duminică, 29 octombrie 2017

MarYan – BUCLELE şi LINIILE TEMPORALE în reprezentări artistice (filmo-grafice) : 03. “ARQ” (“Bucla Temporală”, 2016).




BUCLELE
şi
LINIILE
TEMPORALE
în reprezentări
artistice (filmo-grafice) :

3.
ARQ
 (“Bucla Temporală”, 2016)





După primele două filme mult mai cunoscute, prezentate de noi, pe blog (primul, unul deja clasic : „Ziua Cârtiţei”, iar al doilea destul de cunoscut, cu Tom Cruise : „Prizonier în Timp”), în cadrul seriei referitoare la „Buclele şi Liniile Temporale” din cadrul acestei Categorii- Subiect...

...Iată că, acum, continuăm PoVestirea noastră cu un alt film, mult mai puţin cunoscut (un „no name”, aş putea spune) – „ARQ” – dar care pare a fi cel puţin la fel de important ca şi cele anterioare, iar în unele aspecte poate chiar mai interesant...


Dar haideţi să vedem, înainte de orice altă observaţie, prezentarea acestui film „tematic” :

Într-o lume apocaliptică, rezervele de petrol sunt aproape epuizate.

Izolat într-o casă și asediat de un inamic periculos, un inginer dispune de o tehnologie menită să pună capăt războiului civil și să elibereze o rezervă de energie nelimitată.

Însă, spre surprinderea sa, această tehnologie a creat o anomalie : inginerul și amicii săi sunt obligați să trăiască aceeași zi, iar și iar. Este ucis de un grup de intruși, însă a doua zi dimineață se trezește teafăr, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Problema este că nu își amintește ce s-a petrecut în urmă cu o zi și este nevoit să găsească o soluție de a sparge această BUCLĂ TEMPORALĂ.




Deşi nu doresc să vă răpesc plăcerea de a urmări integral filmul, mai jos punctez câteva replici re-găsite pe parcursul acestui film (film care pare a fi atât de obscur, însă atât de „metafizic” în anumite momente...) :

- „ARQ este un dispozitiv de Energie ne-limitată („free energy” – „energie liberă”) care produce şi timp ne-limitat”...

- „9 Bucle Temporale înseamnă o Secvenţă... şi sunt mii de Bucle, poate chiar mai multe” (N.MY. : Ceea ce înseamnă cel puţin sute de Secvenţe a câte 9 Bucle (Linii) Temporale)...

- „Ultima Linie (Buclă) Temporală din fiecare Secvenţă este defectă...”


- „Cei care nu-şi cunosc trecutul, sunt condamnaţi să-l repete”.

- „Să facem acelaşi lucru şi să ne aşteptăm la rezultate diferite ?

- „Bunica mea zicea că Iubirea face ca Lumea (Planeta - Universul) să se rotească”...


Şi dacă deja veţi considera, din exemplele de mai sus, că filmul „musteşte” de informaţii metafizice (deşi acţiunea pare a fi nu doar „normală”, ci chiar de „mâna a doua”, la prima vedere...), iată că apar chiar şi simboluri ascunse, vizibile doar „cunoscătorilor”...

...Ceea ce mă duce cu gândul că scenariul a fost scris nu doar de o persoană cunoscătoare a unor principii de bază ale meta-fizicii, ci de persoane care par a şti foarte bine ce anume au în-criptat în mesajele filmului.

Un singur exemplu : văzând că apare mereu şi mereu acel interval de timp al buclelor temporale, un imbold interior puternic m-a făcut să realizez un calcul simplu, ca să văd intervalul de timp al acestor nenumărate Bucle temporale expuse în film.


Astfel, din cadrele din film (pe care le-am mărit, ca să le pot vedea cu claritate) rezultă că aceste Bucle Temporale, care se tot repetă în film, încep la ora precisă 06:11:06:03 şi se în-cheie la momentul exact 09:25:21:09 (adică ora 9 a.m., 25 de minute, 21 de secunde şi 9 sutimi de secundă), ceea ce înseamnă o diferenţă de timp exprimată aşa : 03:14:15:06 .


Şi, în acel moment, instantaneu s-a realizat conexiunea în interior... astfel că mi-am re-amintit de numărul pi (π), a cărui secvenţă pentru primele 35 de cifre de după virgula lui 3, sună cam aşa:

- Secvenţa pi (π) : 3,1415 9265 3589 7932 3846 2643 3832 7950 288…

Este evident că această corespondenţă (aproape) perfectă între intervalul constant al Buclelor Temporale şi primele cifre din secvenţa numărului Pi, inclusiv de după virgulă, nu este doar întâmplătoare, ci toate acestea par a reprezenta adevărate Mesaje de de-criptare pentru cei care ştiu să „citească” filmul, şi nu doar să-l vizioneze precum orice „spectator-consumator”...


Doar cu aceste câteva repere de orientare a ceea ce poate reprezenta un film (care, repet, la prima vedere pare a fi cât se poate de „obscur”), vă las plăcerea de a viziona cu adevărat un film ce are destule mesaje de oferit !

Vizionare cât mai plăcută şi mai conştientă !


Trailer-ul oficial al filmului :



Link-ul către film :




MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu