vineri, 19 iunie 2015

Adrian COŞEREANU : Despre actualitatea financiară din UCRAINA şi GRECIA.



Despre actualitatea financiară
din UCRAINA şi GRECIA

F.M.I. continuă să împrumute Ucraina, chiar în situaţia în care
ei ştiu că banii nu vor mai putea fi recuperaţi,
ţara fiind declarată în imposibilitate de plată,
dar aceeaşi instituţie nu sprijină Grecia
pentru a ieşi din situaţia economică dezastruoasă indusă

- 18 iunie 2015 -





Nota MarYan :

După ce v-am purtat prin atâtea Vortexuri Planetare (activarea „Noi Lemurii”) şi chiar Galactice („Centura Fotonică şi cele 12 Vortexuri”), acum poate că este momentul ca să „coborâm” niţel mai aproape de „cele concrete, ale vieţii de zi cu zi”, cercetând şi ceea ce se mai întâmplă din punct de vedere financiar prin arealul nostru apropiat – Ucraina şi Grecia – care sunt de ceva timp „puncte fierbinţi planetare”, care, acum, au intrat într-o „fază acută”...

Acest articol este realizat de către Adrian Coşereanu, cel pe care îl studiez de ceva vreme pe blogul său, „ALTERNATIVA ROMÂNIEI”, pe care îl găsesc a fi „cel puţin interesant” pe domeniul său de competenţă.

Pentru că „Momentul Adevărului” (inclusiv din punct de vedere financiar) se apropie tot mai alert, iar una dintre cele mai probabile declanşatoare ar putea fi „GrExit”-ul (ieşirea Greciei din Zona Euro şi chiar dn UE), cred că sunt interesante observaţiile documentate în această privinţă, ale lui Adrian, pentru ca fiecare să înţeleagă cât mai clar despre ce este vorba în acest „Joc” şi cum ar putea decurge „ostilităţile” în viitorul apropiat :





Care ar fi raţiunea pentru care aşa ceva se întâmplă şi care este legătura dintre aurul din rezervele Greciei şi ajutorul permanent oferit de F.M.I. (America) ucrainienilor, cu ştiinţa că aceşti bani nu mai pot fi niciodată recuperaţi ?

Chiar pot sau vor să piardă bani băncile din SUA ?


Este foarte clar că Tsipras (N.MY.: Prim-Ministrul grec) nu are decât varianta de a-şi impune punctul de vedere economic în relaţia cu Troika. Este la fel de evident că nu se va întâmpla nimic favorabil şi, în final, Grecia va ieşi din Zona Euro şi din UE, dar nu fără “scântei”.

Este şi mai evidentă încăpăţânarea Greciei, care dovedeşte că politicienii eleni au o altă variantă şi chiar duc lucrurile la paroxism, ştiind şi ei că ieşirea din Zona Euro este inevitabilă, iar intrarea într-o altă conjunctură economică este singura soluţie.


Fără discuţie că Tsipras nu poate tăia pensiile grecilor, nu au făcut-o nici americanii şi nicio ţară capitalistă dezvoltată, iar ei sunt cu mult mai adânc intraţi în abisul economic.



Lagarde, şefa F.M.I., se anunţă a fi apolitică, dar vom vedea în continuare neruşinarea cu care ea minte, ca de altfel toţi liderii din finanţele capitaliste. De ce trage Lagarde cu dinţii pentru a reduce în Grecia ceea ce nu poate fi redus şi pentru ca Grecia să respecte nişte termene de rambursare nerealiste, chiar şi legat de sume care nu ar fi necesar să facă subiectul unei eventuale politici de austeritate ?

Dar în cadrul aceleiaşi întâlniri de săptămâna trecută a F.M.I., Lagarde anunţa că Fondul “va împrumuta Ucraina, chiar dacă ţara nu va putea procesa şi plăti această datorie...”.


Deci, discutăm despre aceeaşi Ucraina, ale cărei bonduri au căzut cu 9% numai într-o lună, chiar sub conducerea finanţelor de către americanca – ucrainiancă (mai puţin, pentru că nu vorbeşte ucrainiana), Natalie Jaresko (N.MY.: Ministrul de Finanţe al Ucrainei, care este de fapt o americancă...), care a declarat la posturile de televiziune şi în presa Occidentală că Ucraina nu va putea plăti datoriile acumulate de la F.M.I. şi alte fonduri de investiţii, decât dacă creditorii, printre care şi Rusia, dar mai ales SUA, care au împrumutat Ucraina din banii contribuabililor, vor ceda şi vor accepta un bail-out al băncilor ucrainiene.



Dar, totuşi, de ce F.M.I. a luat această poziţie de a pierde bani, în schimb chinuindu-i pe greci în interminabile interviuri cu o pleiadă de infractori care conduc finanţele U.E. ?

De ce Lagarde nu a intervenit ca banii contribuabililor americani de la F.M.I. să meargă în Grecia, şi a preferat să “ajute” Ucraina, unde banii sunt din start pierduţi ?



Mai mult, Lagarde a asigurat Ucraina că fondurile destinate acestei ţări vor fi în continuare valabile şi potenţial accesabile, chiar dacă ţara nu poate plăti şi va fi nevoie de o discuţie cu creditorii privaţi externi....

Lagarde, Şefa F.M.I., cu cartierul general la Washington, a lansat deja un program de împrumut pe 4 ani pentru Ucraina, suma totală oferită fiind de 17,5 miliarde de dolari, acord semnat în Martie 2015.

Lagarde aminteşte că acest acord este în concordanţă cu “susţinerea necesară a comunităţii internaţionale”, incluzând sectorul privat...

În aceeaşi alocuţiune, Lagarde a mai amintit că “F.M.I. va finanţa Ucraina chiar dacă ţara nu va putea plăti creditorii privaţi”, dar nu acelaşi lucru l-ar spune acum legat de Grecia, pentru că acolo este o altă problemă, iar Grecia nu este la graniţa rusă...

Mai jos aveţi documentul F.M.I. denumit “Lending into Arrears to Private Creditors”, document care în 2008 descria cum F.M.I. încurajează hazardul moral în unele ţări.... deşi multe din economiile globului au trecut de mult graniţa insolvenţei...


Dar, Lagarde nu s-a oprit aici cu speculaţiile, ea spunând exact ce gândea, şi anume că “Ucraina poate să folosească rezervele din Banca Centrală a ţării pentru a plăti creditorii...”.

Oare, Lagarde nu ştie faptul că Ucraina nu mai are niciun lingou de aur în rezervele Băncii Centrale, după acţiunea şi bunăvoinţa Victoriei Nuland ? Da, Ucraina a fost golită de aur, pentru a păstra “securitatea” tezaurului ţării, de către americani, la New York…..


Dar Grecia are rezerve de aur în Banca Centrală ? Da, elenii au rezerve de 112,5 tone de aur, ceva mai puţin decât are banca hoţilor şi prăduitorilor internaţionali, “Bank of International Settlements” (N.MY.: “Banca Reglementelor Internaţionale”), care ea singură ar putea ţine economia greacă la suprafaţă, pentru mai mult de o lună... cu aurul din această bancă, depozitaţi de persoane fizice, aceasta fiind banca băncilor centrale şi cea mai mare bancă pentru depuneri private de pe glob.


Dar această bancă, B.I.S., din Elveţia, ar fi bucuroasă ca să poată lua şi aurul grecilor din rezerve...

În SUA, Banca Rezervei Federale a SUA este în mare încurcătură şi nu poate face nimic pentru a ajuta Grecia, SUA începând un proces de secesiune mascată, astfel că, într-un prim pas, Statul Texas, prin Rezerva Federală a acestui stat, a cerut repatrierea aurului stocat la New York, pentru a-l avea ei în grijă, în valoare de peste un miliard de dolari.



Economia americană este în degringoladă, iar aurul şi preţul lui îi pune capacul.

Americanii sunt afectaţi de două aspecte majore pe piaţa financiară. Ei asistă la o creştere masivă şi greu de controlat a dolarului pe piaţă, care convine clasei politice, datorită faptului că pot importa mult mai ieftin şi poate ţine marea masă de oameni pe consumul unor produse ieftine – însă industria americană şi serviciile nu mai pot exporta, datorită unui dolar prea apreciat.

Pe de altă parte, un dolar apreciat înseamnă un preţ mai mic al aurului cumpărat de chinezi şi ruşi chiar din trezoreria americană, care îşi  măresc rezervele aruncând pe piaţă dolarii de care oricum nu mai au nevoie şi creind dezechilibre zonale şi potenţiala inflaţie din SUA...


Dacă privim desfăşurarea evenimentelor de astăzi şi zilnice, din Grecia, înţelegem că liderii politici nu sunt indignaţi atât de mult pentru suma care ar trebui plătită, ci mai ales de termenele iraţionale impuse pentru efectuarea plăţilor, care dovedesc clar o dorinţă a şmecherilor din UE de a împărţi bunurile greceşti în situaţia de insolvenţă, care a şi sosit.

Problema germanilor nu era faptul că BCE oferă împrumuturi fără să îşi pună problema dacă pot fi returnate în timp, aşa cum ar trebui sa gândească orice bancă serioasă, iar la nivel de individ o vedem zilnic, prin condiţiile de creditare care ni se impun, observăm că băncile centrale ale vest-europenilor şi BCE au avut şi au în vedere aurul grecilor, rămas în cantitate redusă, însă bun şi acela, şi teritorii (insule), care, datorită naţionalismului grec recunoscut, nu vor fi parte a niciunei compensări financiare...


Aurul ucrainian este terminat iar ucrainienii vor primi bani tipăriţi, dar compensaţia o va face aurul grec, sau cel puţin aşa se crede la nivelul UE, ceea ce este o utopie.



Întrebarea este : Va folosi Grecia ultima ei carte şi va admite să ofere pe tavă aurul pentru a plăti două luni datoria şi a beneficia de credibilitatea unor instituţii bancare infractoare, ca FMI şi BCE, caz în care, dacă grecii vor accepta, aceşti şacali vor pleca direct la imprimante pentru a tipări banii necesari transferului aurului grecesc către ţările bogate ale UE.


Greci au ieşit ieri, 17 Iunie 2015, în număr mare în stradă, să demonstreze pentru demnitate şi împotriva celor care vor să le-o sechestreze, iar aceste demonstraţii vor fi zilnice şi, cu siguranţă, cu reverberaţii în sudul Europei, unde Italia este de aproximativ patru ori mai datoare decât Grecia...

Cum ar reacţiona poporul grec dacă ar afla că aurul lor a fost “ucrainizat”, adică dus cu avionul la Washington şi că nu îl vor mai avea vreodată, fiind vândut pe hârtii, aşa cum a fost vândut de Ucraina, România şi alte ţări cu lideri marionetă ai vestului.

Deocamdată, americanii şi occidentalii au înţeles înaintea acestor lideri corupţi, cum sunt şi în România, că hârtiile (dolarii şi euro) pot fi tipăriţi, dar aurul încă nu...

Deci atenţie la aur, Grecia...!

Eu nu cred că se va putea întâmpla aşa ceva, grecii fiind un popor care poate răbda umilinţa, dar nu cea care ţine de bogăţia naţională şi teritoriul lor, aşa cum din păcate şi datorită lipsei unui lider adevărat, se întâmplă acum în România...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu