luni, 27 februarie 2023

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 194 pentru 27 februarie 2023 – Canalul BÂSTRO(E), TransNistria, şi filiera Moldova-România.

 

MarYan

CuVântul (PoVestea) Zilei : 194

pentru

27 februarie 2023

 Canalul BÂSTRO(E),

TransNistria,

şi filiera

Moldova-România


 

După ce ieri am început să des-ţelenesc poVestea cu TransNistria, astăzi vom continua, împreună, să aprofundăm subiectul, ajutaţi şi de „aventura“ cu Canalul Bâstroe, detonată, iarăşi „total întâmplător“, fix tot în această perioadă...

...Pentru a observa UNDE anume ne situăm noi, românii, în acest Moment ? (nu prea fast / frumos împodobit).

Înainte de orice, să remarc Jocurile de CuVânt pe care le face Viaţa cu noi, căci acest „nu prea fast“ remarc acum, după scriere, cum are legătură cu... Canalul acesta, Bâstro(e)...

...Căci, dacă în engleză „fast“ înseamnă „repede“, iată că în limba rusă acest „bâstro“ înseamnă, iarăşi, „repede“ !

Deci, şi fără a avea în intenţie, remarc cum aduc cuvinte şi idei ce au conexiune cu ideea de „repede“, „cât mai rapid“, în aceste Vremuri care, chiar de sunt Tulburi, se caracterizează în primul rând prin frecvenţe accelerate de vibraţie („când totul zbârnâie tot mai repede“ !).

Dar să revenim la „oile noastre“, căci sunt prea mulţi lupi (şi mai ales hiene) pe margine, pe lângă staul, care abia aşteaptă să lanseze atacurile decisive asupra oiţelor speriate şi neînţelegătoare a ceea ce se petrece în afara teritoriului „sigur“ al Stânii... sau poate că nici acesta nu mai este atât de sigur, sau chiar deloc sigur ?...

 


Deci, fără multe alte figuri de stil, să observăm cum, fix în perioada din preajma deja celebrelor discursuri din 21 februarie 2023, care s-au dorit a fi „aniversări“ a 1 an de la celebra „operaţiune specială“ versus „agresiune/război a/al Rusiei“ (şi care, deja se vede cu ochiul liber, a marcat, în fapt, declaraţiile de Război pentru începutul acestui al doilea An de lupte)...

...Ei bine, fix în preajma acestui Moment, cu foarte puţin timp înaintea declarării (în media corporatistă occidentală) „agresiunii Rusiei în Moldova-Transnistria a apărut o poVeste ce părea strict limitată la regiunea Deltei, respectiv intervenţiile ucrainenilor la Canalul artificial creat în nordul extrem al Deltei Dunării de pe teritoriul lor (fost al URSS) : BÂSTROE.

Dar haideţi să ne reamintim informaţiile de bază referitoare la subiect : aici, aici, aici, aici, aici, aici şi aici.

Ca lucrurile să fie clare, apar informaţii şi mai explicite că totul este premeditat de mai  mult timp : aici şi aici.

 


De fapt, cel mai bine premeditarea este văzută din această cercetare a unui ziarist „recalcitrant“ şi „nealiniat“, evident, Andrei Bădin, de la „Flux24“care vine cu o informare uimitoare, exact ca piesa lipsă a puzzle-lului ce se aşează fix unde trebuie, dar mai ales CÂND trebuie ! : „Planul bazei militare americane în Delta Dunării este secret în România dar este public în SUA. Canalul Bâstroe va asigura armament pentru noul front din Transnistria !

Şi, ca totul să fie cât mai clar şi oficial, a apărut „last minute“ (în presa independentă, evident) şi documentul oficial ucrainean ce vorbeşte despre „a patra bază militară americană“ a US Navy ce va fi poziţionată pe Braţul Chilia ! : „Braţul Chilia, predat US Navy !“.


Pare „tare“ modul cum „se leagă“ poVestea asta cu cea a TransNistriei, de modul cum au izbucnit aşa, hodoronc-tronc, fix în preajma acestor discursuri şi toate fix în acelaşi moment (21-23 februarie 2023) ?

Da, Păpuşarii nu dorm, re-amintim că ei scriu (şi chiar au scris !) scenariile cu mult timp înainte, cum a fost şi în acest caz (Moment), pregătit „cum se cuvine“, cu mai multă fanfară (media oficinală), adică Circ, dar cu mai puţină Pâine (dar îmbunătăţită calitativ, cu proteină greieristic-larvară :)...

Dar mai staţi, totuşi, puţin, că parcă în fiecare oră (ziua e prea multă...) apar noi substraturi la poVestea noastră. Iată încă o mostră : „După ce ne-a distrus Delta, Ucraina vrea să ne ia şi Moldova. Unire, dar pe Axa Chişinău-Kiev“.

Ar mai putea fi ceva de adăugat ?...

 


Sigur că mai sunt multe de adăugat. De aceea îl las pe acelaşi Dan Diaconu să poVestească el, din perspectiva sa („Ticăloşia vrea să ne mâne-n luptă !“), cum vede lucrurile în acest Moment, unul ce nu pare deloc prea „drăguţ“... :

Ticălosul din capul statului a primit ordine clare să ne bage în război.

Metoda e de-a dreptul banală : vom interveni pentru a apăra Moldova, colizionând direct cu interesele ruse din Transnistria. Vaca sorosistă din Republica Moldova îşi face treaba ca la carte, jucând exact cum i se cere.

Aici, la noi, idioţii deja proiectează declanşarea procedurii de concentrare a populaţiei la momentul oportun. Prima dată închid graniţele „din raţiuni de securitate”, după care vor lua oamenii cu arcanul.

Nu-i exclus să auziţi din gura spurcată a Plăvanului : «Români, vă ordon, treceţi Prutul !».

Este un scenariu de coşmar, în care ţările-vasal din flancul estic vor merge direct la confruntarea cu ruşii.“

Într-un mod mult mai periculos, acum suntem împinşi fix spre această capcană. Desigur, pe moment nu ştim ce se va întâmpla.

Dacă Ucraina va ataca în Transnistria, iar ruşii vor riposta, Plăvanul nu va avea niciun stres să ne bage într-un război aparent de «apărare a Moldovei», dar care se va transforma într-o confruntare directă cu Rusia.

Se fac planuri inclusiv pentru o «acţiune unilaterală a României», astfel încât aceasta să nu implice NATO.

Înţelegeţi ticăloşia ?

 
Suntem din nou într-un moment limită, similar celui de acum un an. De altfel, v-am spus«simptomele» sunt aceleaşi.

Poate va interveni o nouă farsă care să ne distragă atenţia şi astfel, vom scăpa din nou ca prin urechile acului. Deja pe la OMS au dat drumul atât febrei aviare, cât şi mult mai periculoasei Febre Hemoragice Dengue.

După ce au ratat farsa cu extratereştrii, nu exclud posibilitatea ca ticăloşii să se întoarcă la nebunia crizei sanitare.

Doar că şi aici treburile sunt destul de neclare, în condiţiile în care urmează să iasă la lumină un scandalos set de documente care să le demonstreze negru pe alb şi celor mai întunericiţi idioţi utili ai sistemului că au fost cobai ai unei farse la nivel mondial.

Astfel încât e posibil să nu mai rămână ca alternativă decât continuarea actualei nebunii pentru care ar trebui să ne pregătim temeinic.

În mod normal, România trebuie să rămână în carapacea sa şi să riposteze doar dacă e atacată.

Cei care au chef să lupte pentru Maia Sandu, sunt liberi să meargă acolo ! La fel ca cei care doresc să lupte pentru regimul lui Zelensky !

 


Vedeţi cam cum am ajuns, acum ? Am pornit de la o poVeste aparent ciudăţică, ce ar avea legătură cu acelaşi conflict între actorii aceia „îndepărtaţi“ (ruşii cu ucrainenii), trecând printr-o chestie de orgolii şi „protecţie a mediului“ (afectarea Deltei Dunării de „dragarea inconştientă şi interesată de factorul economic al ucrainenilor“) ca să ajungem, aparent, aiuristic, la ideea implicării directe a bărbaţilor români în Război, unul care nu este deloc al nostru !...

Planul nu este deloc greu şi foarte subtil, odată de-voalat se arată a fi cât se poate de simpluţ... precum minţile atâtor umani care vor continua să doarmă şi să spună că „totul este ok“ şi că nu le rămâne decât să continue cu „afaceri ca de obicei“...

Mai ales că, de data aceasta, cercetările ne arată că situaţia nu mai este deloc „răcoroasă“, nici doar „căldicică“, ci ar fi ajuns de la „caldă“ spre „fierbinte“, adică cu riscuri tot mai mari !

Şi, totuşi, deşi sunt informaţii care susţin şi confirmă ceea ce am spus până acum (vezi aici, legat de suspendarea zborurilor WizzAir spre şi dinspre Chişinău, ca şi când ar şti şi ei că nu mai este „de zburat“ prin acea zonă unde pericolul ar fi iminent... sau, aici şi aici, în informări „de ultimă oră“ prin care ucrainenii CONFIRMĂ că au masat trupe la graniţa cu TransNistria!)...

...Iată că apar şi informaţii „de echilibrare“, interesant de punctuale : „Fost premier moldovean (Ion Sturza), despre isteria depozitului de la Cobasna : Ucrainenii, după evaluări serioase, au ajuns la concluzia că nu merită“, ca şi când cineva încearcă să adoarmă suspiciunile şi temerile umanilor, ajunse deja în zona publică prea repede şi prea mult diseminate... sau, poate, că iarăşi „ceva“ s-a întâmplat şi că „orele“ de intervenţie în TransNistria de care vorbea Dan Diaconu s-au mărit la zile sau săptămâni sau, poate, la un termen nedefinit, „la noi ordine“.

Acelaşi Război apare şi în privinţa situaţiei cu Canalul B. :

- unul zice că de fapt situaţia nu este deloc gravă : „Directorul Staţiunii de cercetări marine şi fluviale Sf. Gheorghe, Alfred Vespremeanu, doctor în geografie specializat în geologie marină şi evoluţia sistemelor din Delta Dunării, a declarat luni la Prima News că nu se întâmplă nicio secare a Deltei fiindcă se draghează pe braţul Bâstroe, aceasta fiind «o trăznaie din punct de vedere ştiinţific»“,

- în timp ce altul, chiar Guvernatorul Deltei Dunării, declară că afectarea va fi majoră, dar pe termen lung, în ani : „Institutele de cercetare din România, alături de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), lucrează de circa 20 de ani la o soluţie pentru contra-cararea efectelor distructive ale unei eventuale adânciri a canalului Bâstroe. Guvernatorul Deltei Dunării, Gabriel Teodosie Marinov, ne spune că s-a luat, deja, în calcul, cel mai negru scenariu, iar soluţiile pot implica şi săparea altor canale.

Deci, vedeţi cât de „amestecate“ sunt informaţiile ? Numai bune de zăpăcit ţugulanii, ca surpriza să rămână, totuşi, surpriză, atunci când se va da Ordinul de intervenţie / intervenţii...



Aşadar, după cum taygetancele pleiadiene (asta-i „pentru cunoscători“ :) ne avertizau în ultima „comunicare“ a lor cu Gosiasituaţia umanităţii nu este deloc grozavă în acest Moment şi că Viitorul apropiat nu arată prea grozav la fel susţinem şi noi că situaţia s-a cam încălzit semnificativ... dar, depinde cum privim paharul (partea goală sau cea plină), a cărui apă încă nu este la „punctul de fierbere“.

Oricum, mai mult decât oricând, Acum este Vremea să ne amintim de Noi înşine, că ceea ce contează cu adevărat şi cel mai mult este ceea ce facem cu Noi-ul care suntem fiecare (Eu Sunt, ca Fiinţă multi-dimensională) şi ce anume „agonisim“ în interiorul Fiinţei cât suntem încarnaţi pe aici, dincolo de acumulări materiale şi alte „jucării“ ale Matrix-ului.

Dar asta nu exclude elementul practic, să începem să ne gândim serios la alternative de vieţuire şi mai ales de supra/sub-vieţuire în cazul în care situaţia devine tot mai „urât mirositoare“... Planul B, poate chiar şi Planul C (rezervă a rezervei), mai ales că, acum şi aici nu este vorba doar de această situaţie acutizată, ce riscă să devină arzătoare, ci şi de celelalte „muniţii“ care sunt pe „ţeava armelor“ cabaliştilor, cu toate nebuniile pe care le împing înainte pentru a transforma viaţa umanilor (cel puţin a Occidentalilor) într-un uriaş Lagăr de concentrare comun...


Însă, totuşi, este vital să ne amintim şi de faptul că nu suntem singuri, că orice împingere/forţare a situaţiei de control general va determina o reacţie pe măsură din partea Forţelor Luminii, ca intervenţie directă (permisă în aceste cazuri) pentru echilibrarea situaţiei generale.

De aceea acum, mai mult decât oricând, avem nevoie nu de pesimism, dar nici de optimism, ci, pur şi simplu, de REALISM. Iar asta înseamnă A FI în ARMONIE cu tine însuţi... acel CEVA ce îl poţi re-găsi doar în interiorul Fiinţei tale, Spaţiul asupra căruia ai Controlul real... şi NU asupra guvernului (naţional sau global) sau a oricăror alte forţe exterioare (în faţa cărora, deocamdată, opoziţia seamănă cu acţiunea chinezilor în Piaţa Tian-an-men din Beijing în 1989 în faţa tancurilor regimului, când şenilatele au trecut peste cei ce stăteau în faţa lor, precum roţile maşinii peste greierii/gândacii de pe asfalt...).

SUCCES şi Spor la Cercetare cât mai Înţeleaptă !

Cu aceeaşi SPERANŢĂ şi Determinare,

 

MarYan



Un comentariu:

  1. Meditație și gânduri bune și suntem pe linia temporala pozitivă…drum spre lumina.

    RăspundețiȘtergere