vineri, 29 mai 2015

MarYan - MEDITAŢII GHIDATE : de la MEDITAŢIILE de ELIBERARE PLANETARĂ ale lui COBRA la Meditaţii Ghidate (cu voce) în format video pe YouTube. 2. Despre MEDITAŢIE şi câteva Meditaţii Ghidate.



MEDITAŢII GHIDATE :
de la MEDITAŢIILE de ELIBERARE PLANETARĂ
ale lui COBRA
la
Meditaţii Ghidate (cu voce)
în format video pe YouTube

2. Despre MEDITAŢIE
şi
câteva Meditaţii Ghidate





(continuare din Partea 1-a)


Continuăm acum prezentarea ideilor fundamentale despre ce înseamnă MEDITAŢIA, cu exemple (de vibraţie) corespunzătoare pe care le-am descoperit pe YouTube – mai ales acum, când, din mesajul anterior al lui Cobra, tocmai s-a făcut apel la o nouă „mobilizare” sâmbătă seara (duminică, 31 mai 2015, ora 00.11, ora României), pentru a ajuta la „urnirea” energiilor planetare la un nou nivel !

De aceea, această a doua Parte vine exact la momentul potrivit, ca, alături de Prima parte, să ofere idei mai clare despre ce înseamnă cu adevărat Meditaţia.

Şi, până la detalierea propriei viziuni despre Meditaţie, pe care o voi împărtăşi cu voi la finalul acestei Serii, acum vă ofer doar un „indiciu” despre „direcţia” a ceea ce ar însemna MEDITAŢIA în propria viziune : „Meditaţi” la acest CuVânt, văzut în acest fel :

MEDI(t)AŢIE”...



Deocamdată, haideţi să vedem ce am primit şi eu ca „daruri” de pe Net ca să le transmit mai departe. Poate că unele dintre acestea, unii le ştiţi „prea bine”, poate că altele nu vă „transmit” nimic – oricum ar fi, ca de obicei, fiecăruia nu-i rămâne decât să aleagă cele cu care rezonează din toate acestea, pentru a-l ajuta cu adevărat în Procesul de „creştere a vibraţiilor” propriei fiinţe, accesând un nivel mai înalt de Lumină, prin „liniştirea minţii”.


Aşadar, iată 13 sugestii de scurte (sau mai lungi) Video-uri, care se adresează atât minţii, de „luare la cunoştinţă”, cât mai ales părţii profunde din noi, să-i spunem „Trans-conştient” sau „Meta-conştient” (în care intră atât „Sub-con-ştientul”, cât mai ales „Supra-conştientul” fiecăruia) :


1. CUM SE AJUNGE LA MEDITAŢIE” – OSHO.

În acest prim Video, o voce masculină citează timp de vreo 13 minute din OSHO – „În căutarea miraculosului”, prin care ne oferă o cu totul altă perspectivă a ceea ce este şi înseamnă Meditaţia, faţă de percepţia uzuală (văzută deseori ca o simplă relaxare sau, eventual, ca un „sport energetic”, precum Yoga...) :



 
2. MĂ PREDAU IUBIRII” – SIMONA RUSU.

Având „aranjamentul muzical” şi al video-clipului semnat de Gabriel Cristian, vocea Simonei RUSU, pe fundalul unei minunate muzici „de meditaţie” a lui FREDERIC DELARUE (pe care, personal, într-o perioadă, îl ascultam „în neştire”, atât de minunat şi profund îl re-simţeam) aduce încă de la început o mantră foarte puternică recomandată inclusiv de SATHYA SAI BABA, Avatarul Indiei, căruia Simona îi închină cu devoţiune şi chiar devotament acest deosebit video-clip :


 

3 CHAKRELE ILUMINATE.

Acest Video-clip are chiar o rezonanţă specială pentru mine : atunci când am lansat la Bucureşti cartea lui Sal Rachele, „Pământul se trezeşte”, la „Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti”, în vara anului 2012, am simţit nevoia ca, în chiar acel deosebit context, să prezint pentru aprox. 5 minute un fragment din acest video-clip, care vorbea despre „chakra rădăcină”... şi pe care vă invit şi acum în mod deosebit să-l studiaţi, în doar o jumătate de oră, pentru a aprofunda înţelegerea şi chiar ajutorul în activarea „chakrelor”, cu care lucrăm la „capacitate maximă”, în timpul MEDITAŢIEI :



 
4. ÎNVAŢĂ CUM SĂ MEDITEZI” – DEEPAK CHOPRA.

Dacă nu aţi auzit până acum de indianul Deepak CHOPRA şi nu aţi aflat încă despre prolifica sa activitate în domeniul spiritualităţii, întinsă la nivel global, atunci aveţi acum ocazia ca să-i descoperiţi o mică parte din această muncă a sa, prin acest Video foarte util (ca şi cel anterior), despre fundamentele Corpului energetic şi ale Meditaţiei :



  
5. MEDITAŢIA MUNTELUI” – LIVIU GHEORGHE.

După cum ne transmite Liviu Gheorghe, autorul acestui Video, „Meditaţia Muntelui” este o meditaţie ghidată, prezentată de acesta în cadrul seminarului cu tema „Universul celor 7 centri de forţă”, care a avut loc în perioada 3-5 decembrie 2010 la „Centrul de Yoga şi Meditaţie KAMALA”, din zona Braşovului – acolo unde MUNTELE „este la El Acasă:



 
6. RELAXAREA PROFUNDĂ” – OVIDIU CHIŞ.

„O experiență extraordinară, dar și un procedeu antistres la îndemâna oricui, relaxarea profundă se poate face seara, după o zi încărcată sau pur și simplu pentru a avea o stare minunată.
Muzica aceasta specială, imaginile din natură și sugestiile verbale, te vor purta în universul tău interior” :



  
7. MEDITAŢIE DE RELAXARE A CORPULUI ŞI A MINŢII” – MARCELA MANTZ.

Ca şi Video-ul anterior, şi acesta ajută în primele faze ale Meditaţiei, contribuind la detensionarea musculaturii corpului fizic, dar şi a „muşchilor minţii” care, prea adeseori, sunt într-o „contractură” mai intensă decât cei fizici :



  
8. EXEMPLU DE RELAXARE” – GHICA ION.

În acest foarte interesant Video – ce generează un foarte puternic „efect de tunel”, care nu este „pentru oricine” şi orice „începător”, căci poate uşor „hipnotiza” – autorul, Ghica Ion, ne povesteşte despre mecanismele funcţionării subconştientului în „lucrul” cu informaţia, fie sub formă de imagini sau de cuvinte :
„Când ajungem într-o stare de relaxare profundă, conştientul „adoarme” şi uşor, uşor, începe să acţioneze subconştientul. Astfel, avem posibilitatea să accesăm rezervorul uriaş de informaţii al subconştientului.
Noi ştim multe lucruri, dar NU ŞTIM CĂ LE ŞTIM !
În funcţie de constelaţia psihică a fiecăruia, unii oameni pot atinge şi cele mai profunde stări de relaxare.
Subconştientul funcţionează cu programe, ca un calculator. El tratează informaţia plecând de la ideile şi credinţele cu care a fost „alimentat”. Unele sunt înscrise în codul genetic încă de la naştere (programe naturale), iar altele au fost dobândite odată cu evenimentele trăite zi de zi, cât şi prin gesturile şi cuvintele repetate (programe dobândite).
Subconştientul este incapabil să facă diferenţieri între informaţiile pe care le primeşte şi, din această cauză, le acceptă aşa cum sunt. El nu va şti să facă diferenţa între vis şi realitate, între un fapt imaginar şi unul trăit, între adevăr şi minciună şi nici între prezent şi viitor.
De fapt, avem iluzia că ne cunoaştem subconştientul, dar ne dăm repede seama că el este cel care „ne ţine în mâna sa, şi multe din problemele de sănătate pe care le întâlnim sunt urmări ale unor răni, cum ar fi respingerea, abandonul, umilinţa, trădarea, nedreptatea sau alte situaţii pe care le-am trăit sau le-am simţit într-un mod traumatic.
Pentru a obţine vindecarea, ameliorarea sau pur şi simplu pentru a va simţi bine, trebuie accesat subconştientul şi făcut un demers de vindecare şi de reprogramare a acestuia.” :



  
9. MEDITAŢIE THETA HEALING” – CU ANCA IOZEFINA MOLDOVAN.

Anca ne transmite în textul video-ului un citat al Fondatoarei tehnicii THETA HEALINGVianna STIBAL – despre ce anume ar reprezenta, în esenţă, această metodă care este tot „mai la modă” în ultimii ani şi care, dincolo de costisitoare cursuri, poate fi practicată pur şi simplu în anumite faze ale oricărei Adevărate MEDITAŢII :
„Exersând acest proces vei descuia ușile din mintea ta pentru a te putea conecta la ”Tot Ceea Ce ESTE”.
Pare să conecteze neuronii din creier, înapoi la punctul Creației.
În fapt, după ce ai ajuns cu adevărat în al Șaptelea Plan și deschizi ochii, vei realiza că ești conectat la tot și că Vălul a fost ridicat.
Atunci când mergi în al Șaptelea Plan, folosind această meditație, percepția ta este că ieși dinlăuntrul tău, în Univers, către tărâmurile îndepărtate ale Cosmosuluiprintr-un Portal, către Creație.
Într-un fel, acest lucru este adevărat, dar nu în felul în care ai putea crede. Înăuntrul fiecărei persoane există un Univers micuț, care este identic cu nemărginirea a Tot Ceea Ce Există.
Ce găsești înăuntrul tău ? Vei descoperi că în interiorul tău există o Forță Creatoare.
Infinitul este în interiorul tău, dar
și în exteriorul tău. De fiecare dată când ne conectăm la Creator, mergem într-o călătorie în nemărginirea interiorului.
Această călătorie te conectează la proprii atomi, te face să recunoști Universul din exterior, alcătuit din Energie Infinită, și să realizezi faptul că Dumnezeu este în fiecare atom.
Mergi într-o CĂLĂTORIE pentru a descoperi Eul Creator care există atât înăuntru cât și în afară... către Conștiința Cosmică.” :



   
10. MUZICĂ CU BOLURI TIBETANE.

Acest Video ne oferă aproape 50 de minute de muzică cu boluri tibetane şi chiar gonguri planetare (auzite în fundal) şi care, pe fondul imaginilor dinamice de mare forţă meditativă, ne prezintă o „mostră” a ceea ce înseamnă „Concertul de Gonguri planetare şi Boluri tibetane”, propus de către noi şi realizat de către cei doi „Master Gong” din România :



  
11. MEDITAŢIE DE MULŢUMIRE CĂTRE ARHANGHELI.

După „concertul” foarte „eterat” din Video-ul anterior, în acesta vă propun o „Meditaţie de mulţumire către Arhangheli” – care, fiind (re)cunoscuţi mai degrabă prin faţeta lor de „Luptători”, în general, cel puţin o parte din acest Video ne conduce pe „piscuri epice” muzicale, unde dinamismul atât de înălţător al muzicii epice alternează cu blândeţea altor bucăţi muzicale de intensă serenitate :



  
12. AFIRMAŢII : PUTEREA DE A CREA” – LAURENŢIU LARY.

Despre Laurenţiu („LARY”), ce aş mai putea adăuga, după Video-ul prezentat în pen-ultimul articol, despre „Puterea Creaţiei” ?... doar că îi voi dedica o parte distinctă din această serie despre „MEDITAŢII”, căci munca sa de realizare a acestor Video-uri este mai mult decât remarcabilă, şi cred că este util ca să fie (re)cunoscută de cât mai mulţi dintre noi, căci ceea ce creează este absolut minunat – inclusiv când se exprimă prin CuVânt :
Noi suntem creatorii propriei vieţi, ne modelăm viaţa după Credinţă şi Cunoaştere.
Gândurile devin intenţii, iar intenţia devine realitate.
Să fim recunoscători şi să acceptăm schimbarea, să dăruim necondiţionat tot ce avem mai bun.
Ai încredere în tine.” :



  
13. MEDITAŢIA MINŢII UNIVERSALE” – VICTOR CĂTĂLIN.

Dacă până acum am adus în faţă persoane despre care am auzit, văzut sau despre care am citit, acum, ultimul Video propus, al 13-lea, aduce Meditaţia unei persoane pe care o cunosc personal. Victor Cătălin este un căutător, cercetător şi mai ales un Călător prin ne-cunoscutul infinitului, care se însoţeşte, după cum am observat, cu Buna-Intenţie.
Aşadar, această Meditaţie care implementează noi informaţii şi energii în subconştient (în timpul somnului), pare să fie „de încredere”...
Iată ce ne transmite acesta :
„Prin această meditație, îți vei depăși convingerile vechi și limitative, care au blocat capacitatea de a crea viața pe care ți-o dorești. În timp ce undele Theta și Delta te vor conduce către un somn profund și regenerator, Meditația Minții Universale îți va oferi noi cunoștințe și credințe care vor declanșa o schimbare pozitivă și benefică în propria ta realitate.
Tot ce ai de făcut este să asculți acest program în fiecare noapte, recomand pe parcursul a minim trei săptămâni, cu pauză atunci când se simte ca și cum s-ar forța ascultarea meditației (atenție, însă, în a nu se renunța definitiv la ascultarea ei, minim 2-3 zile pauză).
 Mai este un aspect foarte important și anume, ACȚIONEAZĂ ! Ori de câte ori ți se oferă noi oportunități de schimbare, acceptă-le, mergi odată cu transformarea și ai încredere.
Atenție ! - A se asculta DOAR pe timp de noapte, înainte să adormiți ! Meditația audio conține Tonuri Izo-Chronice care induc creierul în starea Theta, Delta, ceea ce va produce SOMN.
Această meditație este experimentală și nu ține locul unui doctor sau al medicamentelor dvs.
Dacă pentru orice eventualitate nu te simți bine ascultând această meditație, NU O ASCULTA!”:



  
Aşadar, acestea sunt propunerile personale pentru voi, în această postare. Oricum, acestea nu sunt definitive, ele fiind „în evaluare” şi, în caz că vor apărea anumite „semne de întrebare”, vă voi transmite în scurt timp, făcând „ajustările” necesare...

Până atunci, sper că aceste propuneri să vă ajute în orientarea către sensurile mai profunde ale MEDITAŢIEI, printre „mareea de imagini şi sunete” de pe Net, pentru ca fiecare să poată să pătrundă cu mai multă Forţă şi determinare către profunzimile propriei Puteri Interioare !


SUCCES ! ! !


 (continuare în Partea a 3-a)



MarYan

2 comentarii:

  1. Dragii mei,
    Voi mai sunteti CRESTINI ?
    In meditatiile voastre unde este IISUS ?
    El nu mai exista ?
    A citit cineva cartile scrise de Eugen Nicolea Gasca ?
    Cititi-l cu multa rabdare si atentie.
    Va doresc numai bine.
    MD

    RăspundețiȘtergere