sâmbătă, 22 iulie 2017

MarYan : „Salt în Credinţă” al „Vânzătorul(ui) de Iluzii” („Leap of Faith” – 1992).




Salt în Credinţă
al
Vânzătorul(ui) de Iluzii
(„Leap of Faith” – 1992)





Filmul din această sâmbătă de week-end, pe care îl propunem acum, pare a fi puţin mai altfel decât cele zise clasice „spirituale”, care „mustesc” de cunoaştere şi înţelepciune...

...Căci această „comedie romantică”, de acum 25 de ani (din 1992), ne prezintă o situaţie ce, aparent, este chiar supărătoare pentru orice fiinţă onestă şi demnă din acest Univers : ne introduce în dedesubturile schemelor şi tertipurilor pe care le realizează un „reverend” (ajutat de o întreagă Echipă de „tehnicieni”) ce „înfăptuieşte miracole” prin locurile pe unde trece Carvana acestuia.

În cadrul „Circului ambulant” pe care acesta îl pune în practică – într-un spaţiu special amenajat, un uriaş cort ridicat la marginea oraşului în care opreşte Caravana sa – se desfăşoară o largă gamă de şmecherii şi minciuni specifice „naturii umane” (preluate din bine-cunoscutul „bâlci al deşertăciunilor”)... şi care exprimă şi conturează, în format artistic filmografic, cam ceea ce re-prezintă, cu adevărat MINTEA UMANĂ în formatul 3D de-format, din această societate planetară – cu toată pleiada de pervertiri întortocheate, despre care acum nu mai are rost să insistăm...


Ceea ce, însă, este cel mai reprezentativ şi sugestiv zugrăvit şi în acest film, se referă la intervenţia dinspre finalul filmului, când întregul SCENARIU şi REGIE a(l) acestui Spectacol, al Falsului reverend, pare a fi „dat peste cap” de un Copil şi de Credinţa sa – una Simplă şi Iubitoare, îzvorâtă din cele mai adânci profunzimi ale Inimii.

De aceea, dincolo de aspectele hilare, cu iz amar, ce rezultă din toată pleiada de şmecherii, folosite pentru a hrăni şi amplifica zisa „credinţă” a naivilor umani (iată, astfel, ce parabolă grozavă la „Instituţiile Credinţei” de pe Planetă, din prezent, numite Biserici şi Bisericuţe...), concluzia oferită de film, în registru artistic, este aceaşi cu ceea ce PoVestim şi noi, îndelung, pe acest blog : „vânzătorul ambulant de iluzii” (MINTEA cea perversă, mereu prinsă în „spectacole” unde „magia” şi păcăleala sunt prima-done) este, pur şi simplu „spulberat(ă)”, fără drept de apel, de Simplitatea plină de Iubire a Copilului (INIMA).

 
Cum oare este posibil acest lucru ?

Iată cum puteţi percepe şi vizualiza şi acest „Mister” al Trans-formării – adevărată Alchimie Galactică, atât de spectaculoasă pe această fascinantă Planetă ! : vizionând acest film, ce ne poate ajuta, măcar şi cu o picătură (de ploaie), în declanşarea unui veritabil „Salt în Credinţă” :


Link-ul către film :






MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu