joi, 14 aprilie 2022

MarYan – Vremuri Tulburi : 2A. Puţin (mai multă) (proto)istorie a Tărâmului dintre Nistru-Dunăre şi Volga-Urali în ConTextul Planetar (Partea 2A) – 13 aprilie 2022.

 

MarYan

 Vremuri Tulburi

 2A. Puţin (mai multă)

(proto)istorie

a Tărâmului

dintre

Nistru-Dunăre şi Volga-Urali

în

ConTextul Planetar

Partea 2A :

Triburile „plimbăreţe“

 

– 14 aprilie 2022 –

  


(continuare din Partea 1)

 

Iată-ne, în prezentul zilei de joi, 14 aprilie 2022, în „cea de-a 50-a zi a invaziei în Ucraina“ sau a „operaţiunii militare speciale“, după cum doriţi să citiţi...

...În funcţie de opţiuni (politice) şi/sau afinităţi, simpatii sau antipatii.

Înainte de orice, să spunem că suntem pe deplin conştienţi că această serie de articole se construieşte pe „teritoriul nisipurilor mişcătoare“, în care raţiunea de multe ori este înlocuită cu emoţia cea mai intensă în susţinerea unor puncte de vedere, numite opinii sau păreri, care nu de puţine ori au ca „hrană de bază“ informaţii furnizate de media oficială ce nu prea au acoperire în realitate.

De aceea este important (esenţial!) să ne informăm cât mai temeinic înainte de a judeca şi interpreta o situaţie ce afectează o mare masă de umani şi care, de fapt, în acest moment are o acoperire şi un impact globale !

Pentru aceasta credem că este important să aruncăm o privire cât mai „indiscretă“ în „budoarul istoriei“ în această poVeste care ne interesează acum, pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă în acest teritoriu cel puţin interesant care, în prezent, este recunoscut ca fiind Ucraina.

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, în media alternativă s-au vehiculat intens anumite idei legate de statutul real al acestui teritoriu, care ar avea legătură cu statul sau, mai bine zis, structura organizatorică numită KHAZARIA însă poate că prea puţini dintre voi aţi avut timp să aprofundaţi subiectul (unul pe care noi îl cercetam intensiv prin anii 2014-2015, pe la începuturile dezvoltării acestui blog Univers Christalin chiar după „recuperarea“ Crimeei de către Putin, conform cu „pohta ce-a pohtit“)...

De aceea, pentru cine nu are timp şi de „fineţuri istorice“ în interpretarea noastră personală, de la bun început vă transmitem linkurile către câteva articole ce se străduiesc să abordeze cât mai adânc posibil acest subiect.

Iată câteva dintre acestea, pe care le găsim a fi printre cele mai relevante :

- „Khazarii (Wikipedia)“,

- „Al treisprezecelea trib : Khazarii“,

- „Khazarii adevăraţii evrei“,

- „Khazarii de ieri evreii de azi“,

- „Cunoaştere interzisă : evreii şi istoria Imperiului (K)hazar Jack Otto“, dar mai ales :

- „Planul secret al Israelului pentru un «Al Doilea Israel» în Ucraina“.

De asemenea, iată şi un Video ce sintetizează, în aproximativ o oră, ideile de bază (pe care le puteţi studia inclusiv în articolele propuse mai sus), denumit „Evreii şi istoria Imperiului Khazar“ (pentru vizualizare, daţi click pe imaginea de mai jos) :

 

După cum puteţi observa, am expus aceste linkuri de studiu, mai mult ca „indicii“ decât ca „indicaţii“ („preţioase ştiţi, de pe vremea „tov-ului“ de dinainte de 1990...), pentru a putea oferi fiecăruia propriul său spaţiu interior de cercetare şi interpretare, fără alte intervenţii din exterior... sau, altfel spus, cu cât mai multe informaţii istoric acceptate de o majoritate şi cu cât mai puţine interpretări personale, pe care le vom testa în continuare, străduindu-ne să realizăm conexiunile între informaţiile materialelor expuse mai sus, pentru a putea sintetiza,  într-un mod cât mai simplu şi limpede, esenţa.

Pentru aceasta, acum mergem mai departe, aplicând o abordare cât mai „pământeană“ a unui subiect extrem de complex, cel al originii şi evoluţiei grupurilor etnice (cu focusare pe populaţiile ce au avut de-a face cu teritoriul actual al Ucrainei, şi nu numai), ca abia apoi să integrăm această cunoaştere într-o abordare cât mai holistică pentru a fi cât mai suportabil şi digerabil materialul, pentru cei cu stomacurile (şi sistemele de credinţe) sensibile.

Acum, pe noi ne interesează doar momentele fundamentale din Era noastră de după Christ(os), din ultimii 2.000 de ani aproximativ, pentru a fi cât mai rapizi şi precişi în ceea ce dorim să expunem.

Aşadar, să cercetăm...

 


Dacă ne uităm la istoria zonei numite ORIENTUL MIJLOCIU (care, dincolo de maxima precizie geografică, din perspectiva arheologilor şi istoricilor partea vestică a acestei zone s-ar numi ORIENTUL APROPIAT aceasta cuprinde zona cu IRAK-ul în epicentru, împreună cu Siria, Liban, Iordania, Israel, până la Egipt în sud-vest, partea vestică a Iranului în Est şi până la Turcia şi ţările caucaziene în Nord : Armenia, Georgia, Azerbaidjan) vom descoperi un uriaş amalgam de populaţii/grupuri etnice care s-au încrucişat în multiple variante, iar deseori şi săbiile sau, după caz, iataganele unii împotriva altora, iar şi iar, ca într-un „dans“ continuu, fără sfârşit, într-o frământare (barbotare) fără astâmpăr, de mii şi mii de ani... cam ca într-un fel de Mare Hol de Trecere sau o Sală de Aşteptare într-o Mare (Auto/Aero)Gară.

Toate acestea sunt explicate de către ştiinţa holistică (cea care ar putea avea o perspectivă mult mai bună asupra „Tabloului de ansamblu“ al unei situaţii) prin LOCUL special reprezentat de această Zonă, una care „suportă“ trecerea celui mai puternic curent de Flux Electro-Magnetic (FEM) Planetar „izvorât“ din ZONA ZERO a Planetei, Centrul GEO-MAGNETIC Planetar localizat în arealul MARII PIRAMIDE de la Gizeh (cam la 2,5 Km de aceasta)...

Acest Curent EM de forţă Planetară ar trece prin Israel, apoi prin Siria-Irak şi se ramifică, mergând în principal spre Nord peste Caucaz, în timp ce alte ramuri (curenţi EM) merg către Vest prin Turcia spre Europa (pe la sud de Marea Neagră), dar şi către Est prin Iran, în jos de Marea Caspică.

Dacă privim pe hărţile propuse în această parte a acestui articol, ce conţin la mijloc această zonă a ORIENTULUI MIJLOCIU (care include, după cum am precizat, şi Orientul Apropiat), având în epi-centru arealul Irak-Siria, şi cercetăm unde duce „în sus“ (în Nord) Curentul principal al Fluxului EM izvorât din Marea Piramidă, iată ce descoperim :...

...După ce trece peste Munţii Caucazi (pe „puntea [relativ] strâmtă“ de uscat dintre Marea Neagră şi Marea Caspică), vom vedea cum acesta ajunge în locul mult mai larg şi plat al „stepei“ Ucrainiene, aflată în Spaţiul dintre Gurile Dunării (Delta Dunării) cu Nistru şi zona Don-Volga până la Munţii Urali adică exact „SCENA“ în care se desfăşoară în prezent „ostilităţile“ din Spaţiul Teritorial cunoscut în prezent sub numele de UCRAINA şi care, cel puţin în ultimii două mii de ani, asemenea Orientului Mijlociu, a fost extrem de „circulat şi la figurat, dar şi la propriu !


După cum am propus şi puţin mai sus, haideţi să privim această zonă din perspectivă strict „umană“, cercetând cam ce populaţii au avut de-a face cu acest teritoriu iar aici vom găsi, cum spuneam, o „bogăţie“ pe care, dacă o cercetăm în detaliu, ne va ocupa foarte mult timp de studiu...

Dar haideţi să vedem cam despre ce populaţii / triburi putem vorbi pentru această zonă, în perioada cuprinsă între Momentul lui Christos şi aprox. anii 1.300-1.500 d.CH (deşi unele triburi de mai jos au apărut înainte de Christos, în timp ce altele au depăşit intervalul amintit) :

- SCIŢII,

- ROXOLANII,

- SARMAŢII,

- HUNII,

- MAGHIARII,

- (Proto)BULGARII,

- KHAZARII,

- AVARII,

- PECENEGII,

- CUMANII,

- TĂTARII,

- MONGOLII,

- CAZACII.



Pentru că ar ocupa foarte mult timp şi spaţiu să intrăm în detalii, încercăm să sintetizăm cât mai amplu elementele din acest subiect, cu speranţa că nu vă veţi simţi „aruncaţi“ în (proto)istorie, în zone şi momente în care v-aţi putea simţi neajutoraţi, neînţelegând despre ce este vorba...

Haideţi să vedeţi ce dorim să evidenţiem aici, prin prezentarea tuturor acestor triburi/populaţii care au trecut prin teritoriul luat în discuţie : dacă îi veţi cerceta pe toţi cei de mai sus din materialele propuse pentru fiecare în parte (din sursa „oficială“ a Wikipedia), veţi găsi că, practic, aproape fiecare dintre aceste populaţii (cele mai multe făcând parte din popoarele turcice) sunt descrise cam în acelaşi fel :

- „triburi nomade“ sau „semi-nomade“ (adică „plimbăreţe“, alergând mai mereu după „altceva“, nestatornice pe un anume teritoriu pe termen lung, cel mult zeci sau uneori câteva sute de ani deci, pentru toate acestea, „agricultura“ era un cuvân dispreţuit, de practicat doar pentru „sclavii“ pe care îi cotropeau...),

- „războinice“,

- „carnivori“ feroce (mulţi dintre aceştia, printre care la loc de frunte Khazarii, fiind „băutori de sânge“ ai duşmanilor învinşi şi luaţi prizonieri pentru „a le bea puterile“...),

- „buni mânuitori ai arcului şi care „trăgeau cu săgeţile din goana calului“,

- „provocând groază şi căutând să înspăimânte“ prin acele metode de luptă şi intervenţie în populaţiile pe care le invadau...

...acestea fiind, în cea mai mare parte, „triburi sau populaţii vorbitoare de limbi turcice“ (cum spuneam, în cea mai mare parte, excepţii fiind maghiarii, vorbitori de limbi fino-ugrice şi, evident, mongolii, vorbitori de limbă mongolă).

 


Acum, înţelegem că nu este uşor de a cuprinde tot acest complex tablou alcătuit din multe imagini aparent disparate... dar asta este încă „mic“ faţă de ceea ce dorim a vă oferi în continuare aşa că ori faceţi pauză de relax, ori trageţi aer adânc în piept şi mergem mai departe, la un alt nivel pe percepţie (zoom) al „pozei de ansamblu“.

Ceea ce dorim să evidenţiem aici este faptul că, pe teritoriul cunoscut azi ca fiind UCRAINA, au ajuns o multitudine de triburi şi populaţii care, eventual au rămas puţin timp, căci alţi „plimbăreţi“, mai agresivi, ajunşi pe aceste teritorii îi împingeau mai departe... până când MARELE CNEZAT / PRINCIPAT / DUCAT AL MOSCOVEI (precedat de RUSIA / RUTENIA KIEVEANĂ) a luat în stăpânire zona şi a început să controleze aceste teritorii (cucerite prima dată pe la 964-969 de Sviatoslav I, principe al RUSIEI KIEVENE), în mod permanent după retragerea mongolilor şi dezintegrarea Hanatelor mongole constituite în acea zonă, pe la anii 1300-1400.

Acum este momentul să precizăm că nu doar populaţiile/triburile expuse mai sus au ocupat acele teritorii, ci, în primul rând, cei care au stat la baza construcţiei formelor primare destat“ (de fapt, „ţară“) din acea zonă (pe care chiar mai sus le-am amintit : „Rusia (Rutenia) Kieveană“ şi, ulterior, „Cnezatul/Principatul Moscovei“), anume SLAVII (ramura ESTICĂ, în acest caz al teritoriului cercetat).

Precum TRACII în zona Balcanică şi Nord-Dunăreană (cu bine-cunoscuţii DACO-GEŢI şi strămoşii Dacilor, AGATÂRŞII), la fel şi SLAVII fie ei ESTICI, VESTICI sau NORDICI au dus „greul“ locului, adică se ocupau cu agricultura, pentru asigurarea necesităţilor traiului de zi cu zi (iar acolo unde erau condiţii materii prime se ocupau şi cu meşteşugurile legate de producerea şi prelucrarea metalelor)... în timp ce „migratorii“, în care categorie intră şi Khazarii, erau preocupaţi doar de vânătoare (carnea fiind hrana de bază şi aproape exclusivă) şi de... război, ca „meşteşugul de bază“ al acestora (şi, evident, pentru a închide triada, putem adăuga şi „meşteşugul“ de „a perpetua specia“ şi de „a mări tribul“ cu cât mai multe progenituri, mai ales masculine, apte de luptă).

Cam aceştia erau khazarii, cel puţin pe la începuturile apariţiei lor ca „trib“ venit de „undeva“ (vom vedea) şi care este adânc imprimat în ADN-ul acestora şi al urmaşilor lor...

Aşadar, acum putem preciza că, la baza „piramidei“ triburilor ce au călcat acel teritoriu (dintre Dunăre şi Volga), stau Slavii Estici care, ca şi triburi „descălecătoare“, aveau vechimi remarcabile în Zona Europeană şi Nord-Europeană.

Astfel că, acum putem spune că acest teritoriu în care se regăseşte în prezent şi Ucraina, mărginit de Gurile Dunării şi Volga-Urali, a fost „călcat“ de o lungă pleiadă de populaţii migratoare care au agresat continuu, în lupte scurte, dar teribile, provocatoare de „şoc şi groază“, pe „sedentarii“ locului, care în acest caz au fost SLAVII ESTICI.

 


Din toate aceste informaţii corelate, oare am putea deduce revenind astfel, secvenţial, la subiectul nostru fundamental, al conflictului dintre Rusia şi Ucraina Ruşii sunt urmaşii Slavilor, iar Ucrainienii ar fi urmaşii Khazarilor ?

În principiu, se pare că prima afirmaţie este fundamental reală, ruşii având predominant ADN de slavi, cu minore influenţe conexe (printre care putem aminti de Vikingi numiţi Varegi de către greci şi slavi – care au „coborât“ din Scandinavia cu primul conducător, Rurik, al structurii politice aflate în curs de constituire şi care va deveni în scurt timp Rusia Kieveană)...

...În vreme ce a doua afirmaţie nu pare a fi corectă, căci şi ucrainienii, adică populaţia care actualmente ocupă acest teritoriu dintre Nistru şi Don, are acelaşi element slav (estic) la baza construcţiei sale... cu unele nuanţe, totuşi, căci influenţele externe au fost mai pronunţate („împrumuturile“ genetice fiind mai consistente, deci mai mari, decât la ruşi), tocmai datorită marelui aflux de populaţii migratoare, dintre care un loc principal îl ocupă genele khazare – dar care, repetăm, în ansamblul întregii genetici ucrainiene acestea sunt minoritare în faţa genelor slavilor estici.

De aici concluzia este că populaţia nativă ucraineană nu diferă fundamental de cea nativă rusă (aspect evidenţiat şi în cazul limbii, ucraineana fiind şi aceasta o limbă slavă), însă au influenţe mai mari de la cei care au trecut pe acolo, printre care şi khazarii...


Însă, dragi prieteni, cel mai important de reţinut este faptul că principala influenţă a khazarilor în Ucraina, ca de altfel şi în cvasi-totalitatea ţărilor „lumii Occidentale“ s-ar exercita altfel, nu doar prin gene (adică printr-o eventuală prezenţă dominantă a ADN-ului khazar în populaţia ucraineană sau oricare alta), ci în mod direct, pur şi simplu prin control politico-militar alături de cel economico-financiar şi al mass-media, precum şi în alte aspecte fundamentale ale vieţii – prin faptul că urmaşii khazarilor („evreii“ ashkenazi care, de fapt, nu sunt genetic evrei semitici) ar fi infiltraţi în conducerea statelor occidentale (şi ai „sateliţilor“ acestora de pe întreg Globul), deci inclusiv în cadrul conducerii ucrainiene...

...În timp ce la vârful conducerii Rusiei, Putin pare să fi lucrat „gospodăreşte“ la eliminarea treptată a acestei „cabale“ (de tip „Illuminati“), mai ales în ultimii ani, în prezent aceştia fiind „în minoritate“ la Kremlin, zice-se...

Dar despre acest (esenţial) aspect vom vorbi mai concret în ultimul capitol al acestei părţi (2C) din această serie de articole căci aceasta pare a fi, iată, marea problemă şi cauză principală a acestui conflict ce are loc, acum, pe teritoriul deja atât de frământat în ultimii două mii de ani (precum cel al DACIEI vecine), anume cel UCRAINEAN !

 

(continuare în Partea 2B)

 

MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu