duminică, 28 mai 2023

MarYan - CuVântul (PoVestea) Zilei : 197 pentru 28 mai 2023 - În prag de Vară Fierbinte ?

 

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 197

pentru

28 mai 2023

 În prag de

Vară Fierbinte ?

 

Iată-ne către finalul (calendaristic) al Primăverii 2023, perioadă atât de amestecată...

...În care Vremea caldă alternează cu răcoarea sau chiar frigul specifice altor anotimpuri, când ploile parcă au uitat să mai plece şi pe alte meleaguri (evident, ajutate în primul rând de aparatura/armele geo-meteorologice cu iz scalar, pentru cunoscători)...

Da, cam aceasta este descrierea „situaţiunii generale la prima mână“, când Vremea şi Vremurile par să o fi luat „razna“, de data aceasta la propriu, odată cu minţile şi emoţiile umanilor ce sunt tot mai greu ţinute în frâu... că de control (stăpânire), nici vorbă !

Da, îmi dau seama că, la fel ca mine, şi voi scrutaţi Orizontul Vieţii ca să vedeţi încotro se îndreaptă Corabia Umanităţii (sper să nu se ajungă la celebrul titlu „Corabia Nebunilor“ :)..., încercând să simţim, măcar cu o picătură mai devreme, Direcţia generală.

Iar aceasta nu pare a suna prea armonios !

Dar aceasta nu înseamnă nici „extrem de disonant“... astfel, în acest context şi aceste Vremuri, ar putea semnifica „extrem de amestecat“.


Şi, ca să nu o mai lungesc cu „poezia“, haideţi să vedem o seamă de articole, câteva, ce lucrează fix la subiectul fierbinte al momentului, cel economico-financiar. Iată mostrele de studiu :

- „Efectul sancţiunilor începe să se vadă“,

- „Lavrov : Americanii taie creanga pe care stau, inclusiv rolurile Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi rolul dolarului în economia mondială“,

- „Previziunile lui Deripaska : 250 de bănci americane vor cădea“,

- „Fabricile din zona euro se prăbuşesc. Scăderea producţiei, cea mai rapidă de la pandemie“ şi

- „România, tranzacţionată, in corpore, la Bursă“.

 

Dar iată şi câteva info sub formă de poze care ne transmit esenţa informaţională a unor idei din aceeaşi Categorie-subiect :

 


Deja titlurile articolelor expuse mai sus sunt suficient de relevante pentru a nu mai fi nevoie ca să insistăm acum, dar ideea de bază este că, nu ştiu exact cum să o spun, însă situaţia generală este extrem de amestecată şi confuză, atât la acest nivel economico-financiar, cât mai ales politic, militar, tehnologic, social, umanitar...

Acum, doar un aspect poate este esenţial să ne amintim : suntem în Lumea dualităţii, astfel că „orice Adevăr este un semi-adevăr“ (din LEGILE KYBALION-ului cu ale sale Cele Şapte Principii Universale)... aşadar, orice se poate spune despre ce este şi ceea ce urmează, dintr-o perspectivă este extrem de veridic, pe când din cealaltă perspectivă ar fi mai puţin real !

De aceea, acum, văzând cum edificiile financiare şi economice ale Lumii se prăbuşesc, una după cealaltă, precum cărţile de Domino (hmm, „Domino“, de la „a domina/controla“?), impulsul ar fi cel de panică şi tendinţa de a fugi către „zone sigure“ din lumea largă (sau, pentru alţii, de a fugi în afara acestei lumi/planete sau chiar Plan fizic !).

Mda, oare aceasta să fie cea mai înţeleaptă atitudine ?

Da, fugim oriunde vedem cu ochii când, de fapt, orbecăim prin întunericul propriei minţi : oricum, în orice fel... numai către Noi Înşine, la Sânul Matern şi Pieptul Patern al Vieţii/Dumnezeirii uităm şi/sau ne ferim, pur şi simplu, să alergăm... iar, până la urmă, uităm să ne şi amintim.



Da, revenind puţin cu picioruşele pe Pământ, ce pot spune ? : DA, „treaba“ (de curăţire Planetară) merge înainte, însă extrem de dificil, atât de greu, prea încet pentru oboseala ne-răbdării noastre, a fiecăruia dintre noi, cei afundaţi în MATRIX-ul ăsta nebun şi care trăiesc „Drama Trezirii“...

...Căci, da, este o dramă să te trezeşti şi să vezi destul de clar „pe ce lume te afli“ (una ne-bună / dis-funcţională / di-sociată în moduri atât de cumplit de dureroase) şi să te menţii pe acest Val în acest curent, cu speranţa că vei ajunge la Liman, în scurt timp, că oboseala e tot mai mare...

...Fără tentaţia de a te închide înapoi în Matrix, „copil nevinovat“ şi mai ales neştiutor (precum Cyfer din Matrix ce a negociat cu Inteligenţa Artificială a Matricii re-întoarcerea lui în Matrix, redus din nou la stadiul de Baterie pentru Maşini căci nu mai rezista/suporta „sărăcia şi duritatea Realităţii“ în care „fusese trezit“) !

Da, este Vremea ne-răbdării noastre, dar şi Vremea Măestriei noastre, solicitând la maxim capacitatea fiecăruia de a-şi re-aminti tot ceea ce a agonisit prin alte Vremi (uneori poate şi mai tulburi decât acum) şi de A PRACTICA, fără alte amânări sau pretexte/justificări.

 


Oricum ar fi tot ce va fi, nimeni nu va fi apărat şi protejat în vreo „bulă de sticlă“ (ca un fel de Oază din deşert) în faţa Tăvălugului ce stă să vină... şi în care elementul financiar va fi doar unul, şi nu cel mai dureros.

Căci multe altele sunt de re-aşezat, precum într-o operaţi(un)e chirurgicală în care nu se ştie cât anestezic avem la dispoziţie, fiecare.

De aceea, haideţi să ne re-amintim că Acum ESTE VREMEA pentru care ne-am pregătit atâta !

Adică este Timpul PRACTICII.

SUCCES ! (pe bune !!! :)

 

MarYan


Un comentariu:

  1. Ca toți cei treziți in acest Matrix nu spun ca sunt satul de cât durează eliberarea planetară de faptul ca ma uit in jurul meu și văd familie, amicii ,colegii care greu se trezesc …dar eu ce fac in acest sens sincer foarte putine …de aceea am început sa lucrez mult la mine sa ma schimb sa nu mai judec , sa fiu mai intalegator ,sa vorbesc mai mult cu Dumnezeu Creatorul nostru sa fiu mai aproape de el prin tot ce a creat pentru noi natura,animalele și tot ce iubim in aceasta viața minunata .

    RăspundețiȘtergere