sâmbătă, 24 mai 2014

Despre EDITURA „CHRISTALIN” a ASOCIAŢIEI „CESAN”


MarYan 
Despre EDITURA CHRISTALIN
a ASOCIAŢIEI „CESAN”





  
Alt subiect pe care îl inițiem acum este legat de prezentarea Editurii CHRISTALIN a AsociaţieiCESAN”, adică „Centrul de Educaţie pentru SĂNătate”- cu ajutorul căreia noi ne desfăşurăm activitatea în cadru juridic.

Probabil că cei curioşi deja au putut să studieze informaţii de pe site-ul asociaţiei, www.cesan.ro, pentru a vedea nu doar de unde vin aceste informaţii, dar şi PRIN ce „structură”, dacă este juridică sau de altă natură.

Eu m-am străduit ca de la bun început să ofer informaţii cât mai complete, pentru toţi cei interesaţi şi curioşi să vadă „cu ce se mănâncă” acest blog. Fie vorba între noi, venind prima dată în contact cu informaţii şi cifre legate de subiecte ale „Actualităţii Cosmice şi Planetare”, şi eu aş fi fost interesat să mă lămuresc „de unde vin” toate acestea...



Înfiinţată în iunie 2001 (când obţine personalitate juridică), Asociaţia „CESAN” are ca SCOP principal „promovarea sănătăţii spirituale, mentale, psihice şi fizice a fiinţei umane, pentru o integrare cât mai armonioasă a acesteia în viaţa socială”.

Şi pentru că unul din obiectivele principale ale acestei Asociaţii este acela de funcţionalizare a unei EDITURI, cu numele de „CHRISTALIN”, ÎN CADRUL ASOCIAŢIEI, aşa am şi făcut. La scurt timp de la înfiinţarea Asociaţiei am editat câteva broşuri, apoi am realizat prima lucrare („Tratat pentru Alimentaţia Naturală a OM-ului”) editată la Editura noastră - apărută odată cu înfiinţarea Asociaţiei.

Insist asupra acestui lucru pentru a sublinia acest fapt : Editura „CHRISTALIN” este o editură care există ca fiind unul din „obiectivele” unei Asociaţii. Şi, pentru că Asociaţia noastră, ca şi celelalte, sunt structuri de tip O.N.G. (Organizaţii Non-Guvernamentale) şi mai ales „NON-PROFIT”, acelaşi lucru se poate spune şi despre Editură : bilanţul său contabil este, de fapt, în bilanţul Asociaţiei, unde cuvântul „profit” nu există (veniturile sunt egale cu cheltuielile).

Nu ştiu câte Edituri pe care le cunoaşteţi voi sunt la fel ca aceasta, „non-profit”, însă noi am insistat pe acest aspect ca să înţelegeţi de ce cumpărând una din cele câteva lucrări pe care le avem în ofertă (şi avem doar câteva titluri, deocamdată), participaţi la realizarea unei activităţi „non-profit”, fondurile fiind folosite pentru promovarea obiectivelor Asociaţiei.

Altfel spus, fiecare cumpărătură realizată prin Editura „Christalin” (şi prin alte structuri ce promovează obiectivele Asociaţiei, care vor fi prezentate pe blog la momentul potrivit) este mai mult decât o „tranzacţie comercială”, fiind practic o „DONAŢIE” prin care noi putem funcţiona pentru a promova obiectivele Asociaţiei – inclusiv de a funcţionaliza pe mai departe şi a îmbogăţi acest BLOG cu aceste tipuri de informaţii, care sperăm că vă interesează...


Deocamdată vom folosi încă situl www.cesan.ro de unde puteţi comanda în caz că vă interesează ceva (la „Formularul de CONTACT”) de pe pagina cu prezentarea cărţilor. Mai departe este treaba noastră...


Postările următoare vor prezenta cărţile care, după cum vedeţi din situl cesan.ro, sunt doar câteva, mai mult „simbolice”. Aici a acţionat iarăşi principiul nostru : „În primul rând Calitate, nu cantitate”, adică am preferat să aducem „ce este cel mai bun” în domeniul spiritualităţii.

Până de curând am avut editate şi cărţile lui Sal Rachele, care între timp „au ieşit” din ofertă. Atunci când eşti cu adevărat „non-profit”, este dificil să faci faţă la atitudinea concurenţială a unei alte edituri care, ca orice S.R.L., are ca obiectiv principal „maximizarea profitului”.

În aceste condiţii era evidentă poziţionarea noastră când s-a tras linie, s-a comparat şi... s-a ales...

Acum noi ne „re-poziţionăm”, în această perioadă „de tranziţie” străduindu-ne să menţinem „minimul de funcţionare” pentru „o nouă viaţă” a Editurii „CHRISTALIN”, ca editură non-profit, dar mai ales Vie şi care nu face rabat de la Principiul de funcţionare : oferta de carte de cea mai înaltă calitate


 La acest „nou început” puteţi da şi dvs. o mână de ajutor, oferind o „donaţie” şi primind la schimb, O CARTE...


...Chiar dacă acum Internetul este la putere - iată, blogurile, „scribd”-urile şi alte surse ce oferă orice carte şi informaţie în cel mai scurt timp – cititul unei cărţi „reale” nu va dispărea prea curând.

Măcar din când în când ne mai putem bucura de parfumul unei cărţi citite (probabil în week-end...) în timp ce degetele mângâie paginile lucioase sau marginile „ascuţite” ale foilor de celuloză - acestea sunt, încă, „micile bucurii” de neînlocuit prin „cititul digital”, la care şi eu apelez deja tot mai des.

Faptul că deja citesc tot mai mult „digital”, nu mă opreşte să mai pun mâna SĂ SIMT o carte, şi nu pentru „nostalgie”, ci pentru SIMŢIRE. Este acelaşi lucru ca şi FOCUL din şemineu cu al său indefinit farmec ce nu poate fi nicidecum înlocuit de mijloacele moderne de încălzire care, într-adevăr, fac o casă foarte confortabilă termic, dar îi răpesc misterul şi parfumul...


Aţi înţeles ? Cartea, ca şi şemineul, vor scădea ca pondere în oceanul noilor tehnologii, însă nu vor dispărea „prea curând”.

Şi, atâta timp cât oamenii vor mai şti şi vor mai dori să citească, vor simţi nevoia ca, măcar din când în când, să mai ţină în mână şi câte o carte...


Voi, cei care CITIŢI Acum şi Aici, pe acest blog, ce SIMŢIŢI ?


MarYan

2 comentarii:

  1. Toate "informatiile" costa si informatiile bune costa tot mai mult , intr-o lume inca in 3D .
    Din practica am observat ca o editura care vrea sa scoata carti foarte interesante si relativ ieftine ,nu rezista mult pe piata. Se pot da in acest sens multe exemple .
    Ar fi extraordinar sa reusiti sa supravietuiti cu acest tip de carte in prezent si in perioada urmatoare.
    Va urez sa va indepliniti telul si poate ca numarul celor care inca asteapta sa fie "treziti" , dar nu dispun de prea multi bani, va creste "exponential" sustinand astfel demersurile asociatiei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, dacă am fi depins financiar doar de cele "câteva cărţi" de la ofertă, am fi dat faliment (familial) de mult. De aceea am creat anumite evenimente, pentru suportul material necesar "cezarului" (cele necesare planului fizic şi social), în timp ce cărţile acestea se apropie tot mai mult de aceeaşi categorie în care oferim şi spectacolele, al non-profitului (prin investirea în astfel de activităţi de susţinere a obiectivelor Asociaţiei).

      Intenţia şi dorinţa noastră fundamentală este ca oamenii să se trezească cât mai repede şi în număr cât mai mare. Şi, atunci, culmea, aceste cărţi nu vor mai fi necesare - fiecare îşi va descoperi propria "bibliotecă interioară" din ADN-ul sufletesc. Iar noi nu vom spune că vom da faliment, ci că ne-am împlinit menirea şi "misiunea", iar acest lucru este minunat pentru că, eliberaţi de acest rol, vom putea VISA la alte proiecte şi mai minunate - căci, iată, după cum vedeţi şi din informaţiile pe blog, timpul este foarte aproape ca să pornim propriile noastre AVENTURI GALACTICE...

      Oricum, prietene, mulţumesc din Inimă pentru gândul tău compasional de Lumină ! Cu drag, MarYan.

      Ștergere