora – legătura între Fizica Cuantică Relativistă şi Fizica Newtoniană „mecanicistă”, care ar putea, încă odată, separa taberele de „Spiritişti” versus „Materialişti”...

...Ei bine, imaginea a fost foarte frumos „deconspirată” de către Fondatori, într-un mod foarte simplu şi limpede : FIZICA CUANTICĂ se aplică cel mai bine dimensiunilor „superioare”, mai eterate (ultimele 4, adică de la dimensiunea a 9-a la a 12-a), pe când FIZICA MECANICISTĂ NEWTONIANĂ se aplică cel mai bine dimensiunilor „inferioare”, mai dense (primele 4), în timp ce dimensiunile de la a 5-a la a 8-a au aspectele „amestecate”, făcând trecerea de la Fizica Newtoniană la cea Cuantică.


De aceea, (şi) din această cauză se vorbeşte de „Co-Creaţie” şi nu doar de „Creaţie” : în dimensiunile mai dense, cum este cea de tip 3D şi 4D în care ne desfăşurăm existenţa, în mod uzual, nu putem fi „Creatori deplini ai Realităţii” (aşa cum se întâmplă în dimensiunile cele mai „înalte”) când inerţia Materiei încă funcţionează cu maximă putere, în timp ce abilităţile Fiinţei noastre mai înalte (Sufletul) poate „materializa” tot mai puţin, pe măsură ce coboară în densităţi mai joase.

De aceea orice Maestru, fie şi „Înălţat” (chiar şi de nivelul lui Isus) a fost şi încă este necesar ca să fie ajutat de numeroşi „Asistenţi” din celelalte dimensiuni, pentru a susţine uriaşa cantitate de energie necesară înfăptuirii „miracolelor”, căci „Materializarea” acestora necesită foarte multă energie din dimensiunile superioare, faţă de aplicarea la modul „natural” a Legilor mecaniciste ale Materiei.

De aceea, mulţi au intervenit şi au „hulit” ideile din acest documentar, considerându-le simple „poveşti” sau chiar „aberaţii” ce ţin de „misticism pseudo-cuantic”...

Dar ceea ce mi se pare cel mai important este faptul că acest film documentar, faţă de „The Secret”, oferă chiar la final „Cheia” de împlinire a Puterii Co-Creatoare... aspect pe care-l vom puncta şi detalia în articolul următor din această Categorie, dedicat acestui următor documentar („Secretul”).


Până atunci, haideţi să vedem care ar fi detaliile despre această „cap-o-d’operă” documentară, expuse pe blogul amicilor de la „Ieşirea din Matrix”, preluate inclusiv de pe pagina de prezentare a cărţii omonime de pe „divin.ro” (cu prezentarea corespunzătoare a documentarului, în variantele sale) :




„Succesul filmului „WHAT THE... (Bleep) DO WE KNOW ?!” („Ce... Ştim cu Adevărat ?!) a fost doar începutul călătoriei.

Mulţi români au văzut deja acest film, deşi în mod oficial el nu există în România.

Modul în care a circulat („underground”, adică „subteran”) grăieşte el însuşi despre setea de cunoaştere a românului, dar şi despre cât de mult era aşteptat un asemenea film.

Este un film care zguduie din temelii percepţia şi atitudinea umană, un film care a creat fani printre toate nivelurile de receptare, inteligenţă şi cunoaştere.


Acest documentar foloseşte ideile, conceptele şi ştiinţa care sondează şi scormoneşte mintea omenească precum minerul într-o mină, dar reprezintă doar un punct de pornire de unde poate începe explorarea în profunzime a noii paradigme.

FIZICA CUANTICĂ a proceselor noastre interioare şi graniţele exterioare ale universului cunoscut sunt cele ce trebuie recunoscute.

Desfăcătorul de conserve pentru CONŞTIINŢĂ este reprezentat de însăşi acţiunea de a pune Marile Întrebări.

Necesitatea schimbării paradigmei actuale într-una nouă, care să cuprindă conştiinţa printre factorii care influenţează viaţa şi realitatea pe Pământ, pare să fie una din cele mai importante concluzii pe care privitorul o poate avea la finele vizionării acestui documentar.


What the... Bleep - Down the Rabbit Hole” („CĂZÂND ÎN VIZUINA IEPURELUI”) este Reeditarea EXTINSĂ a primului documentar („What the... Bleep Do We Know ?!”), cu mult mai multe detalii (50 de minute în plus) care oferă o şi mai mare profunzime celor expuse anterior.

În aceste documentare ni se prezintă un gen de informaţie care ne ajută să înţelegem legătura dintre spirit şi materie, dintre ştiinţă şi religie, dintre fizică şi metafizică, dintre aspecte aparent disparate.

Acest documentar ne ajută să înţelegem Teoria Unificării tuturor aspectelor, aparent fără legătură, ale vieţii.

Poate că cel mai important mesaj al acestui film este faptul că noi suntem DumneZeii (Creatorii) propriei noastre Realităţi, ideea că noi ne creăm realitatea aşa cum este, îi dăm formă şi o schimbăm cum vrem noi.

Trăim un vis comun.

Acest film merită văzut chiar şi numai pentru simplul motiv că îţi dă de gândit. De aceea vă recomand să fiţi perfect odihniţi când vizionaţi acest documentar deoarece multitudinea informaţiilor prezentate în scurt timp s-ar putea să vă solicite mai tare decât de obicei.

(Nota MarYan : Din nefericire, nu am putut găsi şi varianta tradusă, filmul oferit mai jos fiind netradus – însă acest ne-ajuns este acoperit prin varianta supra-extinsă tradusă, din două părţi, vizualizate la finalul articolului.)



What the... Bleep - Quantum Rabbit Hole” („VIZUINA CUANTICĂ A IEPURELUI”), Viziunea SUPRA-EXTINSĂ a documentarului original (cu mai mult de 5 ore de informaţii, expuse în 2 părţi), conţine o ştiinţă uluitoare.

Cu ajutorul a mai mult de o duzină de oameni de ştiinţă, cercetători renumiţi şi teoreticieni, porneşti într-o călătorie având pe nas ochelarii fizicii cuantice ; porneşti într-un univers care este mai bizar şi mai viu decât ne-am imaginat vreodată.

Apoi eşti dus mai departe, la marginea exterioară a graniţei cunoaşterii noastre ştiinţifice despre conştiinţă, percepţie, chimia corpului şi structura creierului.

Din ce este făcut gândul? Din ce este făcută realitatea? Şi, cel mai important, cum poate schimba un gând natura realităţii ?

Această ştiinţă ne conduce nu doar în lumea materială, ci într-un Tărâm profund al Spiritualităţii.

Dacă observaţia afectează rezultatul, atunci noi nu doar facem parte din univers, ci suntem participanţi în el. Dacă gândurile sunt mai mult decât intersecţii electrice neuronale întâmplătoare, atunci conştiinţa este mai mult decât un accident anatomic.

Există o putere mai mare, dar este cu adevărat acolo, în afara noastră ?”





    

2 comentarii:

  1. Acest film este facut in urma invataturilor lui Ramtha. Citeste Cartea Alba a lui Ramtha si o sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum am precizat, bazele acestui film sunt principiile Fizicii Cuantice. Dacă acestea sunt atinse şi în Cartea albă a lui Ramtha - pe care am cercetat-o, la tmpul său, prin anii 2000 - asta nu înseamnă că doar această sursă a stat la baza acestui film.
      Şi, de fapt, nu mai conteazăm "cine, de unde şi cum".
      Dacă percepem esenţa mesajului, restul sunt detalii... ale minţii.
      MarYan.

      Ștergere