vineri, 10 aprilie 2015

MarYan : CURS de ALIMENTAŢIE NATURALĂ...



CURS
de
ALIMENTAŢIE NATURALĂ
(Hrană Vie Vegetală sau “Raw Vegan”)
cu
DEMONSTRAŢIE PRACTICĂ CU DEGUSTARE
de Preparate Naturale
(“REŢETE CULINARE TERAPEUTICE”)
în
“BUCĂTĂRIA fără foc/carne/chimicale

TEORIE şi PRACTICĂ
în Bran / Braşov
      sâmbătă, 2 mai 2015, de la ora 13.00 –





Aşa cum în postarea anterioară am făcut o invitaţie de a participa la o “BAIE DE GONG” în cadrul unui CONCERT TERAPEUTIC DE BOLURI TIBETANE ŞI GONGURI PLANETARE, acum revenim cu o altă propunere, de data aceasta una care ne vizează în mod direct : un CURS DE ALIMENTAŢIE NATURALĂ.


Dacă pentru unii dintre voi acesta reprezintă, poate, o necunoscută, pentru noi este continuarea unei activităţi pe care o desfăşurăm în acest mod de cel puţin 22 de ani (!), în care acţiunile demonstrative” de la nenumărate cursuri, conferinţe, demonstraţii practice cu degustare” ş.a. au alternat cu activităţi cât se poate de practice, de tipul cateringului, în acest domeniu.  
 
 

De aceea, credem că informaţiile teoretice şi practice cu care venim în întâmpinarea voastră în cadrul acestui curs pot fi utile pentru mulţi dintre cei interesaţi de acest subiect – cel al unei nutriţii cât mai sănătoase – cât şi importante din punct de vedere practic : deşi au apărut foarte multe bloguri şi site-uri care prezintă în detaliu cum se pot realiza astfel de reţete de tip “raw vegan”, acestea vin, în general, cu experienţa “de peste ocean”, cea americană, acolo unde aceste aspecte sunt la mare “modă” încă de acum 10-15 de ani... în timp ce noi ne străduim să adaptăm ingredientele şi preparatele la Zona Românească, conform cu vibraţia (şi “buzunarul”) locului...



Aşadar, deşi ar mai fi atât de multe de spus, le lăsăm pentru momentul cursului, căruia, în continuare, îi facem prezentarea detaliată, şi la care vă aşteptăm cu cel mai mare drag ! :

 



Asociaţia CESAN (“Centrul de Educaţie pentru Sănătate”)
organizează

în BRAN / BRAŞOV, sâmbătă, 2 mai 2015, orele 13.00 – 19.00
– Întâlnire în “BUCĂTĂRIA fără foc/carne/chimicale” –


CURS de ALIMENTAŢIE NATURALĂ
(Hrană Vie Vegetală sau “Raw Vegan”)




CE ESTE şi CE FACE
Alimentaţia Naturală
(sau Hrana Vie Vegetală, de tip “Raw Vegan”) ?



Din perspectiva noastră, bazată pe studiul teoretic şi cercetarea practică, inclusiv personală, putem afirma că ALIMENTAŢIA NATURALĂ (legume, fructe, cereale, produse animale ca lactate, ouă, miere) are un rol primordial Nutriţional, în timp ce aspectul preventiv şi chiar terapeutic este secundar.

Pe de altă parte, HRANA VIE VEGETALĂ de tip “Raw Vegan”, pe lângă acest rol nutriţional evident, reprezintă şi o modalitate de terapie şi prevenţie din cadrul „Medicinii pentru Viaţă” („Medicina Naturală” sau „Naturopatia”), ce utilizează vegetalele (legume, fructe, cereale) neprelucrate termic, nechimizate, nemodificate genetic etc., deci, în stare cât mai Naturală.


Prin prelucrările tehnologice la care sunt supuse – doar mecanice, fără intervenţie termică sau chimică – aceste preparate alimentare “biologice” nu sunt practic afectate la nivel :

- bio-chimic (la nivelul configuraţiei moleculare spaţiale tridimensionale şi a izomeriei optice, specifice lumii vii) ;

- bio-fizic (în “câmpurile” energetice biologice, de frecvenţe şi luminozităţi specifice viului) şi

- bio-informaţional (îşi menţin neg-entropia, adică un grad cât mai scăzut de „dezordine” informaţională în câmpul biologic).


În acest mod, alimentele naturale îşi menţin calitatea de Produse ORGANICE, ale Vieţii, pentru VIAŢĂ !


Este foarte important de înţeles că toate recomandările, indicaţiile şi chiar principiile după care se guvernează prevenţia şi terapeutica Alimentaţiei Naturale pornesc de la o unică sursă de inspiraţie, de la Respectarea unui Unic Principiu : PRINCIPIUL VIEŢII...

...Adică, acela de a respecta VIAŢA sub orice formă s-ar afla aceasta : corp animal (nu mai este ucis „producătorul”, ci, eventual, este folosit produsul oferit de acesta), vegetal (nu mai sunt distruse vitaminele şi enzimele, ca suport concret al viului şi bio-energeticului în acest regn) sau mineral (nu se mai rafinează mineralele care conţin şi ele elementul viului, în structura christalină organizată).


INTOXICAREA este Problema şi Dez-Intoxicarea este Rezolvarea.

Suportul firesc şi natural al dezintoxicării este FIBRA VEGETALĂ CRUDĂ, care, prin mecanisme recunoscute şi de Medicina alopată, contribuie decisiv la eliminarea toxinelor prin curăţirea intestinelor şi la re-alcalinizarea sângelui acidifiat în organismele dezechilibrate (prin mecanismul pe care eu l-am denumit “Spargerea Circuitului toxinic Hepato-Entero-Hepatic”).


Detalierea tuturor acestor procese şi fenomene va fi realizată în cadrul modulului Teoretic al Cursului.

 



CINE susţine cursul ?


- Marian PARASCHIV : Medic ofiţer(r) ; specialist Biorezonanţă Magnetică şi Nutriţie Naturală; Formator Nutriţie la “Centrul Naţional Postuniversitar de Perfecţionare în Domeniul Sanitar al Ministerului Sănătăţii” ; Doctorand în Alimentaţia Naturală la „Catedra de Igienă şi Ecologie Medicală” din cadrul „Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila” Bucureşti, de pe lângă „Institutul Naţional de Sănătate Publică”, Bucureşti.


- Andreia CLAUDIUS : Psiholog şi Nutriţionist, cu peste 20 de ani de experienţă în practica Alimentaţiei Naturale, alături de marele terapeut Valeriu POPA, precum şi prin cursurile şi evenimentele organizate în cadrul Asociaţiei de metafizică “ELTA-Universitate” şi, din anul 2001, în cadrul Asociaţiei “CESAN” ; cu Reţete de Alimentaţie Naturală, create pe baza experienţei acumulate, inclusiv prin susţinerea unei activităţi de catering cu meniuri de Alimentaţie Naturală.

 



CE presupune cursul ?


TEORIE (Medic Marian Paraschiv & Psih. Nutr. Andreia Claudius) :

- ARGUMENTE TEORETICE – de la Concepte Fundamentale la Detalii Nutriţionalepentru Practica în Alimentaţia Naturală : fără carne şi alte proteine animale / fără Tratament termic intens / fără chimicale, Organisme Modificate Genetic etc. (3 ore).

- DE CE fără foc, fără carne/proteine animale, fără chimicale/O.M.G., fără cazeină/gluten/soia, etc. ?

- Despre Combinaţii Alimentare, Apă, Condimente, “Diete de Slăbire” şi despre “Greutatea Ideală şi cea Optimă”, Eliminarea fără dureri a pietrelor de la fiere şi ficat ş.a.

- Sesiune de Întrebări şi Răspunsuri.


PRACTICĂ Inter-Activă (cu Nutr. Psih.  Andreia Claudius) :

DEMONSTRAŢIE PRACTICĂ CU DEGUSTARE a unor preparate naturale de tip Hrană Vie Vegetală (“Raw Vegan”), cu ingrediente adaptate pentru Zona Românească – pentru Mic Dejun, Prânz şi Cină (4 ore) :

- APERITIVE : PATEURI (din Seminţe şi Cereale fără gluten).

- FELUL I : CIORBE, Pâine Naturală (AZIME).

- FELUL II : SALATE, Chifteluţe, Sărmăluţe.

- FELUL III : DESERTURI (Prăjituri, Bomboane, Ruladă cu ciocolată).





Unde şi când va fi Cursul ?


- BRAN / BRAŞOV, sâmbătă, 2 mai 2015, orele 13.00 – 19.00.

- Locaţia exactă :  va fi transmisă în timp util celor interesaţi.

 



Cum pot să particip ?


Te poţi înscrie pe e-mail sau la telefon :
cesan.christalin@gmail.com
0723.50.20.17. (Andreia Claudius)



Care este investiţia (donaţia) ?
- 100 Lei/pers.
- 70 Lei : Elevi/Studenţi, Şomeri, Pensionari.



Cursanţii vor primi materialul tipărit al cursului, cu Teoria prezentată şi Reţetele experimentate.



RE-AMINTIŢI-VĂ : SUNTEŢI PROPRIUL VOSTRU MEDIC !



MarYan

Un comentariu:

  1. Când o să ne bucurăm de lectura noii tale cărţi?
    Cu mare drag,
    Florentyin

    RăspundețiȘtergere