marți, 31 ianuarie 2023

MarYan : „Soylent-ul Verde” („Soylent Green”, 1973) un film zis „S.F.“ despre Viitorul (distopic) la Timpul (şi mai) Prezent (31 ianuarie 2023).

 

MarYan

Soylent-ul Verde

(„Soylent Green”, 1973)

un film zis „S.F.“ despre

Viitorul (distopic) la Timpul (şi mai) Prezent

  31 ianuarie 2023

 

 

Astăzi, încă situându-ne în prima lună a Noului An 2023, vin în acest Univers Christalin cu un film pe care îl găsesc a fi „monumental“...

...Dincolo de aparentele „naivităţi“ şi  „primitivisme“ ale filmelor din secolul trecut unul realizat în 1973 şi a cărei acţiune se petrece, ei bine, în anul... 2022 ! : „Soylent Green“ sau, într-o încercare de traducere, „Soylentul verde“.

Încă de la prima prezentare a sa pe site-uri de media alternativă, se remarcă că acesta pare a fi nu doar „altceva“, dar chiar unul bizar de ACTUAL !

Iată ce ni se transmitea, încă de pe atunci :

„Este anul 2022, oamenii nu mai au nimic, însă nu sunt fericiţi.

Cărţile sunt interzise, trecutul nu mai există în perimetrul închis al zonelor urbane.

În oraşe există doar trei lumi :

- 90% ostatici de laborator ;

- 9% administraţie şi corpuri constituite : poliție, armată și operatori sanitari ;

- 1% elită eugenistă care controlează totul și care supun ostaticii la cele mai cumplite umilințe.

Soylent Green este singurul aliment disponibil, însă acesta este raţionalizat.

Autoritățile controlează stocul, iar oamenii fac orice pentru o pastilă verde, fără să știe sau să caute din ce este compusă aceasta.

Lumea reală este exprimată doar prin ecrane, iar vizionarea unui banal asfințit de soare pare rupt din povești pentru 99% din ostatici. Deasupra orașelor atmosfera este încărcată cu elemente chimico-industriale care nu permit vizibilitatea.

Ţelul suprem al acestei lumi este «eutanasia voluntară».

Moartea este preludiul spre cele 20 de minute imaginare de dincolo de zidurile progresului.

În Soylent Green, Moartea, de fapt, este o pastilă verde...“

 


Iar dacă nu este suficient de clară ideea ce rezultă din prezentarea succintă de mai sus, iată şi alte două crâmpeie de imagini din film, pe care le găsesc a fi chiar fundamentale...

Iată un dialog încins între personajul principal, poliţist, şi şeful lui :

“- Cine te-a «cumpărat» ?

- Te «cumpără» de când îţi plătesc salariul !

La final, după Descoperirea sa, eroul nostru, aproape mort şi plin de sânge, strigă disperat către acelaşi şef :

Spune-le oamenilor : ei fabrică alimentele noastre din oameni !

Următorul pas o să fie cel în care o să ne crească precum o turmă de animale pentru alimente.

Trebuie să le spui. Trebuie să le spui ! :

«Soylent-ul verde sunt oameni» !

Trebuie să-i oprim cumva !

 

 

Trailer film :

https://www.youtube.com/watch?v=N_jGOKYHxaQ

 

Aşadar, înainte de a da drumul la film (rapid, cu mai puţine vorbe şi cu mai multe imagini practice), să mai punctez doar câteva aspecte fundamentale, referitoare la fascinantul an propus pentru a se desfăşura acţiunea filmului, respectiv... 2022, atunci când umanii din „acele vremi“ (la 49 de ani în viitor, faţă de momentul realizării filmului, 1973) erau cam „pierduţi în spaţiu şi timp“, fără locuri de muncă, fără niciun fel de proprietăţi, fără mijloace de deplasare, fără condiţii minime de hrănire şi subzistenţă... adică erau, cu adevărat, „fără nimic“ (doar ei cu corpurile fizice şi Fiinţa lor, adică Totul) !

Aşa cum ni se tot induce de prin zona Davos-ului şi FEM (Forumul Economic Mondial al lui Schwab), „nu veţi mai avea nimic şi veţi fi fericiţi“... însă acest film ne arată cum o astfel de umanitate este oricum doriţi să o vedeţi (nu „precum“ turma de animale, ci chiar „turma de animale“), numai FERICITĂ NU, în acele teribile condiţii (din film) !

De fapt, Soylentul Verde (un fel de „soia verde“) ne arată pe faţă şi în mod direct ceea ce urma să vină în jurul anului 2022, „conform planificării“ din acel moment al anului 1973. Faptul că încă nu se pune problema la acest nivel, al anului 2022 iar acum deja în 2023, arată că lucrurile nu s-au mişcat precum au dorit „băieţii pricepuţi“ (cel puţin unii dintre aceştia, Facţiunea Illuminati cea mai dură, doritoare la eliminarea a cel puţin 90% din umanitate), ci în direcţii mult mai complexe, precum se vedea acum 49, chiar 50 de ani...

Însă ceea ce mă frapează în mod personal este faptul că exact acum, când se aniversează 50 de ani de la această Planificare prin acest film în care alimentaţia de bază era văzută a fi această „chestie“ verde ce se dorea a fi o „făină proteică“ concentrată şi nutritivă...

...Iată cum chiar în aceste momente, ale începutului de an 2023, se introduce în alimentaţia umană, într-un ritm extrem de alert, mai ales în zona UE, această „făina proteică“ din insecte (gândaci, greieri şi nu numai) şi viermi de tot felul, ca şi când planificarea este cât se poate de precisă şi chiar rămasă uşor în urmă !

Iar dacă vedem ce înseamnă cu adevărat această „făină proteică“ din film (umanii eutanasiaţi şi apoi tocaţi şi transformaţi în această pastă verde digerabilă...), deja intrăm în plin SF... dar unul pe care riscăm nu doar să îl vedem, ci să-l trăim pe propria piele, în acest lagăr global în devenire...

...Asta dacă vom sta în continuare şi vom privi pasivi, acceptând toată nebunia din jur şi acţionând pe fondul vechilor obiceiuri, conform cu programarea cunoscută ca şi : „Afaceri ca de obicei“.

Dar aceasta este o altă PoVeste, pe care o vom relua în Editorialele şi CuVintele Zilei expuse în ultima vreme pe acest blog.

Până atunci, haideţi să ne bucurăm de acest film, relaxându-ne în interior şi întărindu-ne (în psihic) pentru a putea neutraliza o posibilă Linie Temporală care nu sună deloc prea amuzant!...


(Re)Vizionare relaxată !

 

 


Link-uri către film :

https://filmeserialehd.biz/film/soylent-green-1973/

https://www1.divxfilmeonline.net/soylent-green-1973/

 

MarYan

 

Un comentariu:

  1. Care ar mai fi procentul de producere a Evenimentului. Ceva noutăți? O seara frumoasa să aveți.

    RăspundețiȘtergere