(Articolul
anterior : 2. SATURNALIILE romane)
3.
IGNATUL („Tăierea Porcului”)
Acum, după articolul anterior, deja este
clar ce-i cu această „tradiţie populară a tăierii porcului de
Crăciun”, însă simt nevoia să întăresc observaţiile de mai sus,
referitoare la Saturnalii, RE-AMINTIND că Tradiţia
cu „Porcul de Crăciun” este doar UN RITUAL ROMAN DE SACRIFICIU... şi atât.
Aici simt nevoia să mă opresc şi să redau acea informaţie importantă pe care am tot expus-o într-o lucrare personală anterioară, „Tratat pentru Alimentaţia Naturală a OM-ului. O re-introducere în Medicina pentru Viaţă”, în care precizam foarte clar cum strămoşii noştri geto-daci (deci, nu mă refer la aceia „şi mai vechi”, antecesori ai acestora) erau cunoscuţi printre antici, în mod special şi „bizar”, ca „POPORUL MÂNCĂTOR DE LAPTE”, fiind un popor predilect de păstori, care au ajuns să crească şi să sacrifice porci doar DUPĂ CUCERIREA ROMANĂ care a adus, printre multe alte „binecuvântări” (ironic spus, bine-nţeles), şi unele obiceiuri ale Saturnaliilor lor.
A fost, cumva, „echitabil” : romanii au
exportat din DACIA aur şi argint cât au putut, femei frumoase şi bărbaţi apţi de
muncă şi de luptă, importând, „la schimb”, „interesante obiceiuri”, printre care
şi cel al Saturnaliilor (în 106 d.Ch.
încă funcţionau la „turaţie maximă”, la Roma...).
Şi uite aşa, au ajuns dacii, uşor-uşor, să
crească porci pentru „a fi sacrificaţi de Crăciun”...
De altfel, acest aspect m-a frapat la
documentarea personală pentru Capitolul din „Tratat...”
despre „Istoria alimentară a românilor” : până acum vreo 100 de ani, ţăranii români nu consumau carnea de porc
decât la Crăciun şi în perioada următoare, în restul anului fiind
lacto-vegetarieni, urmând „imboldul din gene”, de păstori trans-humanţi...
Iată cum Religia Creştină (Orto-doxă) a
implementat acest obicei al „porcului de
Crăciun”, care rămânea doar ca un ritual, în restul anului nimănui
netrecându-i prn minte să mai practice astfel de „ritualuri”, adică să mai
„taie porci” pentru propriul consum.
Şi cum putea să fie altfel decât un „ritual
păgân”, dacă la „sacrificarea porcului de Ignat” (IGNAT, care vine de la IGNIS, ce înseamnă tocmai „FOC” – însă nu „focul purificator”, ci
cel „pârjolitor”, distructiv, „al iadului”) se ardea cadavrul porcului pentru a
obţine „şoriciul”, în timp ce MUSAI copiii
erau însemnaţi în mijlocul frunţii cu semnul crucii DIN SÂNGELE PORCULUI
„SACRIFICAT”...
...Iată, Ritualuri după Ritualuri, făcute automat şi in-conştient de marea majoritate a oamenilor („nimeni nu scăpa”), în condiţiile în care nivelul de conştiinţă de tip 3,0D asigura obedienţa totală în faţa „Creatorilor acestui MATRIX Religios”, prin care controlul era total, necondiţionat, „de capitulare”...
...Astfel că, în Prezentul lui 2014, „bucatele tradiţionale de Crăciun şi
Revelion”, adică preparatele din „carnea de porc”, nu fac decât să
întreţină şi să perpetueze un ritual ale cărui origini se pierd în negura
vremilor, şi ale cărui intenţii este de a „branşa” la anumite energii care
nicidecum nu sunt de frecvenţă înaltă. DIMPOTRIVĂ...
(Nu mai discut, acum, ca medic de Medicină
Naturală, despre toxicitatea transmisă corpului fizic în urma ingurgitării de
carne de porc, de care s-a vorbit foarte mult în ultimii 10-20 de ani şi de
care inclusiv medicii alopaţi de medicină clasică au devenit conştienţi.
Ceea ce aş mai puncta este că această
„toxicitate” derivă, în primul rând, din mai
înaltul nivel de conştiinţă de tip
3D, între speciile regnului animal care caracterizează specia porcilor – se
consideră că aceştia sunt unele dintre cele mai inteligente animale domestice –
şi care face foarte dificilă
desprinderea de corp a părţii psihice a „fiinţei animale”, în urma acestui
„sacrificiu”, având drept rezultat eliberarea de „toxine” corespunzătoare...)
Dacă pentru „marea masă”, cei încă
ne-treziţi, situaţi în zona inferioară a benzii 3D de frecvenţe, a practica
in-conştient acest „ritual” reprezintă încă o „scuză”, pentru cei treziţi şi
mai ales „cu pretenţii” de „Lucrători în Lumină”, a mai fi părtaşi la acest
ritual legat de „tăierea porcului” reprezintă cel puţin o dovadă de ignoranţă
şi chiar prostie, dincolo de plăcerile gustative, care pot fi foarte uşor
re-modelate prin multele oferte de hrană
alternativă, apărute cu generozitate în ultimii 10-20 de ani...
Dacă există con-ştientizare şi dorinţă reală
de Eliberare de acest aspect, alternativele vor veni extrem de uşor şi Natural,
fără nici o (s)forţare.
Aşa că, ce aş mai putea adăuga eu la acest
subcapitol decât ca, cu Adevărat, „POFTA
cea BUNĂ!” şi con-ştient-izarea
să însoţească orice acţiune de introducere a unor alimente în acest Templu
Divin numit Corpul Fizic...
(Articolul
următor : 4. „Festivalul ANULUI NOU”)
MarYan
Este interesantă perpetuarea acestui ritual în România, în vreme ce în Italia a dispărut.
RăspundețiȘtergereFlorentyin
Din Italia a disparut, probabil, fiindca, cumpara mortaciunea/carnea de la hypermarket.
RăspundețiȘtergereDa, este vorba şi de "condiţii", căci nu-i chiar aşa uşor să ai de-a face cu "coteţul porcilor" şi cu toate "efectele lor secundare"...
ȘtergereProbabil că, pe măsura "modernizării" satului românesc, şi "creşterea porcului" pe aici va deveni tot mai arhaică.
MarYan.
Unde scrie ca "religia" Creștin - Ortodoxa a implementat acest ritual?
RăspundețiȘtergereÎn mănăstiri nici măcar nu se mănâncă carne, unii sunt mari postitori.