marți, 29 mai 2018

Adriana Tudosa – LUNA NOUĂ în TAUR și Intrarea lui URANUS în TAUR (15 Mai 2018).




Voi sunteţi
SAREA PĂMÂNTULUI

LUNA  NOUĂ
în TAUR
(din 15 Mai 2018,
ora 14.48, ora României)

şi

Intrarea lui URANUS
în TAUR
(din 15 Mai 2018,
ora 18.18, ora României)





Nota MarYan :

Iată un articol foarte interesant şi la fel de important, spunem noi, care ne conectează la informaţii din zona astrologică ezoterică, dar care face co-relaţii şi în privinţa fundamentalului subiect de care am mai amintit pe blog : controlul energiei sexuale, folosind cel mai puternic instrument fizic pus la îndemâna umanilor.

Fac această precizare, de la început, ca să înţelegeţi importanţa acestui articol, chiar dacă ar putea fi considerat „depăşit” de către unii, căci oferă informaţii despre Luna Nouă din 15 Mai şi despre intrarea lui Uranus în Taur, în aceeaşi zi (fiind doar 3 ore şi jumătate distanţă între aceste puternice fenomene astrale !).

Şi totuşi, acest articol îl considerăm a fi actual chiar şi din această privinţă, din simplul motiv că LUNA PLINĂ din această LUNAŢIE (intervalul de aprox. 29 de zile, de la Luna Nouă din 15 Mai până la Luna Nouă din 13 Iunie 2018) – este chiar astăzi, când postez acest (aparent tardiv) mesaj : Marţi, 29 Mai 2018, ora 17.20 , ora României...

...Iar acest Moment poate fi mai bine înţeles şi conştientizat în contextul manifestării acestuia în cadrul acestei Lunaţii despre care vorbeşte prezentul mesaj.

De aceea, fiind în acest interesant moment, recomand ca, dacă mai aveţi doar puţin timp până la ora 17.20 , ora României (la momentul de Lună Plină), mai bine studiaţi din materialele propuse în continuare (cel puţin pe primul), despre acest moment, şi abia apoi pe cel actual, despre Luna Nouă din 15 Mai 2018 :

- „Luna Plină din Mai 2018”, de Tanaaz ;


- „Uranus în Taur 2018-2026”, de Tanaaz ;



Spe ca toate aceste informaţii, corelate, să vă ofere un SENS tot mai larg de Înţelegere a lucrurilor şi fenomenelor care au loc, în prezent, pe Planetă, pentru a putea lucra „mai cu spor”, adică din ce în ce mai conştienţi, mai vii şi tot mai luminoşi, la propria noastră Ascensiune, „la braţ” fiind cu Procesul Ascensiunii Planetare ! :






Voi sunteţi Sarea Pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni. (Matei 5:13)


În data de 15 mai 2018 suntem chemaţi să participăm iarăşi la o NUNTĂ COSMICĂ, o nuntă cu daruri benefice noilor începuturi aici pe Pământ. Printre darurile revărsate asupra noastră, acest moment astral anunţă măreaţa intrare a lui Uranus în Taur, la ora 18:18.

Acuma, lumina (Soarele) se uneşte cu întunericul (Luna) în semnul Taur, pe gradul 24:36 şi încep să împartă daruri pentru toţi cei invitaţi, în special pentru cei născuţi în preajma zilei de 15 din orice semn zodiacal.

Nunta  Cosmică este chiar în casa lui Dumnezeu (Casa a IX-a) iar Hefaistos (asteroidul 2102), la masa mirilor, promite să ne înveţe cum să trecem peste  pierderile, golurile sufletului nostru.


HEFAISTOS în TAUR, prezent la masa mirilor, are un dar important pentru noi : ne ajută să vedem falsitatea, ceea ce este fals în viaţa noastră, ne pune la îndemână un Ciocan Divin pentru a ne reface viaţsa.

Venus în Gemeni pe gradul 25 face un semi-sextil cu această Lună Nouă şi cu Hefaistos. Influenţa ei este subtilă, dar pozitivă, în special în carieră, proiecte profesionale, cunoaştere înaltă, relaţii, bani.

Pluto şi Marte în Capricorn susţin această Lună Nouă în Taur, sunt în favoarea noului, oferind multe oportunităţi prin familie, părinţi, iubire, copii, creativitate personală.

Cum Luna Nouă este asociată cu noi începuturi, în semnul de pământ al Taurului, aceste „începuturi” sunt legate de bani, stabilitate financiară şi emoţională, de lucruri concrete, palpabile, care să ne facă viaţa mai frumoasă, mai stabilă.

Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care vorbeşte despre ceea ce putem face prin noi înşine, ce valori durabile putem construi. Taurii prosperă, înfloresc când înţeleg că pot să ofere din timpul lor, din resursele lor personale (timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalţi, să-i ajute pe ceilalţi să înţeleagă noţiunea de securitate fizică, materială, spirituală.




În Egiptul antic, Taurul a fost numit „interpretul vocii divine” şi poate fi para-frazat în terminologie creştină prin : „Şi Cuvântul S-a făcut trup“.

Când trupul este purificat complet, atunci Lumina sufletului străpunge Templul (corpul fizic) în exterior şi acesta este motivul pentru care Luna este exaltată (înălţată) în mod tradiţional în semnul Taur.

În mitologie, Taurul a fost un simbol foarte important, pentru modul în care iniţiatul trebuia să-ţi controleze forţele animalice prin activarea glandei pineale (o glandă în formă de con şi care este în centrul creierului).

Potrivit mitologiei, Regele Minos din Grecia a promis lui Neptun - Zeul Apelor, că va oferi un taur drept sacrificiu dacă îl asistă şi protejează.

Neptun îl aprobă şi îi dă un taur alb creat din spumele Oceanului :
Şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.” (Facerea 1:2).


TAURUL ALB nu înseamnă taurul de pe câmp, ci forţa noastră de taur, forţa creativă din noi, forţa sângelui nostru, forţa sexuală din noi.

Iar Neptun, simbolul Duhului Sfânt, cere să sacrificăm acest taur în cinstea lui, să stăpânim şi să trans-mutăm această forţă sexuală pentru a activa Glanda Pineală, cea care deschide Uşa Cerului.

Dar Regele Minos, când a văzut acest taur divin, pur, se îndrăgosteşte de el şi spune : „Cum să ucid acest taur ?” şi l-a ascuns, făcând în schimb sacrificii din taurii lui pământeşti, uitând de promisiunea făcută lui Poseidon, uitând să sacrifice ceea ce chiar Poseidon i-a oferit.

Deci Minos nu se ţine de cuvânt iar Neptun, forţa divină ce controlează apele creaţiei, se răzbună pe soţia regelui. Aceasta se  îndrăgosteşte de taurul alb, iar rezultatul împerecherii lor a fost minotaurul, un monstru de nestăpânit.


MINO-TAURUL este un simbol imens, acuma, pe Pământ : fiecare este un Minotaur !

În planul fizic avem faţa unei fiinţe umane, dar dacă cercetăm faţa unui om în planul mental, toată lumea are faţa unui animal, de obicei un taur.

Şi vedem coada, care simbolizează modul greşit în care folosim energia sexuală, care se dezvoltă atunci când gestionăm forţele animalului în mod greşit.

Cine ne ajută să stăpânim minotaurul ? Doar credinţa şi conştientizarea că originea noastră este divină, suntem copiii lui Dumnezeu, restul este praf în vânt...

Taurul face referire la corpul fizic, puterea corpului fizic care este în sânge şi care leagă, vitalizează, hrăneşte toate sistemele pe care le avem în interior. Dar toată această putere trebuie folosită pentru a ne închina lui Dumnezeu...

... şi : „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta – iată porunca dintâi.” (Marcu 12:30)


Puterea oricărui corp fizic uman vine din sânge iar stăpânirea, sublimarea energiei sexuale, controlul poftelor pământeşti, ne conduc la stăpânirea taurului.

Taurul în sine reprezintă forţele sângelui din corpul fizic care se transformă în spermă şi ovul – care, în Alchimie, se numesc „Sarea Pământului”.

Voi sunteţi Sarea Pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra ? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni. (Matei 5:13)

Apa Oceanului este sărată, are sare. În realitate, „Sarea Pământului” este acea materie care este în apă, care în acest caz este simbolul lui Neptun-Poseidon, apa creativă, sângele din om – sperma sau ovulul apei sexuale care cristalizează, adică forţa taurină a pământului (sperma şi ovulul sunt, în sinteza lor finală, un rezultat al sângelui).

Atunci când cineva îşi controlează energia sexuală şi o trans-mută, se închină, desigur, Duhului Sfânt. Dacă transmutăm energia sexuală în castitate, ne închinăm Duhului Sfant.

Se spune că cea mai înaltă formă de iubire este castitatea. Se mai numeşte şi BOTEZUL APELOR, sau aşa cum apare în mitologie, închinarea către Poseidon, Dumnezeul apelor, Duhul Sfânt.

(Nota MarYan : Problema în Zona Occidentală este aceea cum castitatea este confundată, ca precept moral, cu abstinenţa sexuală – ceea ce, pentru evoluţia fiinţei umane, putem vedea, deja, ce efecte perverse a produs, observate primordial în zona preoţimii – fie aceasta catolică sau ortodoxă, creştină, ebraică sau musulmană...

De aceea, castitatea nu pare a fi „forma supremă de Iubire” – care ar putea fi, ca una dintre „definiţii”, manifestarea deplină a Iubirii Necondiţionate, oriunde şi oricând – ci, mai degrabă, castitatea ar putea fi văzută doar ca un instrument de reparare a exceselor, evident sexuale...

...Căci, până la urmă, aşa cum „Nu există non-comunicare („Totul este comunicare”) şi non-influenţă” („Totul este Influenţă, Inter-acţiune”), la fel putem para-fraza că „Nu există non-sexualitate” („Totul este despre Energia Sexuală”, adică despre inter-acţiunea energiilor, feminine şi masculine fundamentale ale Universului, în interiorul şi între Fiinţele din acest întreg Univers, indiferent de forma şi evoluţia acestora.)


Atunci când Forţele Cerului, Duhul Sfânt, ne oferă Puterea Taurului în corpul fizic, ne spune să avem grijă de această forţă, să o folosim în onorarea divinităţii din noi şi nu pentru „uciderea” divinităţii din noi !
Nu arunca sarea pe jos !

Voi sunteţi Sarea Pământului, aveţi sarea în voi - ne spune Isus, dar dacă nu aveţi grijă de ea şi o împrăştiaţi, o vărsaţi pe jos, poate face mult rău – uitaţi de originea divină şi minotaurul pune stăpânire pe voi.

Gândirea populară chiar avertizează că vărsatul sării pe jos este semn rău, aduce ghinion, ceartă.

Sarea este bună, dar dacă sarea îşi pierde puterea de a săra, cu ce îi veţi da înapoi puterea aceasta ? Să aveţi sare în voi înşivă şi să trăiţi în pace unii cu alţii.” (Marcu 9:49,50)


OM-ul este o Stea în devenire, nimeni nu poate fi un sfânt de la început, fiecare trebuie să încerce să-şi controleze şi transfome poftele, dar la nivelul la care se află.

Simbolic, Taurul reprezintă toate acele animale pe care le avem în interiorul nostru, pe care trebuie să le cucerim, să le purificăm. Greu, drumul către divinitate are multe probe, încercări.

La nivel de suflet, Luna arată de obicei care modele trebuiesc depăşite sau transformate, dacă vrem să avansăm spiritual. Această luptă pentru a depăşi tendinţele negative, relevate de lună,  este „Crucea“ ce o purtăm, iar acuma această cruce ne cere să ne re-evaluăm sistemul de valori.

Concentrarea pe dobândirea doar a valorilor materiale, neglijarea dezvoltării propriei creativităţi, dorinţa de a poseda lucruri, oameni, fără a le permite celor dragi libertatea de a explora viaţa în termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlalţi – nu pot decât întări legatura cu pământul, blocând astfel accesul la valorile adevărate, valorile spirituale.




Această Lună Nouă în Taur ne pune să ne întrebăm : „Ce vrem cu adevărat ? Ce talente, abilităţi personale le putem folosi, astfel încât viaţa noastră să devină stabilă ? Ce vrem în relaţiile noastre ?

Luna Nouă în Taur pe gradul 24:36 activează Casa a IX-a şi oferă ajutor divin pentru proiecte şi activităţi care ne extind mintea, ne înalţă sufletul. Ne putem simţi reînnoiţi printr-o perspectivă nouă asupra vieţii noastre, asupra societăţii în care trăim.

Casa a IX-a este o casă cadentă, o casă ce ne pregăteşte pentru schimbare – dar schimbarea vine prin ceilalţi, prin străinătate, prin credinţă, Adevăr, prin Dumnezeu.

Casa a IX-a ne reaminteşte că am venit aici, pe Pământ, cu un scop divin şi tot ce facem trebuie să fie în acord cu : „Divinul mă conduce în tot ceea ce fac”.

Fiind o casă universală, accentul este pus pe relaţia noastră cu lumea, pe reguli, credinţe, dreptate divină, confortul este găsit în locuri noi, idei noi, călătorii, străinătate, eliberare de monotonia vieţii de zi cu zi.

O Lună Nouă în Casa a IX-a este o lună nouă în care Planul lui Dumnezeu se face simţit, aici suntem ajutaţi să devenim mai înţelepţi, să înţelegem originea noastră divină şi ce ne dorim pe mai departe în viaţa noastră, să descoperim adevăratul scop al vieţiidharma noastră.

Această lunaţie ne ajută să înţelegem viaţa dincolo de tot ce se găseşte în lumea noastră materială, dincolo de graniţele şi limitele corpului nostru.

După finalurile provocate de Casa a VIII-a, divinitatea vine cu înţelegeri superioare la întrebările noastre legate de viaţa de apoi, pierderi sufleteşti, transformări profunde.

Această lunaţie ne ajută să trecem de la un punct mort, de la experienţe dificile care au creat anumite traume, la experienţe noi care întăresc perspectivele noastre de viaţă, ne învaţă ceva nou, ne ajută să urcăm, să ne mişcăm înainte.


Această Lună Nouă în Taur şi în Casa a IX-a are darul de a aduce în viaţa noastră mentori, ghizi, persoane, circumstanţe, cunoştinţe, alte culturi, alt spaţiu, necesare creşterii noastre, arătându-ne direcţia pe care să mergem, uitând de teama de schimbare.


Când un moment astral important activează o casă, trebuie să ne uităm şi să căutăm adevăratele motive în casa care o precede, în cazul nostru Casa a VIII-a.

Nu putem să mergem mai departe, să căpătăm o perspectivă amplă, să câştigăm cunoştinţe, să descoperim  adevărata demnitate a sinelui nostru nobil, divin, dacă ne este frică, dacă continuăm să ne rănim şi victimizăm.

Teama prejudiciază noile experienţe oferite de această lunaţie. Fiecare teamă purificată, învinsă prin iubire, credinţă, ne va conduce la noi cunoştinţe, relaţii, revelaţii, adevăruri.

Cum Casa a IX-a este în Taur, se poate ca mulţi să fie speriaţi de schimbările cerute în acest moment, tinzând mai mult să rămână legaţi de ceea ce au.




Dar care este influenţa lui Hefaistos în acest moment ?

ASTEROIDUL 2212 HEFAISTOS este numit în onoarea Zeului Focului, maestru artizan şi fierar divin.

Dar Povestea acestui Zeu este una tristă, ciudată.

Hefaistos a fost fiul lui Zeus şi Hera, cu toate că, în multe poveşti, se spune că Hera l-a conceput fără niciun ajutor de la Zeus. Supărată că a putut crea un copil urât, Hera îl aruncă pe Hefaistos de pe Muntele Olimp în mare, iar acesta îşi rupe picioarele.

Mai târziu, Hefaistos se răzbună pe mama lui, îi contruieşte un tron de aur care o va lega cu lanţuri invizibile când se aşează pe el. Nici Zeus nu poate desface aceste lanţuri, iar Hefaistos o va elibera pe Hera doar după ce este de acord să îi îndeplinească toate cererile.

Altă versiune spune că Hefaistos a încercat să-şi elibereze mama atunci când Zeus a pedepsit-o pe aceasta, legând-o cu un lanţ de aur între cer şi pământ. Zeus l-a aruncat pe Hefaistos de pe Olimp, iar acesta şi-a rupt picioarele când a aterizat în mare, în  apropiere de insula Lemnos. Salvat de Thetis şi Eurynome (mama graţiilor), acestea au avut grijă de el şi l-au ascuns de răutăţile pe care puteau sa le facă Zeus şi Hera.

Timp de nouă ani, Hefaistos este ţinut în secret de aceste zeiţe în peşteri sub-acvatice. Acolo s-a trezit energia lui creatoare, a creat bijuterii frumoase din coralii subacvatici, precum şi din varietatea de metale preţioase găsite sub apă.

Pentru a compensa şchiopătatul său, Hefaistos a construit doi roboţi de aur, pentru a-l ajuta să se deplaseze. De asemenea, a creat douăsprezece scaune splendide de domnie pentru cei de pe muntele Olimp.

Ajutat de Ciclopi, copii cu un singur ochi ai lui Uranus, a continuat sa creeze cadouri frumoase pentru cei din jur. Când Hera a văzut-o pe Tetis cu bijuteriile minune, a cerut să ştie sursa acestor creaţii divine, spunând că niciun muritor nu ar putea crea aşa ceva.

Astfel, Hera a aflat că fiul ei Hefaistos, deformat fizic, este capabil de creaţii de neegalat. Simţindu-se vinovată de tratamentul aplicat chiar copilului ei, îl roagă să se întoarcă la locul lui de drept, printre zei, pe muntele Olimp.

Dar Hefaistos refuză prima dată, fiind încă furios pe mama lui. În cele din urmă, Zeus a recurs la un şiretlic. Îl trimite pe Dionysos, zeul vinului şi fratele Hefaistos, să-l convingă să se întoarcă. Ameţit de băutura lui Dionysos, Hefaistos se întoarce la palat, pe Muntele Olimp.

Revenirea triumfală  a lui Hefaisos pe Muntele Olimp este descrisă chiar şi pe multe vaze antice greceşti. Acolo, el alege să lucreze în continuare ca artizan, iar Hera i-a oferit în dar un atelier de lucru unde acesta a creat ornamente frumoase, arme, mobilier şi bijuterii pentru amuzamentul fără sfărşit şi deliciul zeilor olimpieni.


Povestea mitologică a lui Hefaistos este reînviată de această Lună Nouă în Taur care ne spune : „Fiţi asemeni lui !”.

Hefaistos a devenit puternic, dar fără dorinţa de a fi dominator, el a continuat să muncească, să fie fidel talentului lui genial, să îşi continue activitatea de servire a celorlalţi, dar fără a deveni victima lor, el a primit respectul cuvenit genialităţii lui.

Acest asteroid arată respingere (mama, tata sau ambii, în relaţii de iubire), suferinţă, trădări în relaţii (Venus, soţia lui, a continuat să îl înşele cu Marte)  dar arată şi unde poţi fi cel mai bun, cel mai abil, un mic geniu.

În ciuda dificultăţilor emoţionale, financiare, fizice, în ciuda respingerilor, Hefaistos oferă focul creativ necesar să ne ridicăm de fiecare dată şi să realizăm  destinul înscris de la naştere.

Această Lună Nouă în Taur, de mână cu Hefaistos, ne spune că nu trebuie să fugim de greutăţi, încercări. Fiecare încercare ne căleşte, de fapt fiecare încercare devine o piatră ce şlefuieşte sufletul.

Cei care sunt talentaţi găsesc întotdeauna un sprijin important în „vocea acestui asteroid”, iar acuma, Hefaistos accentuează acest lucru. „Ciocanul divin”  ciopleşte sufletul nostru în scopul de a deveni mai buni decât suntem. El a fost singurul Olimpian care s-a reîntors pe Muntele Olimp după ce a fost exilat.

Hefaistos arată defectele fizice, durerile sufletului, teama de respingere, sădite în noi dar care pot fi depăşite, vindecate nu prin pasiuni cu alte persoane, ci prin canalizarea întregii dureri în dezvoltarea unui talent pe care îl avem.

Aici, durerea devine creatoare de lucruri, de o frumuseţe inegalibilă. El este arhetipul psihologic al creatorului sau artistului rănit – respins iniţial de mamă sau de tată.

Spre deosebire de majoritatea zeilor care fac apel la natura noastră inferioară, Hefaistos ne inspiră Sinele Divin. Focul creator interior, hrănit de durerile lui fizice şi psihice, a reuşit să transforme materia brută în bijuterii rafinate.

Drept urmare, arta lui a atins profund sufletele celorlalţi care i-au recunoscut măreţia, genialitatea, oferindu-i locul binemeritat de la naştere, dar pentru care a trebuit să muncească din greu. Sensibil la respingere şi la conflict, Hephaistos a căutat pacea, să-i împace pe părinţii lui, să ofere cadouri în permanenţă, chiar şi celor care l-au renegat, înşelat, batjocorit.


Taurul este despre dorinţă, despre posesiuni, despre dorinţa puternică a Duhului Sfânt de a se exprima în lumea materială. În cele din urmă, această dorinţă, acest verb „a avea” merge până în punctul în care materia, pământul, ne face prizioneri.

Dar Hefaistos în Taur intră în joc, acuma, şi ne ajută să găsim, să primim instrumentele, indicatoarele (simbolul lui Hefaistos este ciocanul) către calea spirituală.

Acuma, Hefaistos oferă fiecăruia, din „fieraria divină”, instrumentele necesare îndeplinirii Voinţei Divine sau scopului spiritual, aici pe Pământ.

Hefaistos este un simbol al talentului, voinţei şi al scopului iar darul lui la această nuntă cosmică este puterea asupra materiei (Taur) prin credinţă, cunoaştere înaltă, ghizi spirituali, trimişii lui Dumnezeu (casa a IX-a).

De la robie (plăcerile pământului) la libertate (cunoaşterea divină), este cel mai mare dar oferit de această lunaţie.

Această Lună Nouă în Taur în Casa a IX-a deschide uşa prin care Voinţa Divină intră în viaţa noastră, dacă suntem dispuşi să ne deschidem către ea. Ego-ul poate refuza să răspundă acestei chemări divine, dar cred că ar trebui, în sfârşit, să învăţăm să repetăm sincer : „Facă-se voia ta, Doamne !”.

Această soluţie ne-o dă Luna Nouă în Taur, adică să găsim armonie în tot ceea ce ne oferă viaţa, să găsim liniştea care vine odată cu seninătatea interioară, să ne folosim de simţurile interioare ascuţite care în această perioadă nu ne mint, căci tot ceea ce ştim, ştim prin corp.


Să fiţi binecuvântaţi !

Adriana Tudosa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu