luni, 29 decembrie 2014

2. SATURNALIILE romane









2. SATURNALIILE romane





Detaliile despre CUM aveau loc aceste „Serbări” ale Saturnaliilor romane putem găsi în multe locuri, însă unul din cele mai competente materiale consider că este cel al lui Victor Kernbach, unul din cei mai mari „specialişti în mitologie”, nu doar din România, ci chiar din întreaga lume, de anvegura unui Mircea Eliade sau Ovidiu Densuşianu.

În cea mai cunoscută lucrare a sa, „Dicţionarul de mitologie generală” (1983), acesta vorbeşte şi despre momentul Saturnaliilor romane, intrând foarte adânc în detalierea acestora.

Invitându-vă să parcurgeţi materialul amintit mai sus prin link-ul oferit, în continuare eu doar voi puncta aspectele fundamentale ale acestuia.



Astfel, poate că unul din cele mai interesante aspecte care caracteriza acest eveniment se referea la faptul că acest „Festival-Sărbătoare” era iniţiat în prima zi, pe 17 decembrie, în altarul principal al Templului lui Saturn din Forumul Roman, prin SACRIFICIUL RITUALIC al unei... SCROAFE !

Mi se pare fundamental acest „detaliu” : deşi era vorba despre... PORCI şi sacrificarea acestora (sacrificii care erau în mod direct dedicate lui Saturn !), deşi o societate eminamente masculină, romanii sacrificau o scroafă.

De fapt, poate că acesta era chiar „mesajul” real : noi, „bărbaţii” din Republica Romană (ulterior, Imperiul Roman), sacrificăm pe altarul unui Zeu-Bărbat o reprezentantă a Principiului Feminin – ca să fie lucrurile foarte clare „cine este Jupânul şi Stăpânul pe acest Pământ”...

De aceea, până în prezent, MOŞ CRĂCIUN este „un Moş”, şi nu „o Babă”...



Aşadar, uciderea unei Scroafe dădea semnalul de începere a Saturnaliilor, fiind „ritualul sacru” al „sacrificului” oferit lui SATURN (care, în engleză s-ar pronunţa „SETAN”, iar de aici „rezonanţa” ar fi dus la... „SATAN”) – acesta fiind văzut ca un „Zeu subpământean al recoltelor”, deşi simbolistica acestuia era mult mai profundă sub numele original de Cronos al grecilor.


După iniţierea „Festivalului” prin „sacrificiul” scroafei, fiecare mergea la propriul domiciliu unde iniţiau propriul ritual de „sacrificiu”, de data aceasta a unui „porc” (mascul), „dedicat” aceleiaşi „zeităţi a Pământului” (pentru cine ştie astrologie, observă că Saturn guvernează Zodia Capricornului, considerată a fi „semn de pământ”...).

Urmau apoi „ritualurile din familie”, când membrii familiei îşi ofereau cadouri unii altora (de obicei, „standardizate”), însoţite neapărat de „răvaşe în versuri” (iată „felicitările” moderne), în timp ce COPIII PRIMEAU DARURI DE LA PĂRINŢI (cel puţin, pe atunci copiii ştiau clar cum cadourile veneau de la părinţi, şi nu de la vreun Moş „picat” în casă prin horn, de pe acoperiş...).


Pentru povestea noastră, multele detalii despre cum decurgea partea de „CARNAVAL” al Saturnaliilor sunt doar „picanterii” şi „bufonerii” : despre cum se inversau rolurile, când stăpânii şi seniorii serveau sclavii şi pe cei săraci, despre „libertatea de exprimare” a acestora, despre „travesti”-urile tuturora şi multe alte asemenea „poveşti” care, în esenţă, nu păreau a exprima nicidecum ideea de Eliberare şi Libertate (cum este deseori exprimată această opinie în comentariile legate de acest aspect al Saturnaliilor), ci de Haos şi Răsturnare a Ordinii Divine şi a Armoniei Divine.


Aici este utilă o scurtă paranteză pentru cei care ar putea considera foarte important acest aspect al Saturnaliilor, care permitea şi „celor oprimaţi” (sclavii şi celelalte „categorii sociale defavorizate”) să devină şi ei „stăpâni pentru o zi”...

În realitate, acele momente erau folosite de către „stăpâni” ca „supapă de refulare” pentru cei „chinuiţi”, ca aceştia să-şi refuleze mare parte din frustrări, pentru ca, apoi, să revină docili la viaţa „normală” de sclavi.

Aşa că aceste momente nu „promiteau” nimic deosebit celor defavorizaţi social, ci doar permiteau un mai bun control al Stăpânilor (Jupânilor) asupra celor mulţi...

Oricum, s-a văzut ce s-a întâmplat atunci când „dictatura stăpânilor” (aristocraţia) a fost înlocuită cu „dictatura proletariatului” („aristocraţia roşie”), către ce finalitate s-au îndreptat evenimentele...



Pe acest fundal, aşadar, s-a putut ajunge la orgiile culinare şi beţiile crunte, care au culminat cu orgiile sexuale cunoscute în istorie mai ales din vremea lui Caligula şi Nero – momente în care cu toţii erau atât de beţi şi de „anesteziaţi” culinar, încât nu mai aveau habar ce făceau din punct de vedere sexual – era un „haos sexual total”, în care nimeni şi nimic nu mai conta...


În acest moment venim în discuţie cu un subiect foarte „sensibil” al Saturnaliilor romane, şi nu numai, cel al SACRIFICIILOR UMANE de care vorbesc unele surse.

Deşi Kernbach şi alţii mai „academici” nu pomenesc de aşa ceva, unii, mai „neconvenţionali”, vorbesc şi despre acest fel de „sacrificii” care erau practicate la aceste Saturnalii – dovadă că acestea nu erau „oficiale”, aduse la cunoştinţa maselor, ci aparţineau „elitelor” – exact cum acelaşi lucru se petrece în prezent, prin Sacrificiile Umane de DE COPII de care sunt acuzate unele culte, cum ar fi „Cultul celui de-al IX-lea Cerc”, însă şi altele, care ar aparţine, cum altfel decât Iezuiţilor Bisericii Romane-Catolice a Vaticanului...

Eu nu doresc să intru în asemenea cutremurătoare „dezvăluiri”, însă „colegul de blogosferă” Marius Sumedrea de pe „burebista2012” a realizat o serie de documentări foarte pertinente în acest sens, oferite printr-un neobosit cercetător al acestui fenomen, Kevin ANNETT, inclusiv printr-un recent articol din decembrie 2014 şi în care vorbeşte despre obiceiul Iezuiţilor de a sacrifica copii exact în luna decembrie, în perioada... Saturnaliilor romane !

(Informaţii şi documente despre aceste „ritualuri” ticăloase ale „oficialilor bisericii catolice” provin încă din secolul al XVIII-lea, deci din anii 1700 – ceea ce confirmă, în mod foarte clar, CONTINUITATEA RITUALURILOR „SATANICE” – SATURNIAN - SETAN-ICE – DE SACRIFICARE A COPIILOR, ÎNCĂ DIN PERIOADA SATURNALIILOR ROMANE !...)



De unde ar fi putut veni „nebunia aceasta” archonică ?

Neoficial, aceste ritualuri au însoţit permanent în formă „ezoterică” aceste „Festivaluri”, însă am unele semnale care indică „sursa oficială” a acestor nebunii ca fiind zona Babiloniană, unde în mod uzual se practicau ritualurile de sacrificii umane, mai ales după intervenţia annunaki-ilor (pentru detalii despre „annunnaki”, studiaţi materialele reale şi competente – verificate! – ale lui Zecharia SITCHIN, de care aminteşte şi Andrew Bartzis)...

Nu degeaba în acea zonă au apărut Zei foarte „interesanţi”, ai annunaki-ilor, de tip archonic, ca, de exemplu, Zeul MOLOCH (unii îi spuneau Zeul NOROC” – de aceea, urarea de „noroc” când se ciocnesc paharele, mai ales la momentele Sărbătorilor de Iarnă, ar reprezenta o INVOCARE a acestuia !), ca reprezentant pe Pământ al Zeului BAAL (numit în Noul Testament şi „Belzebut” sau „Satan”) – ambii cunoscuţi pentru predilecţia lor pentru sacrificiile umane, dar în special de... COPII (acum vedeţi cum încep să „se lege” lucrurile ?!)...


Aşadar, haideţi să sintetizăm, iarăşi : Saturnaliile romane însemnau, OFICIAL : SACRIFICII RITUALE DE PORCI, CADOURI RITUALICE ÎNTRE MEMBRII FAMILIEI ŞI CĂTRE COPII şi INVERSAREA ORDINII SOCIALE ŞI A ARMONIEI DIVINE prin CARNAVALURI, inclusiv cu TEME ZOO-MORFE (de animale) ; SEMI-OFICIAL : ORGII CULINARE, ALCOOLICE ŞI, MAI ALES, SEXUALE, iar NE-OFICIAL : SACRIFICII UMANE, ÎN SPECIAL DE COPII.


Toată această PIRAMIDĂ a manifestărilor Saturnaliilor a fost atent „construită”, deloc întâmplător, de către „Arhitecţi pricepuţi” : dacă PRIMUL NIVEL, cel OFICIAL, genera energii complexe, în care vibraţiile joase erau amestecate cu altele mai „normale”, printre care existau chiar stări de „bucurie” şi „armonie”, AL DOILEA NIVEL, SEMI-OFICIAL, al ORGIILOR, ducea la generarea unor vibraţii joase spre foarte joase, care reprezentau HRANA PRINCIPALĂ „DE BAZĂ” pentru „Creatorii (Archonici) ai acestui Sistem (MATRIX)” şi susţinere vibraţională pentru cel de AL TREILEA NIVEL, al SACRIFICIILOR UMANE, ce oferea MENIUL DE „DELICATESE”, pentru Archonii, Reptilienii, Annunakii şi ceilalţi „nebuni” ticăloşi, controlatori ai Planetei...



(O ciudată „aplicaţie practică” a tuturor acestor observaţii de până acum pare a se fi realizat în decembrie 1989 în Zona geografică cunoscută sub numele de... ROMÂNIA.

Foarte interesant : deşi „evenimentele” au fost declanşate în Timişoara încă din 15 decembrie 1989, victime efective au apărut de abia în... 17 decembrie, cu maxim în 20-22 decembrie, în timp ce în „Ziua de Crăciun” s-a săvârşit „Sacrificiul ritualic” al Ceauşeştilor – totul foarte bine conceput, comandat şi la fel de bine executat sub genericul de „Jocurile Foamei (şi ale Groazei)”, ca o „nouă ediţie”, în exact aceeaşi perioadă, a vechiului şi ritualicului „Festival al Saturnaliilor”...)



Deşi poate suna de-a dreptul „nebuneşte” şi „cinic” ceea ce am afirmat până acum – mai ales pentru urechile mai „sensibile” şi „proaspăt trezite” din „SOMNUL MATRIX-ului” (după ce au ales pilula „de trezire”) – Acum şi Aici eu am ales să las la o parte orice „menajament” şi să prezint cât mai holistic şi mai fidel, pe măsura propriilor puteri, subiectul luat în studiu.

Dacă tot „am primit comanda (Divină)” de a scrie despre acest subiect (şi ce subiect!), fără să mă gândesc la acesta până acum vreo câteva zile, poate că acum este momentul să SE PUNĂ PUNCTUL PE „I” a ceea ce  reprezintă aceste „MOMENTE ALE SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ”, bazat pe cercetarea cât mai în ADEVĂR a ORIGINILOR acestora...

 
...Nu vă speriaţi, ca şi la seria de articole despre „România” şi Egregorul ei, concluzia nu este „fără speranţă” ; aşa că vă spun de pe acum că nu este cazul „NEGĂRII TOTALE”  a acestor momente, ci doar al RECONSIDERĂRII acestora, prin CONŞTIENTIZAREA şi ÎNŢELEGEREA a CEEA CE REPREZINTĂ ACESTEA, pentru a putea acţiona în consecinţă, CHIAR DE ACUM, CU OCAZIA ACTUALELOR SĂRBĂTORI DE IARNĂ 2014-2015.


(Articolul următor : 3. IGNATUL – Tăierea porcului)


MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu