CURS
de
ALIMENTAŢIE NATURALĂ
(Hrană Vie Vegetală sau “Raw
Vegan”)
cu
DEMONSTRAŢIE PRACTICĂ CU DEGUSTARE
de Preparate Naturale
de Preparate Naturale
(“REŢETE
CULINARE TERAPEUTICE”)
în
“BUCĂTĂRIA fără foc/carne/chimicale”
TEORIE şi PRACTICĂ
în Bran / Braşov
– sâmbătă, 2 mai 2015, de la ora 13.00 –
Aşa cum în postarea anterioară am făcut o
invitaţie de a participa la o “BAIE DE
GONG” în cadrul unui CONCERT TERAPEUTIC DE BOLURI TIBETANE ŞI GONGURI PLANETARE, acum revenim cu o altă propunere, de data aceasta
una care ne vizează în mod direct : un CURS
DE ALIMENTAŢIE NATURALĂ.
Dacă pentru unii dintre voi acesta
reprezintă, poate, o necunoscută, pentru noi este continuarea unei activităţi
pe care o desfăşurăm în acest mod de cel
puţin 22 de ani (!), în care acţiunile “demonstrative” de la nenumărate cursuri, conferinţe, “demonstraţii practice cu degustare” ş.a. au alternat cu activităţi cât se poate de practice, de tipul cateringului, în acest domeniu.
De aceea, credem că informaţiile teoretice
şi practice cu care venim în întâmpinarea voastră în cadrul acestui curs pot fi utile pentru mulţi dintre cei
interesaţi de acest subiect – cel al unei nutriţii cât mai sănătoase – cât şi importante din punct de vedere practic
: deşi au apărut foarte multe bloguri şi site-uri care prezintă în detaliu cum
se pot realiza astfel de reţete de tip “raw vegan”, acestea vin, în general, cu
experienţa “de peste ocean”, cea americană, acolo unde aceste aspecte sunt la
mare “modă” încă de acum 10-15 de ani... în timp ce noi ne străduim să adaptăm ingredientele şi preparatele la Zona Românească,
conform cu vibraţia (şi “buzunarul”) locului...
Aşadar, deşi ar mai fi atât de multe de
spus, le lăsăm pentru momentul cursului, căruia, în continuare, îi facem prezentarea detaliată, şi la care vă
aşteptăm cu cel mai mare drag ! :
Asociaţia CESAN (“Centrul
de Educaţie pentru Sănătate”)
organizează
în BRAN / BRAŞOV, sâmbătă, 2 mai 2015, orele 13.00 – 19.00
– Întâlnire în “BUCĂTĂRIA fără foc/carne/chimicale” –
CURS de ALIMENTAŢIE NATURALĂ
(Hrană Vie Vegetală sau
“Raw Vegan”)
CE ESTE şi CE FACE
Alimentaţia Naturală
(sau Hrana Vie Vegetală, de tip “Raw Vegan”) ?
Din perspectiva
noastră, bazată pe studiul teoretic şi cercetarea practică, inclusiv personală,
putem afirma că ALIMENTAŢIA NATURALĂ (legume,
fructe, cereale, produse animale ca lactate, ouă,
miere) are un rol primordial Nutriţional,
în timp ce aspectul preventiv şi chiar terapeutic este secundar.
Pe de altă parte,
HRANA VIE VEGETALĂ de tip “Raw
Vegan”, pe lângă acest rol nutriţional evident, reprezintă şi o modalitate de terapie şi prevenţie din
cadrul „Medicinii pentru Viaţă” („Medicina Naturală” sau „Naturopatia”),
ce utilizează vegetalele (legume, fructe, cereale) neprelucrate termic,
nechimizate, nemodificate genetic etc., deci, în stare cât mai Naturală.
Prin prelucrările
tehnologice la care sunt supuse – doar mecanice, fără intervenţie termică
sau chimică – aceste preparate
alimentare “biologice” nu sunt practic afectate la nivel :
- bio-chimic (la nivelul configuraţiei moleculare spaţiale
tridimensionale şi a izomeriei optice, specifice lumii vii) ;
- bio-fizic (în “câmpurile”
energetice biologice, de frecvenţe şi luminozităţi specifice viului) şi
- bio-informaţional (îşi menţin neg-entropia,
adică un grad cât mai scăzut de „dezordine” informaţională în “câmpul” biologic).
În acest mod, alimentele naturale îşi menţin calitatea de Produse ORGANICE, ale Vieţii,
pentru VIAŢĂ
!
Este foarte important de înţeles că toate
recomandările, indicaţiile şi chiar principiile după care se guvernează
prevenţia şi terapeutica Alimentaţiei Naturale pornesc de la o unică sursă de
inspiraţie, de la Respectarea unui Unic Principiu : PRINCIPIUL VIEŢII...
...Adică, acela de a respecta VIAŢA sub orice formă s-ar afla aceasta : corp
animal (nu mai este ucis „producătorul”, ci, eventual, este folosit
produsul oferit de acesta), vegetal (nu mai sunt distruse
vitaminele şi enzimele, ca suport concret al viului şi bio-energeticului în
acest regn) sau mineral (nu se mai rafinează mineralele care conţin şi ele
elementul viului, în structura christalină organizată).
INTOXICAREA este Problema şi Dez-Intoxicarea este
Rezolvarea.
Suportul firesc şi natural al dezintoxicării
este FIBRA VEGETALĂ CRUDĂ, care,
prin mecanisme recunoscute şi de Medicina alopată, contribuie decisiv la eliminarea toxinelor prin curăţirea intestinelor şi la re-alcalinizarea
sângelui acidifiat în organismele dezechilibrate (prin mecanismul pe
care eu l-am denumit “Spargerea
Circuitului toxinic Hepato-Entero-Hepatic”).
Detalierea tuturor acestor procese şi
fenomene va fi realizată în cadrul modulului Teoretic al Cursului.
CINE susţine cursul ?
- Marian
PARASCHIV : Medic ofiţer(r) ; specialist Biorezonanţă Magnetică şi Nutriţie
Naturală; Formator Nutriţie la “Centrul
Naţional Postuniversitar de Perfecţionare în Domeniul Sanitar al Ministerului
Sănătăţii” ; Doctorand în Alimentaţia Naturală la „Catedra de Igienă şi Ecologie
Medicală” din cadrul „Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol
Davila” Bucureşti, de pe lângă „Institutul Naţional de Sănătate Publică”,
Bucureşti.
- Andreia
CLAUDIUS : Psiholog şi Nutriţionist, cu peste
20 de ani de experienţă în practica Alimentaţiei Naturale, alături de
marele terapeut Valeriu POPA, precum şi prin cursurile şi evenimentele
organizate în cadrul Asociaţiei de metafizică “ELTA-Universitate” şi,
din anul 2001, în cadrul Asociaţiei “CESAN” ; cu Reţete de Alimentaţie Naturală, create pe baza experienţei
acumulate, inclusiv prin susţinerea unei activităţi de catering cu meniuri de
Alimentaţie Naturală.
CE presupune cursul ?
TEORIE (Medic Marian Paraschiv & Psih.
Nutr. Andreia Claudius) :
- ARGUMENTE
TEORETICE – de la Concepte Fundamentale la Detalii
Nutriţionale – pentru Practica
în Alimentaţia Naturală : fără carne şi alte proteine animale / fără Tratament
termic intens / fără chimicale, Organisme Modificate Genetic etc. (3 ore).
- DE
CE fără foc, fără carne/proteine animale, fără chimicale/O.M.G., fără
cazeină/gluten/soia, etc. ?
- Despre
Combinaţii Alimentare, Apă, Condimente, “Diete de Slăbire” şi
despre “Greutatea Ideală şi cea Optimă”, Eliminarea fără dureri a
pietrelor de la fiere şi ficat ş.a.
- Sesiune de Întrebări şi Răspunsuri.
PRACTICĂ
Inter-Activă (cu Nutr.
Psih. Andreia Claudius) :
DEMONSTRAŢIE
PRACTICĂ CU DEGUSTARE a unor preparate naturale de tip Hrană
Vie Vegetală (“Raw Vegan”), cu ingrediente adaptate
pentru Zona Românească – pentru Mic
Dejun, Prânz şi Cină (4 ore) :
- APERITIVE
: PATEURI (din Seminţe şi Cereale
fără gluten).
- FELUL
I : CIORBE, Pâine Naturală (AZIME).
- FELUL
II : SALATE, Chifteluţe, Sărmăluţe.
- FELUL
III : DESERTURI (Prăjituri, Bomboane,
Ruladă cu ciocolată).
Unde şi când va fi Cursul ?
- BRAN / BRAŞOV, sâmbătă, 2 mai 2015, orele 13.00 – 19.00.
-
Locaţia exactă : va fi transmisă în timp util celor interesaţi.
Cum pot să particip ?
Te poţi înscrie pe
e-mail sau la telefon :
cesan.christalin@gmail.com
0723.50.20.17.
(Andreia Claudius)
Care este investiţia (donaţia) ?
- 100
Lei/pers.
- 70
Lei : Elevi/Studenţi,
Şomeri, Pensionari.
Cursanţii
vor primi materialul tipărit al
cursului, cu Teoria prezentată şi Reţetele experimentate.
RE-AMINTIŢI-VĂ
: SUNTEŢI PROPRIUL VOSTRU MEDIC !
MarYan
Când o să ne bucurăm de lectura noii tale cărţi?
RăspundețiȘtergereCu mare drag,
Florentyin