duminică, 26 februarie 2023

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 193 pentru 26 februarie 2023 – TransNistria, vechea PoVeste. Noi unde ne situăm (pe undeva pe Bâstroe) ?

 

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 193

pentru

26 februarie 2023

 TransNistria,

vechea PoVeste.

Noi unde ne situăm

(pe undeva pe Bâstroe) ?

 

 

Iată-ne ajunşi la un subiect cu adevărat fierbinte, pentru noi, românii...

...Căci, acum, în aceste Vremuri (din ce în ce mai Tulburi) turbionul războiului se apropie din ce în ce mai mult de graniţa românească !

Din titlul acestui CuVânt deja aţi realizat, probabil, că este vorba despre TransNistria, „cauza“ ce a dus la o şi mai mare „umflare a muşchilor“ a actorilor globali cu forţă militară (SUA şi Rusia), după cum observam în poVestea anterioară, imediat după discursurile celor doi „forţoşi“ de pe 21 februarie 2023.

PoVestea este simplă, ca de obicei.

Imediat după discursul „celor doi“ (Putin şi Biden) au apărut deja primele informaţii despre faptul că „ceva“ se întâmplă cu TransNistria, dar mai ales în jurul Transnistriei...

Sorin Roşca Stănescu, de la ZiuaNews, deja ne poVestea într-un Editorial din 23 februarie 2023 că, imediat după discursul său, Putin, revenit la Kremlin, primul lucru pe care l-a făcut a fost să semneze un decret (care anula alt decret al său, din 2012), ambele referitoare la Moldova şi, mai ales, la... TransNistria : „Lovitura de baros“.

Apoi, informaţiile („atenţionări“ condimentate cu ameninţări voalate) au început să curgă în cascadă dinspre ambele părţi implicate :

- întâi dinspre partea moldovenească, în tandem cu cea română : aici, aici, aici şi aici,

- apoi, tot cam în acelaşi timp (!) şi dinspre partea rusă : aici, aici, aici, aici, aici, aici şi aici.

Ca o confirmare a ceea ce spunea Roşca-Stănescu, ruşii au expus în aceeaşi zi motivaţia avertizărilor lor şi atacurile Occidentului în „criza transnistreană“ : aici.

 


Doar din această imagine se vede foarte clar cum lucrurile au fost premeditate, prin aprobarea accelerată în Parlamentul moldovean a „Legii privind combaterea Separatismului“, cu puţin timp înaintea declanşării acestei cascade rapide de evenimente...

...Care, pentru a se inflama tot mai tare, mişcările continuă fix în această direcţie :

- Moldova începe să rupă acordurile cu CSI (Comunitatea Statelor Independente, coordonată de Rusia, după desfiinţarea URSS) ;

- CNN vorbeşte de acţiunile agresive ale Rusiei în Moldova care „seamănă izbitor“ cu cele luate înaintea „anexării Crimeei“ în 2014... ;

- Arestovich, fostul consilier al lui Zelensky, afirmă că Ucraina poate cuceri TransNistria în doar trei zile ! ;

- Între timp apar şi informaţii „bizare“ : „Moldoveni racolaţi de un «stat terţ», cercetaţi pentru trădare şi spionaj“...

 


Dar haideţi să vedem mai în detaliu ce este cu poVestea asta, într-unul din articolele percutante şi bine documentate ale lui Dan Diaconu, „Cine va ataca Republica Moldova ?“.

Iată, într-un prim fragment, care ar fi „Contextul“ poVeştii noastre actuale (că tot se poartă acum, la moda, conform cu ordinul venit de la UE, ca orice „articol“ despre Rusia şi războiul din Ucraina să se încheie musai cu un subtitlu : „Context“, în care este reluată aceeaşi naraţiune în acelaşi limbaj de lemn despre „agresiunea neprovocată a Rusiei asupra Ucrainei“ şi celelalte poVeşti, tocmai pentru resetarea minţilor ţugulanilor ascultători/cititori... totul pe faţă, băieţii lucrând fix „ca la carte“ !) :

După cum probabil ştiţi, Moldova are un conflict îngheţat pe teritoriul său, anume Transnistria.

Poate că ar trebui să ne reamintim că situaţia de acolo a degenerat cu ajutorul... Ucrainei, care pe vremea aceea a ajutat separatiştii rusofoni. Nimeni nu mai spune nimic despre asta.

Cert este că, la ora actuală, Transnistria se comportă ca o republică independentă. Republica Moldova nu mai controlează nimic în zonă (există chiar şi o Bancă Naţională Transnistreană) dar are pretenţia că Transnistria îi aparţine.

Poate vă întrebaţi de ce Transnistria a fost considerată importantă la un moment dat.

De fapt nu situaţia sa etnică a fost cea care a determinat problemele, ci faptul că este o zonă strategică, o mini Crimee pentru ruşi.

V-aţi trezit ? În Transnistria se află unul dintre cele mai mari depozite de armament din lume. Este vorba despre depozitul de la Kobasna, construit de sovietici în 1960 pentru a susţine o eventuală ofensivă a URSS către sudul Europei, în special spre Grecia şi Turcia.

Iată de ce ruşii au fost interesaţi de menţinerea unei zone incerte acolo.

Mai departe, lucrurile devin tot mai clare :

Ok, acum să vedem adevărul despre «atacarea Republicii Moldova». Cine-o atacă ?

Conform rapoartelor de front, Ucraina a deplasat trupe şi a luat poziţii de luptă în zona Platonovo. Această localitate se află în apropierea zonei transnistrene cu cea mai mică lăţime între Ucraina şi Republica Moldova

Trebuie menţionat că în Republica Transnistria se află o forţă rusească de menţinere a păcii de doar 1800 de oameni care, e limpede, poate fi imediat anihilată.

De partea cealaltă, Ucraina a pregătit o adevărată armată, în care a inclus şi unităţi radicale de azovişti pentru a lichida Transnistria.

Scopul e limpede : capturarea depozitului de la Kobasna în condiţiile în care Ucraina are probleme cu muniţia, iar occidentalii nu prea fac faţă cu producţia.

Conform estimărilor, depozitul de la Kobasna ar permite Ucrainei să aibă muniţie pentru cel puţin un an. Asta ca să vă faceţi o idee despre dimensiunea gigantică a acestuia.

Iar concluzia acestuia este foarte clară, mai ales că acum vine informaţia-cheie :

Aşadar cine atacă Republica Moldova ?

Ucraina, desigur, întrucât intrarea sa în Transnistria este o agresiune directă asupra Republicii Moldova.

Doar că vaca sorosistă de la Chişinău e cea care a dat verde.

Ce vă pot spune este că «Operaţiunea Transnistria» este coordonată de un cartier general moldoveano-ucrainean, supervizat de un grup de ofiţeri americani şi britanici.

Aşadar, este o chestiune de ore până la atacarea Transnistriei. Deci, cum ar veni, e ca-n bancurile cu Radio Erevan : nu ruşii atacă, ci ei sunt cei atacaţi.“

 


Cam aceasta ar fi poVestea, foarte pe scurt, a ceea ce se petrece în prezent în jurul TransNistriei, pentru a fi atacată şi preluat, se speră cât mai rapid, depozitul de la Kobasna cu „trofeele“ sale (sigur, doar unul dintre aspecte, căci motivaţiile sunt mai multe şi mai ales geo-politice).

Problema este, însă, UNDE se poziţionează România în toată această poVeste ?

Şi care ar fi legătura cu acest celebru „Canal BÂSTROE“ ?

Haideţi să vedem cum „şi mâine este o zi“, lăsând aceste cercetări pentru ziua următoare...

Până atunci, ce am putea spune, decât RELAXARE !, oameni buni, că stress-ul este din belşug pe toate drumurile...

 

MarYan


3 comentarii:

  1. Bătălia fiind pe suflete, tot tamtamul are rostul de a determina cât mai multi oameni sa ia parte la razboi, emotional. Acoperitii platiti de rusi s-au activat pro Rusia, cei ai americanilor au fost activati pro NATO. Asa e viata in dual...Hrănim emotional bestii razboinice, dar uitam imediat ca undeva, in Romania sau in lume inca un copil a fost rapit, abuzat, infometat.
    In batalia Crist -Anticrist, intotdeauna oamenii au tradat si au ramas captivi in rețeaua illuminati cu ochii pe cer si fluierînd a paguba.
    Asa a fost si in urma cu 2000 de ani. De aceea se si investeste enorm in dezinformare. Batalia are loc in acelasi timp cu " cernerea". In Lumina nu urcă decât cei ramasi fideli Creatorului. Adică, extrem de putini si care scapa neucisi de oamenii folositi ca topoare impotriva lor.
    Voi, ca grup, sunteti undeva pe la polul de jos, in calea atacurilor PSI. Nu cred ca o sa va relaxati prea usor in viitor, când Creatorul va incepe sa restranga in Unu Creatia. Atat cat a mai ramas din ea. Probabil isi vor intensifica abuzurile asupra copiilor, pentru ca sunt multi copii cristal, curcubeu si stelari pe pamant acum, veniti ca sa ajute oile sa iasa din negura. Unii poate ca sunt chiar prin familiile voastre.
    Si vor intensifica abuzurile asupra naturii. Dementii, daca nu pot sa creeze, pot in schimb sa distruga si sa tortureze ingeri copii.

    RăspundețiȘtergere