duminică, 19 februarie 2017

MarYan : TURISMUL CON-ŞTIENT pentru SĂNĂTATE HOLISTICĂ.




TURISMUL
CON-ŞTIENT
pentru
SĂNĂTATE  HOLISTICĂ

 
Oferta de cazare
la
CASA CHRISTALINĂ

 



În fine, a sosit şi vremea lansării acestei Categorii (Subiect) a Blogului, intitulată „TURISM CONŞTIENT pentru SĂNĂTATE HOLISTICĂ”...

Deşi, practic, acesta a fost lansat, de cel puţin două luni, pe site-ul Asociaţiei CESAN (www.cesan.ro), acum o facem şi pe blog, ca Parte dintr-un Proces mai amplu şi complex, pe care, momentan, îl putem numi ca fiind „Programul CHRISTALIN”.


Pentru că informarea oferită – cu ocazia Primei „Oferte promoţionale”, din perioada SĂRBĂTORILOR de IARNĂ 2016-2017 – credem că este suficient de elocventă pentru a crea o imagine cât mai cuprinzătoare în ceea ce reprezintă cu adevărat această Ofertă şi acest Spaţiu (Christalin), de aceea o vom prezenta mai jos, exact aşa cum am ex-pus-o pe site-ul cesan.ro , la momentul respectiv, fără alte modificări.

Doar atât mai dorim ca să punctăm, Acum : prin Alegerea acestui „Pachet Turistic” din Oferta noastră (atât cele Speciale, cât mai ales cea generală, permanentă), voi, în mod practic, ajutaţi la dezvoltarea „Programului Christalin”, care implică, după cum poate vă daţi seama, un Program Complex de Dezvoltare Holistică a Fiinţei Umane, care se desfăşoară, în parte, şi în mediul Natural şi Energizant al „Casei CHRISTALINE” din Zona Branului.

Practic, Alegerea voastră, din punct de vedere turistic (conştient şi holistic) – de a vă relaxa la Poalele Bucegilor, într-o Casă Christalină – va fi, în acelaşi timp, şi un ajutor în susţinerea „Programului Christalin” (şi nu doar din perspectivă financiară...).




Detalii despre acest PROGRAM vor începe să fie expuse chiar din următoarea postare tematică.

Până atunci, pentru toţi cei interesaţi de subiectul TURISMULUI de alt gen – ca alter-nativăla iarbă verde (sau zăpadă) şi grătare, cu mici şi bere, manele, bârfe şi TV” – prezentăm mai jos Propunerea noastră „Christalină” :


Situată într-o zonă liniştită a Branului („Mica Elveţie”, cum mai este denumit), dar în acelaşi timp la mai puţin de 2 Km de Castelul Bran, Casa Christalină oferă o privelişte cu adevărat „montană”.

Fie că vă relaxaţi (meditaţi) în faţa Şemineului din Livingul spaţios, lângă Focul de lemne ce trosnesc plăcut şi relaxant, fie că doriţi să vă răcoriţi pe terasa generoasă a Casei (la aerul răcoros şi curat al acestei zone montane), priveliştea ce se dezvăluie privirii este cu adevărat deosebită, „pentru toate gusturile”, fiecare putând alege, astfel, unde să-şi focuseze privirea :

- fie în prim-planul locului (către „amfiteatrul” vegetaţiei crescute în pantă, în faţa Casei, la copacii răsfiraţi spre Vale sau pe deluşoarele învecinate ce conturează, astfel, discrete şi delicate poieni aflate tot „în pantă”) ;

- într-un plan ceva mai îndepărtat, cu dealuri şi păduri plăcute privirii (Dealul Măgura Branului) ;

- sau pe panorama de ansamblu, din care puteţi alege unde să fixaţi privirea : pe întregul Masiv al Munţilor BUCEGI (sau doar pe CASTELUL BRAN, foarte bine vizibil), unde „Vârful OMU” este deja prefigurat... apoi putem echilibra imaginea masivă a Bucegilor cu imaginea „Zidurilor de Cetate” ale Masivului PIATRA CRAIULUI, din partea opusă (unde vom putea vizualiza şi celălalt Vârf montan cu nume asemănător, deloc întâmplător, „La OM” sau „Vârful Baciului”).

(Pentru cei comozi, este suficient doar să arunce o privire  pe fereastra/ferestrele livingului Casei, pentru a se bucura de acelaşi peisaj.)

Ce mai oferă această „oază de linişte”, alături de terapeuticul peisaj, evidenţiat mai sus ? :

- Linişte şi în interiorul Casei şi al camerelor. De aceea, camerele de cazare, deşi sunt dotate cu condiţiile standard moderne de cazare (inclusiv cu băi noi, complet utilate), NU sunt dotate cu (sursa de poluare informaţională actuală) televizoare.

- În schimb, serile oferim, în livingul generos al Casei, video-proiecţii cu filme şi documentare de dezvoltare personală şi holistică a Fiinţei.

- Internet wire-less, cu o bună acoperire pentru această zonă montană, retrasă.

- Muzică ambientală de relaxare, în livingul Casei.

- Acces la Biblioteca Centrului (la cărţi de spiritualitate, auto-cunoaştere, dezvoltare personală şi multi-dimensională a Fiinţei).

- Alte surprize, pe care le lăsăm să le descoperiţi când veţi ajunge în acest Loc (precum accesul la Podul Casei, unde putem vizualiza întreaga zonă, ca din „vârful muntelui”, în timp ce staţi sub o Piramidă de sticlă, ca vârf al Casei).




Despre MASĂ :

După cum aţi observat din prezentarea de mai sus, această „Casă Christalină” oferă alte condiţii de petrecere a timpului liber, adresându-se unui anume tip de „turist”, cu o deschidere în domeniul spiritualităţii şi a (auto)cunoaşterii. De aceea, nici oferta de meniuri culinare nu putea face excepţie de la acest alt „life-style” (alt mod de viaţă).

Meniurile oferite în timpul sejurului în această „Casă Christalină” (câte 2 mese/zi/pers. : mic dejun şi cină, sub formă de „Bufet Suedez”) sunt, în funcţie de dorinţele fiecărui turist, de tip :

- VEGETARIAN (produse vegetale şi produse animale de tip lactate şi ouă, din zonă, cu sau fără tratament termic ; fără carne, peşte şi alte produse carnate),

- VEGAN (produse vegetale supuse tratamentului termic) şi

- RAW-VEGAN (produse vegetale crude, vii, ne-arse de „crematoriul” focului ; terapeutice).

Exemple : aperitive (pateu de hrişcă) ; ciorbe cu/fără foc, din legume şi condimente naturale şi locale ; felul II (sărmăluţe, chifteluţe, „pulpe de pui”, salate cu varză, hrişcă şi alte „minunăţii” locale, salată „a-boeuf”, pizza) ; dulciuri „terapeutice”, fără zahăr brun sau alţi îndulcitori alternativi (bomboane de ciocolată, raffaello, rulade de ciocolată cu banane, brioşe, tarte, torturi)... şi multe alte preparate cu care vă aşteptăm pentru încântarea simţurilor gustative (menţinând şi chiar potenţând, în acelaşi timp, starea de sănătate).




Pentru a înţelege mai bine şi Calitatea Meniurilor oferite în Casa Christalină, este important de precizat că persoana care va pregăti aceste meniuri are, dincolo de calitatea oficială de nutriţionist („cu acte în regulă”), o experienţă de peste 23 de ani în domeniul preparării meniurilor de tip naturist, vegan şi, mai ales, raw vegan.

Deşi poate pentru unii dintre turişti acest aspect nu înseamnă nimic, noi vă rugăm să căutaţi, în cadrul restaurantelor şi firmelor de catering de tip vegan/raw-vegan din România, persoane care să aibă mai mult de 10 ani experienţă în acest domeniu...

Şi, cum în „bucătăreală”, experienţa este decisivă (dincolo de cursurile de gătit şi diplomele colecţionate), de aceea poate că preparatele oferite de această „Maestră” în acest domeniu sunt atât de apreciate, de către cei care vin în contact cu preparatele sale : de la uimire, până la încântare extatică (şi nu exagerăm deloc).

Putem preciza că „ingredientele secrete” nu constau doar în „jocul armonios al condimentelor”, rezultat, după cum s-a mai precizat anterior, în urma acestei îndelungate experienţe, cât, cel puţin la fel de mult, prin energia „pusă” în preparate (cu atenţia concentrată la ceea ce se transmite în acele preparate), energie „rafinată” în urma experienţei metafizice, spirituale şi de auto-cunoaştere de cel puţin 25 de ani !

Ei bine, toate acestea, cumulate, „fac diferenţa”...

Mai este de reţinut un ultim aspect : „specializarea” sa în domeniul raw-vegan s-a bazat pe utilizarea, cu prioritate a produselor vegetale din zona noastră geografică, şi mai puţin a celor exotice, de peste mări şi ţări (fără a le exclude, totuşi), cu care sunt pline reţetele şi restaurantele de tip raw-vegan, inclusiv din România.




Aşadar, pe baza tuturor ofertelor expuse mai sus, putem afirma cu încredere că cine îşi doreşte cel puţin un week-end de detoxifiere fizică (prin hrana raw-vegan, atât de sănătoasă, datorită căreia puteţi descoperi gusturi noi şi „vii”), emoţională şi mentală (atât prin priveliştea din afara Casei, cât şi prin activităţile din interiorul său) – un sejur la „Casa Christalină” poate reprezenta o alegere cât se poate de Inspirată !

De aceea, această ofertă se adresează, cu precădere, Turistului CONŞTIENT...



MarYan

2 comentarii: