miercuri, 1 iunie 2016

MarYan : PoVestea ZILEI (89) pentru 1 iunie 2016 – Cu BUCURIE!, de „ZIUA COPILULUI” (din fiecare).



PoVestea ZILEI (89)
(pentru)
1 iunie 2016

– Cu BUCURIE!,
de „ZIUA COPILULUI” (din fiecare) –





Exact acum un an, pe 1 iunie 2015, lansam această Categorie a blogului, intitulată „PoVestea Zilei”, cu care doream să realizez o frecvenţă de postare cât mai ridicată...

...Pe care am şi reuşit a o realiza, în primele 2-3 luni, după care această frecvenţă a început să se rărească.

Foarte interesant este că, dacă la momentul respectiv, subiectele extrem de diverse au reprezentat provocări la fel de interesante, ulterior acest „creuzet” a dus la o aşa amestecare a acestor subiecte, încât nu mai reuşeam să identific vreun articol pe care „parcă ştiam” că-l poziţionasem în această Categorie şi pe care doream a-l pune ca link la cine ştie ce alt articol...

De aceea, probabil că în mod natural s-au rărit articolele dedicate acestei Categorii (prin poziţionarea articolelor, în timp, la Categoriile corespunzătoare), la care s-au mai adăugat o serie de alte cauze (extrem de „provocatoare” şi „delicate”, pe care încă nu le putem „expune”) ce au contribuit la această situaţie.



Însă nu cu acest aspect doresc ca să insist, ci cu re-amintirea faptului că această „aniversare” este legată de un moment care, deja, este privit cu tot mai mare superficialitate de tot mai mulţi dintre oameni : ZIUA COPILULUI.

Aşa cum spuneam şi în articolul ce deschidea această Categorie, de acum un an, această aniversare se referă, atât la copiii de vârstă corespunzătoare biologică, cât mai ales la COPILUL DIN FIECARE.

Chiar dacă tot mai mulţi – dintre cei care studiaţi informaţii alternative pe astfel de site-uri şi din cărţi de acest fel – aţi auzit de faptul că în interiorul fiecărei Fiinţe există atât o energie de tip Feminin, YIN (MAMA), cât şi una de tip Masculin, YANG (TATĂL), mai puţini au studiat şi au înţeles faptul că există şi un al treilea tip de energie, numită „Energia Copilului”, sau FIUL (CHRIST)...

De aceea în marea majoritate a Religiilor există conceptul de Trinitate („Sfânta Treime”), care reflectă realitatea existentă atât la Cel mai Înalt Nivel Divin (Tatăl Ceresc, Mama Divină şi Fiul Divin – Christ), cât şi la cel mai intim nivel al particulelor acestui Univers, alcătuite din materie, anti-materie şi materie „întunecată” (conform inclusiv cu cunoaşterea oferită de Keshe).


Din această înţelegere, apare ca având un anume sâmbure de adevăr şi acea afirmaţie care ne aminteşte, pe lângă „bărbatul şi femeia din interiorul nostru”, şi de „copilul din fiecare”.

Şi, cum Christ sau „Fiul lui Dumnezeu” (al acestui Univers) mai este numit şi „Inima lui Dumnezeu”, probabil că acest „Copil interior” (pe care îl serbăm, astăzi, de 1 iunie) sălăşluieşte în Inima din fiecare – pe undeva prin Spaţiul Sacru al INIMII sau în „Camera Secretă”, cum i se mai spune...

Însă, cel mai important de reţinut este faptul că Fondatorii afirmă despre CHRIST sau „FIUL LUI DUMNEZEU” că reprezintă „ECHILIBRUL POLILOR MASCULIN și FEMNIN ai CREAŢIEI”.

În acest fel, lucrurile devin cât se poate de limpezi : „Copilul” interior este evidenţiat, în fiecare Fiinţă, ca făcând parte din PUNCTUL Universal al MONADEI Fiinţei... :


...Sau fiind în Zona de inter-acţiune dintre Energia Feminină şi Masculină – observată în imaginea DIADEI Yin-Yang... :


...Sau ca reprezentare de sine-stătătoare, în TRIADA Tatăl-Mama-Fiul, în care fiecare reprezintă o treime – a treia parte – din... Trinitate, adică din Energia acestui Univers :



(Iată, ce „comedie”! : cum, pornind de la data de 1 iunie şi „Ziua Copilului”, iarăşi, fără nicio „pre-meditare”, am ajuns la Monade, Diade şi Triade Cosmice Divine ale acestui Univers !)


În acest fel, realizăm mai bine că orice aspect al manifestării în Planul Fizic are o corespondenţă cauzală şi o re-prezentare în planurile subtile sau, poate, chiar în cele mai înalte Planuri Divine.

De aceea, poate că această Zi, alături de Ziua Mamei şi cea a Tatălui (mai puţin re-cunoscută), ar putea reprezenta o bună ocazie de a ne re-aminti CINE SUNTEM cu Adevărat, în Esenţa noastră Divină, invitându-ne la o profundă Meditaţie cu Noi înşine...




Şi, tocmai de aceea, pentru a nu ne pierde în vorbe nesfârşite, haideţi să lăsăm puţin mintea deoparte şi să permitem Atenţiei Divine să pătrundă, într-un mod cât mai relaxat, în aceste dimensiuni ale Copilului DivinCHRIST(os)-ul din fiecare...

...Căci, dincolo de „îndatoririle” zilnice din acest Plan fizic, dincolo de continua alergătură şi „dute-vino” după „surse sigure de venit” care să ne ofere „siguranţa confortului material, al sănătăţii şi al fericirii” (ce simpatice iluzii !)... poate că tocmai aceste Centrări în Fiinţă şi re-descoperiri ale aspectelor fundamentale ale Fiinţei noastre (aspectul-Tată, aspectul-Mamă şi aspectul-Fiu) reprezintă Sensul fundamental al Existenţei şi vieţuirii noastre prin acest Univers, în general, şi prin acest Plan Fizic, în mod special...


Aşadar, ajutaţi de minunate acorduri de muzică divină, cu imagini pe măsură, haideţi să ne re-amintim, măcar la ocazii aniversare, de ceea ce avem de făcut NOI cu Noi Înşine : SĂ FIM, măcar pentru o (Eternă) Clipă, CEEA CE SUNTEM (Iubire Divină întrupată) :
   



MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu