vineri, 24 februarie 2023

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 192 pentru 24 februarie 2023 – Ruperi de Ritm în Dinamica (războinică) a Vremurilor Tulburi.


MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 192

pentru

24 februarie 2023

 Ruperi de Ritm

în

Dinamica (războinică)

a

Vremurilor Tulburi




Până la promisa revenire la continuarea Vremurilor Tulburi (ale actualului context global extrem de agitat), acum vin cu imagini încă fierbinţi...

...Referitoare la dublul discurs (duel la distanţă) între Varşovia şi Moscova, respectiv între Putin şi Biden, de marţi, 21 februarie 2023.

Primul discurs a fost cel legat de „starea naţiunii“ ruse, ţinut de către Putin în fiecare an în această perioadă, deci unul deja „tradiţional“, în timp ce cel al lui Biden s-a dorit a fi o replică la afirmaţiile lui Putin (de aceea a şi fost programat DUPĂ discursul lui Putin).

Dar, fără vorbărie multă, haideţi să vedem cam cum a arătat primul discurs, cel al lui Putin, pe care îl puteţi cerceta mai aproape de original (adică tradus din rusă direct în română, şi nu mai întâi în engleză şi abia apoi în română, deci la a treia mână, cum a făcut aceeaşi penibilă media oficinală mainstream), aici : „Vom rezolva pas cu pas sarcinile cu care ne confruntăm în cursul operaţiunii militare speciale“.

Iată deja şi primele comentarii apărute „la cald“ imediat după eveniment, unul dintre cele mai percutante cu care ne-a obişnuit Dan Diaconu : aici.

Însă, la fel, puteţi studia pe bucăţele, cum a fost prezentat marţi pe „stiripesurse“, pentru a vedea cam cum a evoluat percepţia media oficială pe măsură ce discursul lui Putin se desfăşura, despre :

- problematica armelor nucleare (care a declanşat imediat isteria generală a Lagărului Occidental) cu SUSPENDAREA participării Rusiei la Tratatul START-3 : aici, aici, aici, aici şi aici,

- extinderea NATO în estul Ucrainei (aici),

- trans-humanismul cu „Dumnezeul neutru“ (aici),

- oligarhii şi prosperitatea Rusiei pe fondul sancţiunilor Occidentale (aici şi aici).

 


Dar, rapid şi „în oglindă“, este cazul să prezint şi discursul „celeilalte părţi“, cel al lui Biden la Varşovia, unul care a fost expus, mai mult sau mai puţin extins, cam aşa : aici şi aici...

...Alături de o expunere „încrucişată“, în paralel, a celor două mesaje de forţă venite din cele două capitale est-europene : aici şi aici.

 


Acum, haideţi să vedem anumite comenturi mai elaborate despre ceeea ce s-ar fi petrecut atunci şi acolo şi cam ce repercursiuni vor avea evenimentele din acea zi de 21 februarie 2023 asupra lumii, în perioada următoare : aici, aici, aici, aici, aici şi aici.

Ca prim rezultat al evenimentului de la Varşovia, se zice (cel puţin propaganda occidentală) că deja Kievul „se vede pe cai mari“ (aici şi aici), deşi în alte informări se recunoaşte teritoriul limitat planetar în care Zelenski este auzit şi, mai ales, ascultat : aici, aici şi aici.

 


Ceea ce doresc să punctez în acest scurt CuVânt al Zilei, se referă la faptul că acea zi a fost, din perspectiva proprie, ca un moment de „încordare a muşchilor“ (şi hiper-secreţie de androgeni testosteronici :) pentru perioada imediat următoare, una care se anunţă tot mai dură şi turbulentă :

- NATO nu vrea doar înfrângerea „de etapă“ a Rusiei, ci distrugerea strategică a acesteia, pentru ulterioara sa ciopârţire a statelor-regiuni care compun Federaţia Rusă, mai ales a zonei SIBERIEI cea ultra-bogată în resurse şi cea care asigură supremaţia Rusiei în clasamentul ţărilor cu adevărat bogate, după resurse (şi nu după valoarea PIB-ul cel atât de relativ şi contra-făcut) :


- Iată ce zice în aceeaşi zi Al. Vucik, preşedintele Serbiei, în cadrul unei expoziţii de armament în Abu Dhabi (Emirate) : „Toţi au înţeles că se va întâmpla ceva, în următoarele zile aşteptăm anunţuri importante şi extinderea conflictului“. Interesantă remarca preşedintelui uneia dintre puţinele ţări europene „nealiniate“ cu Occidentul şi UE, care este strâns lipită de chinezi (cei ce au asigurat sistemul de apărare anti-aeriană a Serbiei, echivalentul „Patriot“-ului american de la De-veselu‘ nostru).

- Întrebarea Zilei din 21 februarie 2023 : „Se pregăteşte un atac asupra Iranului (ca cel asupra Irakului în 2003) ?“. Şi, ca să nu pară doar „pură poezie“, joi 23 februarie 2023 vine şi adiere (tare) de zvon dinspre Israel : „Benjamin Netanyahu se pregăteşte pentru un «atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene» !“.

Pe acest fond, vine şi „schimbarea de ton“ a Chinei, care fix înaintea Momentului 21 februarie 2023 face valuri cu o propunere de pace, declarată a fi ca o încercare de a ajuta la rezolvarea situaţiei dramatice din Ucraina (ultima încercare înainte de... ştiu chinezii... ce?) : aici şi aici.

În schimb, rezultatul a fost doar o aceeaşi încordare de muşchi China / SUA-UE (via China / SUA-Taiwan), cu contre dinspre toate părţile implicate : aici, aici, aici, aici şi aici.

Lucrurile par a fi clar deloc prea grozave, mai ales în condiţiile în care cuvântul „Pace“ a devenit „tabu“ la Bruxelles şi Washington, pur şi simplu interzis...

Iar, ca de obicei, apar permanent tot soiul de alte chestiuni, de fapt „contre“ de „antrenament“ între Rusia-China şi Occident (NATO-SUA-UE-AUKUS) : aici, aici şi aici.

 


Din toate acestea se observă cum lucrurile se mişcă tot mai dinamic şi, mai ales, tensionant, ducând uşor-uşor, deloc uşor, către un riscant „punct de rupere“ („troznitură“ pentru „trozneală“) a situaţiei generale, ce poate de-genera... în multe lucruri, dar, iar şi iar intervin, reamintind că în niciun caz nu se pune problema unui Război Nuclear unul de care unii sunt îngroziţi / paralizaţi şi în faţa căruia (în mod potenţial) dez-armează (mai ales Speranţa), intrând în depresie profundă, cum că nu prea mai e nimic de făcut cu societatea umană şi chiar cu această mică Planetuţă pierdută în Univers şi chiar în această Galaxie...

Doar atât re-amintesc : Decretul Divin de interdicţie a utilizării Armamentului Nuclear pe Planetă este în vigoare, mai activ decât oricând ! Iar asupra acestui aspect veghează Forţe extra-planetare mult prea puternice (spiritual, dar şi tehnologic !) pentru a putea fi eludate (ocolite) de cei interesaţi, draco-reptilienii Archoni-Chimer(ici)...

Şi, dacă tot am remarcat cum „muşchii s-au umflat“ (cel puţin Putin a arătat-o în mod evident, de ziceai că venise pe scena sălii Adunării Federale de la un antrenament de Arte marţiale, atât era de „pornit“ şi hotărât în discursul său polarizat), haideţi să vedem şi cum acest biet colţişor de Planetă numit „Statul Român“ (adică, acum putem spune mai corect : „Corporaţia România“ înfiinţată după 1859) este tot mai atras în această poVeste deloc de succes ! (aici şi aici).

Sigur, semnalele sunt mult mai multe, deja am mai prezentat dintre acestea, însă acum chestiunea devine tot mai fierbinte pentru români, în mod tot mai evident că „ni se pregăteşte ceva“...

Ar putea fi legat de Canalul Bâstroe, deja mediatizat intens de câteva zile ?...

Este posibil ca poVestea actuală să explodeze din... TransNistria, unde deja a început „ceva“ să fumege, de câteva zile, fix imediat după Momentul discursurilor din 21 februarie, care s-a amorsat joi, iar vineri, de Dragobete şi la „aniversarea“ anului de „invazie“ a Ucrainei, poVestea asta s-a amplificat exponenţial, precum gogoaşa umflată în tigaie... insă de data aceasta fără a fi chiar o „gogoaşă“ !

Mâine vom cerceta şi detaliile din această speţă (situaţie), într-o nouă CuVântare a Zilei.

Până atunci, să ne relaxăm puţin, transmiţând Universului unde cât mai armonioase, de Pace, Lumină şi, de ce nu, chiar de IUBIRE !

BUCURIE ! !

 

MarYan


2 comentarii:

  1. Mircea, fa-te ca lucrezi! Manipularea la Ordinea Zilei in lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte interesant cât de nerusinati pot fi liderii mondiali, mizând pe uitarea popoarelor!! Rusii sunt saraci ( sărăciți) ca si românii, Putin a fost in Rusia când miliardarii rusi au jefuit, ascunzandu-si acum averile prin Dubai. Dar când este vorba despre sacrificiu de vieti, tot sărăntocii sunt chemati sa se jerfeasca. Dovada ca lumea asta este oranduita piramidal, pe caste, iar zeul ban este cel ce carmuieste destine. E zeul evreilor, dar l-au adoptat toti liderii lumii, pentru ca este singura lor sansa de a tine oamenii in frica si ascultare si control. Si in Romania se scot de la naftalina discursurile nationaliste. Ne pregatesc pentru un viitor in care copiii nostri sa devina din nou carne de tun, jertfa pe altarul zeului razboiului?
    Nu mai stiu cum sa ne ameteasca, sa ne inchinam tot la idolul lor!
    Am uneori impresia ca( sa ma scuze barbatii, nu generalizez) barbatii gandesc cu altceva decat cu mintea lor! Se poarta precum cucoșii in bătătură, vesnic in competitie. Competitia duce la razboaie.
    Doamnelor, nu vă luati dupa cucosi, ca o sa incepeti sa va purtati precum găinile in competitie. Si asta e foarte dăunator urmasilor, pentru ca nu vor evolua corect.

    RăspundețiȘtergere