joi, 10 martie 2022

MarYan – Vremuri Tulburi : 1. A venit Rusul şi (minune !) a plecat ViRusul ! (10 martie 2022).


MarYan

 Vremuri Tulburi

 1. A venit Rusul

şi (minune !)

a plecat ViRusul !

 – 10 martie 2022 –

 


 

În fine, după zile întregi de studiu şi reflecţie a ceea ce se petrece în lumea noastră, a Vremurilor Tulburi, acum, în cea de a 14-a zi de „invazie” / „Război” în zona de la est de România...

...Acum venim cu un prim articol (care va fi continuat, ţinând cont de complexitatea subiectului prezent) ce se doreşte a fi cât mai limpezitor şi clarificator pentru minţile şi emoţiile obosite ale umanilor prinşi în această teribilă dramă care, acum, chiar la est de graniţa României, este în plină reprezentaţie !

Mi-aş dori tare mult să fiu cât mai precis şi concis, ştiind că timpul, în acest Vremuri, este resursa din ce în ce mai preţioasă – de aceea voi evita cât voi putea „figuri de stil” şi multă „poezie”, străduindu-mă să fiu cât mai „matematic” cu putinţă, deci cu afirmaţii şi argumente expuse punctual... însă nu ştiu în ce măsură voi reuşi :)...

 


De ce sunt „Vremurile Tulburi”?, nu cred că este cazul să mai explic cuiva, când toată mass-media a înnebunit, la propriu, depăşindu-şi, practic, propriul record de exact acum doi ani, când urla cu lansarea „pandemiei” de covizi şi alte poVeşti (neterminate), cam din luna februarie 2020, cu accelerarea nebună de la început de Martie 2020 pentru a putea justifica, cât mai „pe deplin”, „Declararea Stării de Urgenţă” pe 14 Martie 2020...

Mai ţineţi minte, pe atunci?, cum priveam de dincolo de geamuri („închisorile” improvizate din apartamentele şi căsuţele fiecăruia, după puteri şi retribuţie) şi începeam să realizăm că „never will be the same” („niciodată nu va mai fi la fel” ca până atunci)...

Ei bine, dragi prieteni, acele momente le putem vedea ca fiind de-a dreptul „romantice” faţă de situaţia din prezent, ajunsă la o temperatură mult mai înaltă (însă ca să vă „relaxez”, vă precizez că nu s-a ajuns la „temperatura de fierbere” – mai este până acolo, deşi nu ar mai fi prea mulţi paşi de făcut, în acest sens).

Vedeţi, încă odată?, cât de uriaşă este manipularea presei „ofici(an)ale” care, atunci când i s-a ordonat (de către stăpânii care îi aruncă „ciozvârtele” cu ceva urme de cărniţă) să latre către „Câinii Războiului”, în câteva zile (uneori ore!) a întors instantaneu spatele teroristului „Number One” planetar, respectiv groaznicul Covid !

Aşa de mare a fost acest şoc al Trecerii (precum scafandrii sau astronauţii care nu mai beneficiază de camerele de presurizare/depresurizare pentru obişnuirea la noile condiţii, care riscă astfel să colapseze), încât a fost remarcat inclusiv de menestrelii din târgşoru’ nostru de provincie balcanică, numitul Bucureşci, care, pe undeva pe la (sau pe sub) Podu’ Grand, deja de câteva zile cântau cu foc (unele „surse” spun că ar fi chiar Lăutaru’ Nae Chioru) :

Unde eşti tu, Covidele / Ce ne băgaşi în belele ? /

Ai fugit ca un puhoi, / Lăsând locul la război !

 


Mda, deşi am făcut apel la precizie matematică (responsabilă emisfera cerebrală stângă), totuşi nu ne putem abţine de la „poezie” (emisfera cerebrală dreaptă) pentru a echilibra situaţia, căci ce ar fi viaţa asta ? doar din tragedie, fără nicio pată de culoare şi de poezie... cu nuanţe de comedie :)...

Acum chiar este nevoie de zâmbete, cât mai multe zâmbete – care, „este dovedit ştiinţific”, vorba lui Cobra, chiar cresc frecvenţa de vibraţie... pur şi simplu, chiar şi un „zâmbet tâmp” poate face minuni în aura măriei (Fiinţei) voastre... acum, când ne îndreptăm abrupt către aridul teritoriu „in-amic” al informaţiilor cât mai exacte.

Aşadar, despre ce este vorba ?

Naraţiunea „oficială” poVesteşte de o „invazie” sau „război” veritabil declanşat de un „dictator” pe nume Putin (mai este cineva – pe Planetă – care nu-l ştie?) care, în lăcomia sa insaţiabilă (ne-săturabilă) de a cuceri teritorii pe astă mică Planetă, a atacat nu-prea-mica dar teribil de prea-nevinovata ţărişoară vecină (vecinică cu el, dar şi cu noi, românaşii.. ghinion), numita Ucraina.

Detaliile acestui „război” nu are rost să le disecăm acum şi aici, mai ales când deja sunt aruncate („paraşutate”) informaţii nu „din oră în oră”, ci „minut cu minut” (exact ca la emisiunile de fotbal de la Radio România Actualităţi : „Fotbal minut cu minut”), încât ai senzaţia că eşti la o planetară (sau chiar galactică) emisiune radio-televizată...

Acum, lăsând la o parte orice atitudine „zglobie” şi aşezându-ne la masă cu maximă „seriozitate”, cred că în continuare cel mai important este să expunem, din punctul nostru de vedere, o prezentare concentrată (ESENŢIALUL pe care îl vom putea detalia în articole ulterioare) : Care ar putea fi MOTIVAŢIILE Principale care au dus la DECIZIA (Asumată public de către Putin) de A SE ATACA ÎN UCRAINA...

 


Aşadar, iată din perspectiva noastră :

PRINCIPALELE MOTIVAŢII care au determinat Atacul în Ucraina în formatul de OPERAŢIUNE MILITARĂ SPECIALĂ :

1. Recunoaşterea internaţională a Statutului CRIMEEI recuperate/anexate (depinde din ce perspectivă se priveşte, rusească sau ucraineană), ca parte integrantă din teritoriul rusesc.

2. Recuperarea TERITORIILOR considerate a fi ruseşti : recunoaşterea independenţei celor două regiuni estice, LUGANSK şi DONETSK, dar şi recunoaşterea dreptului acestora de a se (re)integra în Rusia (în acelaşi timp cu „eliberarea” completă a acestora de armata ucraineană şi de batalioanele naţionaliste ucrainiene).

3. Prevenirea intrării în NATO a Ucrainei, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, ratificată în mod solemn de către Puterea de la Kiev şi recunoscută oficial de către ţările NATO, în cadrul juridic al unui Tratat – aspect facilitat şi de o Intervenţie directă asupra POLITICII de la KIEV, prin înlăturarea începând cu Preşedintele considerat a fi de tip neo-nazist (precum Batalioanele naţionaliste expuse mai sus), până la Guvern şi Parlament, cu pregătirea terenului pentru noi alegeri ce ar aduce noi guvernanţi mai prietenoşi cu Rusia (sau cel puţin mai puţin „furioşi” pe vecinii şi rudele lor, ruşii).

4. Neutralizarea până la eliminarea totală a BATALIOANELOR / REGIMENTELOR naţionaliste de tip neo-nazist (care pare-se că au provocat cele mai multe victime pe frontul Donetsk-Lugansk, cu peste 14.000 de civili ruşi ucişi în cei 8 ani de război, din 2014) – Batalionul/Regimentul AZOV, DONBASS şi altele.

5. Eliminarea / Neutralizarea LABORATOARELE de ARME BIOLOGICE (şi, în mai mică măsură, CHIMICE), prezente pe întreg teritoriul ucrainean şi care ar putea pune în pericol însăşi existenţa biologică a populaţiei/etniei ruse.

6. Problema NUCLEARĂ : prevenirea REÎNARMĂRII NUCLEARE a Ucrainei (se afirmă că Ucraina era la câteva luni distanţă de finalizarea producerii câtorva BOMBE ATOMICE), la care se adaugă, tot în acest domeniu, problemele de la REACTORUL NUCLEAR avariat de la Centrala Nucleară de la CERNOBÎL (despre care nu se vorbeşte deloc) cu o fisură apărută în „anvelopa” de beton (creată pentru acoperirea şi etanşeizarea reactorului avariat), fisură care se lărgeşte şi este pe punctul de a se ajunge la momentul când se vor scurge, iarăşi, radiaţii puternice în atmosferă.

7. Războiul FINANCIAR-BANCAR şi a RESURSEI INFORMAŢIONALE : renunţarea „de nevoie” (de fapt, ca pretext convenabil pentru populaţia rusă) la utilizarea cardurilor bancare occidentale VISA & MASTERCARD pentru a activa Sistemul MIR-UNION PAY (pregătit de ani de zile) în acelaşi timp cu renunţarea la Sistemul occidental de tranzacţii financiare SWIFT şi activarea la un alt nivel a SPFS rus (Sistemul de Schimb al Mesajelor Financiare) prin integrarea sa deplină cu Sistemele CIPS şi IFSC, în colaborare cu China şi India, cu atac decisiv la supremaţia DOLARULUI ca „Moneda de Rezervă Globală” (inclusiv şi mai ales prin achiziţiile masive de AUR din ultimii ani) – la care se adaugă şi activarea INTERNETULUI RUSESC cu eliminarea treptată de pe teritoriul rus a InterNet-ului utilizat în întreaga lume, dar care este controlat de către Departamentul Informatic al Armatei SUA (mai precis, DARPA).

8. RĂZBOIUL ECONOMIC cu Preluarea (RĂS-CUMPĂRAREA) de către statul rus, de pe bursele occidentale, a ACŢIUNILOR încă deţinute de către firmele occidentale la marile companii ruseşti („re-naţionalizare”), în primul rând a celor energetice (Gazprom, Rosneft, Lukoil ş.a.), după prăbuşirea (intenţionată) a valorii acţiunilor acestora, în acelaşi timp cu PRELUAREA, tot de către statul rus, a PARTICIPAŢIUNILOR deţinute de corporaţiile străine la firme mixte de pe teritoriul Rusiei care „au decis” (forţate) să părăsească Rusia („naţionalizare”).

9. Re-poziţionarea Rusiei ca MARE PUTERE INTERNAŢIONALĂ (cel puţin la nivel MILITAR şi ECONOMIC), alături de SUA şi CHINA.

10. Impulsionarea luptei FORŢELOR LUMINII cu facţiunile CABALEI de tip Nazi, la solicitarea unor forţe benevolente din afara Planetei, care ar fi sprijinit şi impulsionat declanşarea acestui eveniment, fie că este numit „Atac/Invazie/Război...” sau doar „Operaţiune Militară Specială...” : „...în Ucraina”.

 


Bun, am pătruns direct şi abrupt în chestiunea esenţială, punându-v-o fiecăruia în faţă – LISTA pe baza căreia vom putea vorbi (scrie) ulterior, pe îndelete...

Deja acum, în acest articol, nu mai avem prea multe de adăugat pe marginea acestei LISTE a MOTIVAŢIILOR ATACULUI în UCRAINA10 motive, precum cei „zece negri mititei” care, iată, acum, deja în a 14-a zi a „invaziei”, au dat peste cap viaţa de pe (aproape) întreaga Planetă...

Acum, cel mai important este să expunem în continuare punctul de vedere al unor informări bine structurate referitoare la „expunerea de motive” a lui Putin în privinţa MOTIVAŢIILOR ISTORICE care l-au determinat să ia (să accepte?) această teribilă decizie de a ataca o altă ţară.

Pentru aceasta, vă ofer să lecturaţi o seamă de articole care expun destul de limpede şi clar motivaţiile acestuia, abordate cât se poate de convenţional din perspectivă istorică, şi nu numai.

Dar, pentru aceasta, este util să începem, pentru cine doreşte să aibă o imagine mai extinsă asupra situaţiei, chiar cu Declaraţia lui Putin din „noaptea invaziei” de acum fix două săptămâni de joi, 24 februarie 2022 (deşi sunt „voci”, chiar ruseşti, care afirmă că acest Mesaj ar fi fost înregistrat încă din ziua de Luni, 21 februarie 2022, pe la ora 19.00) :


Apoi putem intra propriu-zis în PoVestea despre Ucraina, de data aceasta expusă din perspectivă ne-convenţională (cam ca în tonul direct din Mesajul lui Putin, de dincolo de minciunile media oficiale şi doctrinare ale istoricilor) căci, dacă „nu aveţi timp” sau altă „nevoie” apărută de a viziona acel Mesaj, puteţi cerceta informaţii în scris din articole de mai jos, propuse de către noi şi văzute a fi ceva mai aproape de „realitatea” zisă istorică :

- referitor la oDezvăluire uluitoare despre situaţia Ucrainei,

- Bunii vecini ucrainieni,

- Controlul lui George Soros” în Ucraina,

- Situaţia „de pe front” în prima zi a intervenţiei,

- „Puţină terminologie” (ce înseamnă, din dicţionar : antisemit, nazism, fascism, eugenism ş.a. – punctări extrem de utile pentru precizia termenilor uzitaţi în conversaţii directe sau indirecte...:),

- despre „Dezastrul geopolitic (pre)văzut de personalităţile proeminente ale domeniului” (deşi nu sunt deloc „fan” al draconianului Henri Kissinger, am fost uimit să descopăr o atitudine foarte echilibrată şi extrem de „strategică” a acestuia, cel puţin în privinţa acestui subiect),

- apoi mergem la o „Istorie a Ucrainei pe scurt, pentru un  progresist spălat pe creier”,

- ajungem la „Ucraina într-o membrană – nebuni de legat, fără creier”,

- până la „Ucraina fabricată de marxişti”,

- dar nu ne oprim, înainte de a ajunge la Interviul („exploziv”) al lui Serghei LAVROV, Ministrul de Externe al Rusiei care zice-se că „spune TOTUL despre Războiul din Ucraina” (dacă nu din curtoazie, ca un fan al acestuia ce aţi putea fi – extrem de puţin probabil – atunci cel puţin din nevoia de obiectivitate şi echilibru este importantă acţiunea de a cerceta şi opinia „celeilalte părţi”, respectiv poziţia oficială rusă, şi NU doar PoVestea ucrainienilor şi a „lumii libere”, care este efectiv trâmbiţată continuu în avalanşă nebună, exact ca în „Epopeea Covid-ului!).

 


Pentru că sunt foarte multe de spus pe marginea acelei LISTE menţionate mai sus, acum ne vom opri, pentru a o putea cerceta „punct cu punct” în articolele următoare, noi având dorinţa (intensă) de a vă ajuta la o cât de mică clarificare şi limpezire în privinţa a ceea ce se petrece acum, în lume, ÎNŢELEGÂND şi CONŞTIENTIZÂND, în primul rând, că „Lumea NU a luat-o razna”, deci inclusiv Putin, ale cărui acţiuni şi decizii/alegeri sunt foarte bine cercetate, studiate, analizate în cele mai adânci detalii (exact ca un jucător de şah de cel mai înalt nivel, precum defunctul Karpov şi dizidentul Kasparov)...

...Şi, mai ales, să realizăm (şi, la fel, să ConŞtientizăm) că Putin nu acţionează doar „după capul lui”, mai ales în cazul deciziilor strategice, ci uneori doar ReAcţionează la ceea ce i se transmite, de la Nivele situate mult deasupra lui – atât ca Nivel de putere pământeană, cât şi ca Nivele de (frecvenţe de) Vibraţie şi de Conştiinţă.

În acest fel, ne putem (măcar... put(z)in :) oferi, nouă înşine, din liniştea şi pacea interioară de care avem atâta nevoie în aceste Vremuri extrem de Tulburi în această perioadă, pe care o putem numi chiar ca fiind „dramatică” pentru Umanitate, în ansamblul ei !

 

Aşadar, dragi prieteni, puteţi medita (la acea Listă de Motivaţii, în legătură cu „Atacul în Ucraina”)...

...În Pace şi Relaxare cât mai adâncă, ajutându-ne astfel la Re-găsirea Bucuriei de A Fi întrupat Acum şi Aici, pe această minunată Fiinţă AlbAstră, Terra-Geea ! 

 

(continuare în Partea 2A)

 

MarYan


Un comentariu:

  1. Am apreciat întotdeauna sinceritatea și calmul transmis de către articolele publicate de tine ....pot spune cu mana pe inima ca incerc zilnic sa tin lumina transmisă de creator cât mai sus posibil si sa traiesc viata alături de familie în armonie ,pace și multa iubire .....si multumesc pentru asta ....namaste

    RăspundețiȘtergere