marți, 16 iunie 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (16) pentru 16 iunie 2015 – LUNĂ NOUĂ în Gemeni.



PoVestea ZILEI (16)
(pentru)
16 iunie 2015

– LUNĂ NOUĂ în Gemeni –





Astăzi este Lună Nouă, în Gemeni, la ora 17.05, ora României.

Ce înseamnă acest lucru, în mod fundamental ?

Aceasta implică faptul că, pe cerul astrologic (şi astronomic), Soarele este în conjuncţie cu Luna, iar atunci când acestea se poziţionează pe aceeaşi linie (Pământ – Lună – Soare), iată că apare şi Eclipsa (de Soare) ceea ce nu mai este cazul, de data aceasta...

Această conjuncţie este foarte importantă pentru că, aşa cum spuneam chiar şi în anumite Editoriale, când Luna se poziţionează între Pământ şi alt „obiect ceresc”, ea devine ca o lentilă biconvexă ce focalizează Lumina şi energia acelei structuri cereşti – care, în acest caz, este chiar Soarele !

Şi, chiar dacă acum nu este vorba de o Eclipsă, acestea nefiind situate pe aceeaşi linie, apropierea lor de această linie imaginară, prin conjuncţia lunară (la aproximativ 28-29 de zile), determină această „preluare” a energiei solare de către cea lunară şi focusarea acesteia către Pământ, cu mai multă sau mai puţină intensitate, în funcţie de cât de „strânsă” (apropiată) este conjuncţia...


După aceste foarte scurte imagini teoretice, despre cum se poate reprezenta o Lună Nouă din perspectivă energetică, haideţi să cercetăm ce înseamnă Luna Nouă de azi, 16 iunie 2015.


Pentru început, să observăm ce remarcă KATE ROSE despre acest moment, într-un articol dedicat acestui subiect :

Luna Nouă în Gemeni din 16 iunie 2015 este despre faptul că, în sfârşit, suntem pregătiţi să îmbrăţişăm SCHIMBAREA !

Lunile Noi reprezintă un moment foarte special în astrologie.

În timp ce lunile pline ne cheamă la acţiune, la a ieşi din zona noastră de confort, lunile noi tind să ne facă să ne retragem, devenind mult mai introspectivi. Acesta este momentul în care s-ar putea să simţim nevoia de solitudine – în mod special să ne bucurăm de momente în natură.

De asemenea, acesta este momentul în care, sub cerurile cele mai întunecate, seminţele schimbării se sădesc.”


După aceste scurte repere de fixare şi mai bine a semnificaţiei generale a Lunilor Noi şi Pline şi a TEMEI generale a acestei Luni Noi, haideţi să intrăm în „detalii”, prin prezentarea acestui moment din perspectivă nu doar astrologică, ci şi psihologic-ezoterică, oferită pe blogul personal de o prietenă dragă, Adina FENECHIU, care dăruieşte cu multă sensibilitate şi delicateţe informaţii referitoare tocmai la aceste momente (lunile noi şi pline) :


http://adriana-astro.com/luna-noua-in-gemeni-16-iunie-2015-ora-1704-mori-si-devino/


“Întâlnirea dintre Soare şi Lună în semnul zodiacal al Gemenilor, guvernat de Mercur, are loc în data de 16 iunie 2015, la ora 17.05 (ora României).

Simbolul Sabian al Lunii Noi (gradul 25.07 Gemeni) : “Copaci acoperiţi cu gheaţă, pe cerul de iarnă” – “revelează forma arhetipală şi ritmul esenţial al existenţei. Aspectele exterioare sunt lăsate în urmă. Este mai degrabă un proces de înlăturare a tuturor superficialităţilor existenţei. Într-un sens, putem vorbi de un stadiu de repudiere ascetică, dar este totodată şi unul de ESENŢIALIZARE”. (Dane Rudhyar, “O mandala astrologică”)

Conjuncţia dintre cele două Luminarii (aspectul de Lună Noua), are loc în casa a 8-a, casă asociată semnului profund transformator al Scorpionului. Cu Ascendentul tot în semnul Scorpionului, cu Pluto, stăpânul lumii subterane, în casa a 3-a, apare dorinţa de a cerceta şi de a descoperi lucruri ascunse şi de a le aduce la suprafaţă, la lumină - în conştient.

Marte, regentul Nodului Sud şi guvernatorul semnului Scorpionului, în conjuncţie strânsă cu cele două Luminarii, în casa a 8-a, ne facilitează accesul la zonele “crepusculare” ale in-conştientului familial.

Ni se cere seriozitate şi profunzime.

De ieri, Saturn a reintrat în semnul Scorpionului şi ne dă o nouă şansă de a accesa şi de a elibera aceste conţinuturi profund inconştiente – o şansă de care ar trebui să profităm, ştiut fiind că “tot ceea ce NU Este Conştientizat apare la exterior sub formă de Destin”. (C.G.Jung)


Bert Hellinger a vorbit mult în lucrările sale despre cum ne influenţează acest “câmp invizibil”, al in-conştientului familial.

Lucruri, fapte, trecute sub tăcere de multe generaţii, ne influenţează profund existenţa. Secrete de familie, bine păstrate în “cufere dosite în beciuri întunecate” pot ieşi acum la lumină.

Iar odată aduse la lumină, conştientizate, ele îşi pierd puterea asupra noastră.


Venus, regenta Nodului Nord şi Jupiter ( în conjuncţie în semnul Leului), ne dau putere şi ne susţin în acest demers de vindecare.

Iar Neptun, octava superioară a planetei Venus, care tocmai şi-a început ciclul anual de retrogradare (13 iunie-19 noiembrie 2014), ne facilitează racordarea la Energia Christică a Iubirii şi a Compasiunii.

Cu blândeţe, cu profundă compasiune şi cu iertare, eliberându-ne sufletele, vindecarea poate începe şi o nouă viaţă emerge (Chiron-“Vindecătorul rănit”, în opoziţie cu Lilith).


Luna Nouă în Gemeni vine să ne reamintească cum SCHIMBAREA este Unica Constantă din Univers.

Fiecare zi, fiecare moment reprezintă un nou început, o nouă şansă. Noi suntem magicienii, creatorii propriei noastre vieţi.

Aspectul dinamic dintre Mercur şi Neptun ne ajută să ne focusăm mintea, să ne punem imaginaţia în slujba procesului creativ şi să devenim cu adevărat co-creatori ai lumii în care trăim.


CUVÂNTUL este cea mai puternică unealtă magică. Prin cuvânt ne exprimăm puterea creatoare.

Să conştientizăm deci puterea cuvintelor noastre şi să le folosim cu înţelepciune :

Gândurile noastre, faptele şi cuvintele noastre se întorc la noi mai devreme sau mai târziu, cu precizie uimitoare.
Florence Scovel Shinn a spus asta şi avea dreptate.
Aşa că înainte de a gândi, a face, sau a spune ceva – imaginează-ţi cum ar fi să primeşti ceea ce transmiţi...
Apoi, mai fă un pas înainte. Decide înainte ce ai vrea să primeşti... şi apoi transmite. În mod deliberat.
Aşa că, oferă sau declanşează în viaţa unei alte persoane ceea ce ţi-ai dori să experimentezi acum. Apoi... urmăreşte magia.
(Neale Donald Walsch)
 

Iată cum, şi prin materialul Adinei, re-apare Neale Walsch cu punctările sale atât de profunde şi pline de magie...

De aceea, noi chiar nu prea am mai avea ceva de adăugat...

...poate, doar un singur CuVânt : SUCCES (în acest Nou Început) !
 
 

MarYan

Un comentariu: