miercuri, 15 februarie 2023

MarYan : EDITORIAL (nr. 21) – Cutremure !... CuTremurE ! ! !

 

MarYan : EDITORIAL (nr. 21)

Cutremure !...

CuTremurE ! ! !

 


 

După un ultim Editorial al anului tocmai trecut, 2022, din preajma Crăciunului...

...Revin acum cu un alt Editorial care ar putea fi cât se poate de fierbinte, în plină iarnă ! : unul referitor la seria de cutremure ce au zguduit şi efectiv distrus sudul Turciei şi nordul Siriei pe 6 februarie 2023, fără a uita inclusiv de zgâlţâielile deloc foarte line la care au fost supuşi oltenii zilele astea, în zona Gorjului...

Despre cutremurele din Turcia şi Siria s-a scris deja foarte mult şi au apărut suficiente imagini pentru a nu mai încărca foarte mult acum şi aici. Totuşi, pentru curioşii insaţiabili iată câteva video-uri ce arată imagini cu adevărat dramatice din momentul producerii acestui cumplit eveniment, catastrofic de-a dreptul :


...inclusiv în imagini de aici, aici, aici, aici şi aici.

Foarte pe scurt, re-memorăm ce a însemnat acest cutremur (de fapt, două extrem de puternice cutremure, însoţite de sute de replici puternice şi mii de replici reale !) : aici, aici, aici şi aici.

Cât despre victimele umane (aspectul cel mai important, până la urmă) aici situaţia este tot mai dramatică şi încă în plină evoluţie ! : dacă la 5 zile de la dezastru deja se numărau aprox. 24.000 de morţi (din Turcia şi inclusiv din Siria), a urmat atenţionarea de la ONU că ar putea fi dublu sau chiar triplu numărul acestora (când deja se numărau aprox. 30.000 de „plecaţi“), apoi s-a ajuns la 33.000, a urmat 37.000 ca, de azi, 15 febr. 2023, să se vorbească deja de cel puţin 41.000 de morţi...

Cât despre răniţi şi clădiri distruse, deşi la un moment dat se ţinea o aritmetică şi în aceste privinţe (peste 83.000 de răniţi ! şi peste 12.500 de clădiri distruse/avariate !, pe 11 februarie 2023 când se vorbea de „doar“ 24.000 de morţi), deja s-a cam pierdut şirul...

Şi, în mod evident, au apărut şi estimări economice... însă, mult mai relevant (şi dramatic) au venit la pachet repercursiuni de legalitate (dezvoltatorii imobiliari, deja ştim poVestea)... însă fără a ne încălzi prea tare în faţa dramelor mai puţin vizibile ce se desfăşoară în faţa noastră, prin mass-media internaţională (şi care implică aceeaşi categorie continuu agresată pe Planeta aceasta chinuită, copiii)...

 


Acum, după această rapidă trecere în Revistă a aspectului vizibil, ce implică durerea şi drama inerente planului fizic (care este dual, polar, după cum ne reamintim), haideţi să vedem ce ar putea fi cu această poVeste deloc frumoasă şi nu prea demnă de 1001 de nopţi (deşi aceste 1001 de nopţi de poVeşti vin chiar dinspre acea zonă atât de zguduită şi cumplit lovită, a Damascului)...

Aşadar, ca toată lumea, privesc imaginile teribile ce se desfăşurau în faţa mea, când, dintr-o dată, apare prima ştire mai „ciudăţică“ : un bătrân (nu ştiu dacă „după vorbă“, dar sigur „după port“) olandez, cică, ce ar fi transmis vineri, pe 3 februarie 2023, deci cu trei zile înainte de cutremurul de luni dimineaţă, că „sudul şi centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban“ ar trebui să se pregătească de un cutremur de aprox. 7,5 grade pe Richter !

Pe bune ? Chiar aşa de tare ar putea fi „astro-logul“ ăsta, care ştie atât de precis mersul plimbărilor plăcilor tectonice ale Mamei Pământ mai bine ca orice „muritor“ sau „specialist“ în ale tectonicii ?

Dincolo de poezia astro-tectonică deversată cu pâlnia în gâtlejul ţugulanilor (dinspre un „specialist“ pare-se cât se poate de fictiv :), nu prea mai am ce adăuga...

Mai departe, iată că în aceeaşi interesantă zi de vineri, 3 februarie 2023, în care „trompeta olandeză“ proorocea cutremur de 7,5 Richter în Sudul Turciei, în foarte scurt timp, în presa turcă şi, foarte „interesant“, în întreaga media oficială internaţională apăreau idei şi mai ales reacţii, unele furibunde, la anumite situaţii ce nu erau prea clare : de ce atâta supărare (la propriu) pe faţa ministrului turc de interne Suleyman Soylu ?, de apare nervos în faţa presei strigând efectiv către ambasadorul american la Ankarasă îşi ia mâinile MURDARE de pe Turcia !.

Cristoiu, ca analist (politic) profesionist, merge mult mai în profunzime cu detaliile momentului, prin abordare mai istorică a acestui moment : aici...

...Însă nici alt analist politic zis „independent“, „aternativ“, Iulian CAPSALI, nu se lasă mai prejos (iată o mostră în articolul acestuia,Cutremure şi Globalism: „Niciun specialist în tectonică și fizica pământului nu a mai auzit ca două cutremure de asemenea intensitate să succeadă într-un timp atât de scurt, ceea ce face ca să existe o oarecare consternare, mai ales după ce președintele Erdogan și guvernanții, în special ministrul de interne Suleyman Solu, au făcut declarații dure împotriva amestecului american în susţinerea atacului terorist din Istanbul de acum trei luni [13 noiembrie 2022], asta după instrumentalizarea tentativei de lovitură de stat militare [puciului] din 2016, pe care turcii nu o uită și nu o iartă.“)

Această poVeste „cutremurătoare“ nu începe cu ziua şi declaraţiile de vineri, 3 februarie 2023, ci pare-se că de mai mult timp, căci până şi un analist american republican, fost „fan Trump“, dar ajuns între timp anti-Trump marcant (şi anti-Putin de duritate extremă), anume John BOLTON, spunea cu ceva timp în urmă într-un articol din WSJ (Wall Street Journal) :

Cu toate acestea, există o șansă ca el (Erdogan) să poată fi oprit, dacă Occidentul ia măsuri îndrăznețe pentru a se asigura că poziţia sa internă va fi zguduită în mod corect la viitoarele alegeri prezidenţiale.“ (aha!... la propriu „zguduit“ înaintea alegerilor prezidenţiale ce ar trebui să aibă loc pe 16 mai 2023)...

Însă cel mai interesant articol în acest sens este legat de un Editorial al unui alt turc, Bercan Tutar care, tot în acea „fatidică“ zi de vineri, 3 februarie 2023, în acea zi de barbotare a zonei turce, a venit cu un articol cel puţin interesant...

(„Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2, acum urmează Turcia.

Editorialistul Bercan Tutar susține în SABAH, preluat de Rador, că «atacul hibrid de ieri» când dintr-odată zeci de state occidentale au emis alerte de călătorie în Turcia nu este unul întâmplător și că vor urma sabotaje, atacuri, atentate, presiuni asupra ţării sale pentru a ceda, pentru că obiectivul real ar fi ca NATO să intre fățiș în război cu Rusia.“)

...În care, printre multe alte chestii, spunea şi unele de genul acesta (conectând probabile viitoare probleme în Turcia cu Rusia şi Războiul din Ucraina !) :

Dacă Putin vrea să își verse amarul pe Germania și pe NATO, atunci se va înfăptui planul pe care şi l-au făcut SUA şi Anglia încă de la începutul războiului.

Pentru că NATO a rămas până acum în afara războiului din cauza vetou-lui hotărât al Germaniei şi al Turciei. De aceea, privirile se întorc acum spre Turcia.

În ultimele luni, au fost pregătite trei planuri operaţionale regionale pentru spaţiul NATO. Planurile, groase cât o carte de telefon, cu numeroase anexe, vor fi prezentate la summitul de la Vilnius, capitala Lituaniei, în perioada 11-12 iulie 2023.

Scopul este de a convinge NATO să intre în război cu Rusia.

Pentru aceasta însă trebuie depăşit obstacolul Turcia. Perioada următoare va fi foarte animată. Înaintea alegerilor prezidențiale și parlamentare din mai, orice scenariu este posibil în Turcia : sabotaje, atacuri, atentate, presiuni.

Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie.“

 


Ei bine, prieteni, pe acest interesant fundal de piesă de tragedie (dar nu greacă, ci una a adversarilor „de moarte“ ai acestora, turcii), apare aparent „de niciunde“ o informaţie precum un glonte pe lângă tâmplă : „Nu, programul HAARP nu are legătură cu seismul din Turcia – O halucinantă teorie a conspiraţiei începe să prindă şi la români“.

Aţi (vă)zut celebrul film „2012“, mare parte dintre voi ?

Dacă da, e interesant să vă reamintiţi ce striga eroul principal în film, la telefon, vorbind cu „fosta“ despre uriaşul cutremur (!) care urma să vină după replici anemice, în momentul în care aceasta replica cum, uite, tocmai Guvernatorul statului respectiv este la TV şi le spune oamenilor („guvernaţilor :) că totul este ok şi că lucrurile se vor linişti... Ei bine, eroul nostru în timpul ăsta îi striga „fostei“, la telefon, cât îl ţineau bojocii (plămânaşii) : „Dacă guvernul spune că este ok să stai pe loc, că situaţia este sub control, atunci este clar : FUGI cât (mai) poţi !!!“.

Ca şi în poVestea noastră, când mass-media ofici(an)ală a Lagărului Occidental spune ceva, este vital să o poţi citi cât se poate de corect, iar pentru aceasta, ca la operaţia matematică de modularizare, „e musai“ să i se pună un semn contrar... deci, citeşte-o, dar pe invers !

Aşadar, aplicând „corecţiile“ absolut necesare, ce rezultă ?

Iată, cam aşa ceva : „Da, Programul HAARP are legătură cu seismul din Turcia...“.

Simplu şi clar !

Vine apoi „vuvuzela de servici“ Şoşoacă cu trompeţica ei cea blândă care ne susură candid şi (prea)nevinovat : „Diana Şoşoacă a explodat în Parlament : Cutremurul din Turcia a fost provocat intenţionat !“ (atenţionare : a fost alarmă falsă, când „a explodat“, fiind vorba de artificii de Crăciun... sau de Paşte, poate, că nu a avut efecte asupra celor prezenţi în acel obiectiv... din ne-fericire... :)...

Ca argumentele să fie din ce în ce mai clare, apare şi în presa independentă internaţională informaţii în acest sens, deşi informaţia era şi este încă pusă sub semnul îndoielii (pentru ne-engleji, un minim efort cu traducătorul „google traducere“ va oferi informaţiile relevante, aici).

Pentru cei mai „ştiinţifici“, pentru care aceste informaţii par a fi „prea cusute cu aţă albă“ (deşi, vorba lui Dan Diaconu, tocmai înşiruirea acestor evenimente premergătoare cutremurelor catastrofale din Turcia-Siria par a fi, mai degrabă, acestea „cusute cu aţă foarte albă“), iată şi descrierea cât se poate de exactă a ştiinţei şi fizicii din spatele PREMEDITĂRII unui astfel de eveniment, văzut ca o ARMĂ de distrugere în Masă, ARMĂ GEO-FIZICĂ ! : „CERTITUDINEA : Arsenalul războiului geofizic – cutremure, uragane, tsunami, declanşarea vulcanilor. STUDIU“ de Gen.Dr. Emil Streinu – adică destul de clar, aşa-i ?).

 


Ceea ce mai lipsea la tot acest puzzle (re)construit erau imaginile clare din acele momente... care, mi-am reamintit brusc, cum acestea mi-au venit în seara sau a doua seară post-eveniment, într-un mod aparent „întâmplător“, căci, urmărind un link legat de războiul din Ucraina, dau pe Twitter peste o imagine pe care nu prea o înţelegeam la acel moment, cu flash-uri şi lumini pe cerul nopţii din preajma momentului cutremurului din zona „epi-liniei“ acestui eveniment...

Şi, deşi nu îl mai găsesc a doua zi, de parcă „îl înghiţise pământul“ (iarăşi pământul...), după câteva zile de uimire, redescopăr aceleaşi imagini printr-un alt articol, venit pe filiera lui Fulford, în care vorbea exact despre acelaşi fenomen (click pe imaginea de mai jos) :

 

...La care, imediat, am ataşat şi alte imagini apărute în ziua de după dezastru, atribuite unor chestii fizice, „naturale“ sau de afectare a infrastructurii industriale : aici şi aici.

 

Şi pentru a întregi pe deplin imaginea, iată şi descrierile legate de acest subiect din Rapoartele săptămânale ale lui BEN FULFORD, întâi cel din 7 februarie 2023 :

Cel mai important dintre toate, MK a pierdut controlul asupra sistemului financiar mondial pe 31 ianuarie 2023, iar sistemul financiar cuantic funcţionează acum (mai multe despre asta mai târziu).

Cu toate acestea, nu se termină până nu se termină și există o mare posibilitate ca MK disperată și încolțită să încerce un fel de mega-eveniment terorist de lebădă neagră, cel mai probabil fie un EMP, fie un atac nuclear.

Ministrul de Interne al Turciei Suleyman Soylu i-a spus ambasadorului SUA să-și ia „mâinile murdare de pe Turcia”, după ce Washingtonul şi opt ţări europene au emis avertismente de călătorie cu privire la posibile atacuri teroriste acolo.

Avertismente similare au fost făcute despre Iran.

Ordinul guvernelor occidentale de a-şi evacua cetăţenii, înseamnă că este probabil ca regimul israelian încolţit să lanseze un atac masiv acolo.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, urmat de alte zeci, în timp ce acest raport era întocmit, indică faptul că a început deja.

„Aceasta este o armă de modificare a vremii folosită pentru a-i arăta lui Erdogan cine este încă la conducere”, spune o sursă CIA.

Atacul a avut loc când ministrul rus de externe Serghei Lavrov a aterizat în Irak pentru a lansa cooperarea „militaro-tehnică” cu Turcia, Iranul, Siria şi Irak, împreună cu statele din Golf. Deoarece Egiptul este, de asemenea, un aliat rus de facto, aceasta reprezintă o amenințare existențială pentru regimul MK din Israel (nu și pentru evrei).

Guvernul iranian i-a avertizat acum pe vecinii Israelului că, pentru a „își menține securitatea”, ar trebui «să stea departe de regimul care moare în fiecare zi».

 


Iar acum iată şi, mai clar, ce puncta Fulford în Raportul său săptămânal din săptămâna ce a urmat celui tocmai expus mai sus, respectiv pe 14 februarie 2023 :

Sclavul MK Netanyahu «a legat de fapt subiectul conflictului ruso-ucrainean și agravarea actuală a relațiilor israelo-iraniene», spun surse guvernamentale ruse.

Poți fi sigur că ştie despre atacul MK asupra Turciei cu arme scalare de producere a cutremurelor care au ucis peste 50.000 de civili nevinovaţi.

Aceasta a făcut parte dintr-o încercare eşuată de a intimida Turcia din nou în supunerea faţă de MK.

Rusia are, de asemenea, astfel de arme, dar, spre deosebire de țările controlate de MK, acestea nu comit crime în masă asupra civililor.

Cu toate acestea, orice alte astfel de atacuri ar putea să-i forţeze să riposteze prin distrugerea simultană a Tel Avivului şi a Genevei, avertizează surse FSB.

Toate aceste tulburări au loc pentru că corporaţia americană a ratat termenul limită de plată pe 31 ianuarie 2023 și i s-a dat până în această săptămână să vină cu fonduri sau să fie oprită.

Ce înseamnă acest lucru pentru piețele financiare este că probabil un fel de mega Lebădă neagră se va declanşa. Acest lucru poate implica o închidere completă a piețelor de acțiuni și obligațiuni, precum și a guvernului SUA. Aceasta ar fi urmată de o reorganizare a Statelor Unite în conformitate cu capitolul 11 al Falimentului.“

 


Şi iată-ne spre finalul acestui Editorial ce apare a fi în acelaşi ton non-conformist cu care v-am obişnuit, probabil, dar care ar avea şi ceva acoperire/credibilitate, fiind vorba de informaţii din media alternativă cu surse (şi resurse) de informare din zona „oficială“, „mainstream“.

Să mai adaug că ceea ce transmite Fulford devine tot mai credibil, faţă de Cobra care este tot mai „poetic“ şi „pe lângă subiect“ (deşi, „pe vremuri“, era puţin invers...), astfel că informarea lui Fulford are o greutate destul de consistentă în ecuaţia expunerii din acest Editorial, subliniind ceea ce devine tot mai clar pentru ceilalţi din media „alternativă“, încă şocaţi de a asimila o asemenea informaţie, cum că această serie teribilă de zguduieli nu ar fi „naturală“ ci, ca de obicei, fiind o chestiune de RĂZBOI GEO-FIZIC. Punct.

Aşadar, punând cap la cap poVestea noastră, ce avem acum ?

Scenariul / Cuprinsul acestei poVeşti sună cam aşa : americanii (Mafia Khazară  şi Pălăriile negre şi/sau gri) cu toată „Gaşca cea vestită“ a „Întregului Apus“, au luat decizia de a interveni în Turcia, asupra lui Erdogan, pentru a deturna susţinerea tot mai clară şi enervantă a acestuia şi a Turciei pentru Putin şi Războiul din Ucraina... alături de alte beneficii pe care, în principiu, le-aţi dedus deja din lecturile articolelor expuse anterior...

La acest moment al expunerii de final, contribuţia lui Cobra este, totuşi, preţioasă, căci insistenţa explicaţiilor sale legate de intervenţia Khimera asupra Pălăriilor Albe prin intermediul ARMELOR SCALARE cu Acţiune Directă şi Dirijată explică şi mai eficient CUM şi CU CE s-a intervenit în sudul Turciei, pe acea „epi-linie“ (adică pe o întreagă zonă, nu doar într-un punct/epi-centru de cutremur)...

...Explicat inclusiv prin apariţia acelor flash-uri luminoase, exact ca în globurile plasmatice văzute la jucăriile pentru copii ! – cei care se minunează cum, punând mâna pe suprafaţa globului, în interiorul acestuia apar, parcă „din senin“, fulgere albastru-violacee ce merg către degetele ce ating sfera de sticlă plină cu plasmă ! :


Însă aceasta reprezintă doar o parte din imaginea mai de ansamblu, pe care o vom aprofunda în Editorialul viitor, pe care sper să aveţi răbdarea să îl lecturaţi ca şi pe prezentul, deloc prea comod şi „uşuratec“ :)...

De aceea, până „data viitoare“, haideţi să ne relaxăm... ÎNTĂRINDU-NE, căci Vremurile, iată, nu mai sunt deloc „de glumă“ !

Dragi prieteni, s-a cam ajuns la „faza de (pre)calificări“ (a Vieţ[uir]ii pe Planetă) numită, de-a dreptul, „care pe care“...

Voi UNDE vreţi să vă situaţi : pe VAL sau... sub Val ?

Oricum ar fi, Surf(ing) cât mai eficient, căci Vremea, iacă, a SOSIT !

 

MarYan


 

2 comentarii: