luni, 4 iulie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 167 pentru 4 iulie 2022 – Adevăratul RĂZBOI : Imperialismul Occidental versus Suveranitatea Naţiunilor.

 

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 167

pentru

4 iulie 2022

 

Adevăratul RĂZBOI :

Imperialismul Occidental

versus

Suveranitatea Naţiunilor


 

Acum, dacă am pătruns în informaţii mai concrete ce fac atingere şi chiar trimitere la „Războiul din Ucraina, atunci haideţi să continuăm poVeştile noastre în acelaşi ton...

...Prin prezentarea unor fragmente ale unui material tradus personal, aparţinând unui jurnalist indian, Simon Chege Ndiritu, prin care încearcă o radiografiere a situaţiei mondiale actuale, într-un titlu cât se poate de relevant : „Războiul adevărat : imperialismul în valorile occidentale arbitrare vs. suveranitatea naţiunilor“.

Acest articol, apărut pe „South Front“ (unul dintre tot mai puţinele site-uri de ştiri independente, care se străduiesc să prezinte o imagine cât mai echilibrată a situaţiei generale mondiale, inclusiv al războiului din Ucraina), aduce cumva o confirmare că „lumea întreagă“ care ar fi în afara Rusiei nu este reprezentată doar de ţările occidentale, ci iată, şi de multe altele, gen India (care, de altfel, face parte din BRICS), a căror opinie este foarte tranşantă în privinţa atitudinii Occidentalilor văzuţi ca fiind, pur şi simplu, „imperialiştii“ (percepţie grefată, în acest caz, şi pe istoricul colonial al indienilor, când „Perla Coroanei Britanice“ a fost din greu jefuită).

Iată poVestea din acest articol („The Real War : Imperialism in the arbitrary Western values vs. Nation‘s sovereignty“) : 


Războiul adevărat :

imperialismul în valorile occidentale arbitrare

vs. suveranitatea naţiunilor

Biden şi Johnson vor deturna fonduri de la economiile locale fără aprobarea populațiilor locale, pentru a înarma Ucraina «democratică», pe măsură ce imperialismul va scăpa de fațada democrației...

Pe măsură ce Rusia avansează în Donbas, NATO continuă să extindă aprovizionarea cu arme către Ucraina. Între timp, inflaţia variază în economiile NATO, dar națiunile din organizație nu fac niciun efort pentru a remedia căderea nivelului de trai al cetățenilor, deoarece acordă prioritate războiului şi ameninţărilor NATO.“

 

Fundal

Sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie 2022 se dovedește a fi o perioadă interesantă din punct de vedere istoric. A existat o succesiune rapidă de întâlniri ale Occidentalilor, începând cu G7, urmate de NATO.

Reuniunea G7 devine interesantă prin faptul că, din declarațiile de apărare a valorilor occidentale nedefinite, singura concluzie a fost o şedință foto capricioasă cu glume despre fotografiile de călărie cu pieptul gol a lui Putin.

Reuniunea NATO s-a încheiat cu mai multe ameninţări la adresa Rusiei și încercări de a declara China, care se află de partea opusă Atlanticului de Nord, drept inamic.“

„Între timp, începând cu 30 iunie 2022, forţele ruse au avut mult succes în atacul din zona oraşului Lisichanks, însă păreau a fi foarte precaute în a-și anunța progresul.“

„Pe acest fundal, Occidentalii au promis şi mai multe arme Ucrainei, urmând un stil foarte practicat până acum.

NATO a început prin a furniza în masă arme vestice mai uşoare și a progresat într-un model aproape liniar, crescând complexitatea armamentului, dar reducând numărul.

Unii aliați americani au susținut că au rămas fără stoc.“

 


Valorile liberale freudiene sunt egale cu corupţia

Am găsit o comparație a opiniilor presei occidentale înainte și după operațiunea specială.

Într-un articol din 2015, The Guardian a raportat că Ucraina era cea mai coruptă ţară din Europa, dar pe 27 februarie 2022, aceeași mass-media a raportat că lupta pentru Ucraina reprezintă lupta pentru idealurile liberale.

Această contradicție exterioară constituie un derapaj freudian, în sensul că ambele articole arată că occidentalii jefuiesc atât Rusia, cât şi Ucraina.

Cititorii mei ar trebui să rețină că, printre factorii care au contribuit la corupţia Ucrainei, s-au numărat activităţile corupte auto-mărturisite ale lui Joe Biden și jefuirea Ucrainei de către fiul său Hunter Biden.

The Guardian a omis în mod convenabil astfel de detalii în articolul său care descrie corupţia perversă din Ucraina.

Cel de-al doilea articol al lui Guardian, descris mai sus, avea un subtitlu : «De mult timp, conservatorii au fost fericiţi să ia banii ruşilor şi să atace valorile democratice pe care acum pretind că le preţuiesc».

Așadar, conservatorii primesc bani de la ruşi fără a oferi produse sau servicii în schimb, dar continuă să păstreze unele valori dragi.

Care ar putea fi aceste valori ?

În astfel de circumstanțe, singurele valori pe care Regatul Unit, UE şi NATO le prețuiesc sunt corupţia și imperialismul.

Ambele articole arată că războiul actual purtat de UE și NATO este menit să creeze condiţii pentru jefuirea Rusiei, Ucrainei, Chinei, Iranului şi a Sudului global.

O parte din idealurile liberale ale Occidentului este convingerea că toate resursele din restul lumii (inclusiv Rusia) ar trebui să fie comercializate într-un mod care să plătească tribut Occidentului.

De aceea, acest război nu se va încheia curând.

Cu toate acestea, puterile coloniale ale Atlanticului, începând cu Spania, Portugalia, Franţa, Anglia, Ţările de Jos şi SUA, au prosperat în preluarea de resurse, oriunde în lume, folosind violenţa şi/sau banii de hârtie.

Trebuie remarcat Brand-ul Atlanticului de Nord în NATO.

Doar aceste ţări s-au îmbogăţit prin răpirea şi înrobirea africanilor, făcând comerţ cu ei, furând resurse din Africa şi India și ducând războaie împotriva Chinei pentru a o cuceri.

Din aceste acțiuni trecute, putem deduce care sunt Ordinea liberală trans-atlantică şi aspiraţiile ei...

Mosaddegh, Sankara şi Gadhafi au fost aruncaţi rapid sub autobuz pentru că au stat contrar acestor aspiraţii nord-atlantice, dar lucrurile s-au schimbat și monopolul lor asupra violenţei a fost pierdut.

 


Funcţionează deasupra statului-naţiune

Cabala trans-atlantică pretinde să coordoneze comerţul global cu cereale şi petrol, pentru a obţine profituri supranormale prin distorsionarea preţurilor şi a ofertei folosind ameninţări, violenţă, imprimante de bani şi o narativă falsă a valorilor occidentale la care ar trebui să aspire restul lumii.

Luați în considerare exemplul comerţului cu grâu și modul în care doresc să pretindă să reglementeze participanţii, în timp ce ei nu sunt producători.

În Ianuarie 2021, USDA a raportat că Rusia intenţionează să restricţioneze vânzarea de cereale şi seminţe oleaginoase până la jumătatea anului 2021.

În Februarie 2021, Rusia a impus taxe la export pentru grâu și a declarat că va limita exportul la 8 milioane de tone, începând cu februarie 2022.

Mass-media internațională a punctat aceste anunțuri cu contextul că Rusia era principalul exportator de grâu.

Reuters a concluzionat :

«Preţurile la grâu în Europa au crescut luni, după ce agenţia de presă Interfax a raportat despre interzicerea exporturilor de cereale de către Rusia».

Mass-media occidentală a raportat cu bucurieaceste măsuri ar avea un impact negativ asupra ofertei globale.

Prin urmare, occidentalii şi-au acordat în mod miraculos puterea de a reglementa furnizarea globală de grâu, dar nu de a-şi produce propriul grâu.

Asemenea opinii sunt interesante mai ales în contextul propunerilor recente occidentale de «de-colonizare» a Rusiei și de a face din ea un actor responsabil pe «scena internaţională».

Potrivit occidentalilor, Rusia şi alte naţiuni ar trebui doar să producă, dar să nu aibă niciun cuvânt de spus cu privire la modul în care aceste resurse sunt comercializate, inclusiv dacă populaţiile lor locale au acces preferenţial.

De exemplu, în Mai 2022, India a interzis şi exportul de grâu, iar occidentalii au răspuns. CNBC a remarcat că India este al doilea cel mai mare exportator de grâu la nivel global și a continuat:

«Cumpărătorii globali mizau pe al doilea producător de grâu din lume pentru aprovizionare, după ce exporturile din regiunea Mării Negre s-au prăbuşit în urma invaziei Ucrainei de către Rusia la sfârşitul lunii februarie».

Din nou, occidentalii şi-au asumat responsabilitatea serioasă de a sfătui India cu privire la ce să facă în interesul «cumpărătorilor globali».

O abordare mai constructivă ar fi să recunoască faptul că guvernele rus şi indian au responsabilitatea cardinală de a-şi hrăni cu prioritate propriile populaţii, înaintea celor din restul lumii.

De asemenea, guvernele occidentale ar trebui să susţină producţia alimentară localizată pentru a salva mediul, în loc de transportul grâului pe distanţe lungi folosind combustibil cu consum mare de carbon asta dacă dezbaterea climatică ar avea vreun rost...

Cu toate acestea, britanicii ar fi bucuroşi să vadă că India sau Rusia îşi exportă tot grâul pe pieţele vestice, unde preţurile sunt întotdeauna mai mari din cauza ofertei mai mari de bani, chiar dacă mai târziu ruşii şi indienii ar muri de foame.

Ţările responsabile ar trebui să respingă modul actual de circulaţie alimentară, condusă din Vest, deoarece duce la o ofertă excesivă pe pieţele vestice, ceea ce duce la risipă, în timp ce ţările sărace şi în curs de dezvoltare se confruntă cu penurie.

 

Speculatorii imperiali vs. muncitori

din ţările în curs de dezvoltare

Cu toate acestea, comportamentul Occidentului «dezvoltat» în acest caz este un bun indicator al problemelor reale.

Rusia nu a fost cel mai mare exportator de cereale din istorie, dar recent a depăşit alţi producători.

De ce s-a întâmplat asta ?

Cel mai practic răspuns ar fi : «alocarea greşită a capitalului» (de către acei producători depăşiţi).

Există un grup mic, care manipulează preţurile mărfurilor pentru a obţine profit fără muncă.

Un exemplu în acest sens poate fi ilustrat folosind decizia Indiei privind exportul de cereale.

Pe 20 decembrie 2021, Reuters a raportat că India a suspendat tranzacţionarea de mărfuri cu contracte futures, pentru a reduce inflaţia.

Raţionamentul din spatele restricţiei exporturilor Rusiei a fost și reducerea preţurilor locale.

Atât eforturile Indiei, cât şi ale Rusiei au fost concepute pentru a preveni speculaţiile asupra cerealelor în care marii antreprenori occidentali, folosind bani ieftini, ar cumpăra contracte futures de cereale în Rusia și India, printre alte piețe, pentru a crea «lipsuri» și a obține profituri supra-normale și, prin urmare, a duce la prețuri vertiginoase.

Cu un astfel de model economic, marile corporaţii occidentale nu se pot angaja în producţia agricolă, iar acesta este un sistem economic pe care minoritatea G7 vrea să-l menţină o lume în care ţările în curs de dezvoltare fac toată munca, în timp ce mega-corporaţiile din Vest culeg toate profiturile...

...În timp ce intervenţiile Rusiei, în alte ţări, ameninţă acest lucru.

Prin urmare, NATO va continua să înarmeze Ucraina şi poate interveni direct.“

 


Iată, în acest articol, cum acest indian, ca „vârf de lance“ (jurnalistică) a lumii hinduse, ne expune o opinie tranşantă cu accente chiar dure la adresa „imperialiştilor“ Occidentali, venite din acea zonă asiatică, una care se constituie tot mai mult ca o „A Treia Forţă“, după ce atât de mult timp a fost văzută ca o zonă de „Lumea a treia“...

Informaţiile expuse acolo sunt prea clare ca să mai fie nevoie de alte comentarii...

Aceasta pare a fi Lumea către care ne îndreptăm, în care confruntarea Est-Vest a intrat în linie dreaptă, prin poziţionarea „în linie“ în... tranşee !, însă de data aceasta, nu doar în cele fizice (în Ucraina), ci şi în cele financiar-economice, acolo unde luptele sunt cele mai dure, chiar „pe viaţă şi pe moarte“.

Haideţi să (ne) acordăm, totuşi, şansă Păcii a celei interioare, mai ales atunci când Vijelia Războiului de afară cere imperios să-şi consume toate energiile, ca act necesar („medical“) şi vital pentru ulterioare re-echilibrări globale...

Până atunci, fie ca PACEA să fie cu fiecare dintre noi, ÎN Noi !

 

MarYan



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu