miercuri, 13 iulie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 176 pentru 13 iulie 2022 – (SUPER)LUNĂ PLINĂ în CAPRICORN (13 iulie 2022, ora 21.38 , a României).

  

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 176

pentru

13 iulie 2022

 

(SUPER)LUNĂ PLINĂ

în

CAPRICORN

(13 iulie 2022, ora 21.38 , a României)


 

PoVestea de astăzi o aducem în aceeaşi zonă mai „eterată“ a Astrologiei, căci, după cum aţi realizat din titlu, avem de-a face cu un alt Moment astral lunar periodic...

...Reprezentat de de o frumoasă SuperLună Plină în Capricorn (unii îi spun şi „SuperLuna Buck“), al cărei Moment de maximă intensitate se manifestă azi, 13 iulie 2022, la ora 21.38 a ROmâniei.

Ce înseamnă asta ?

Dacă din punct de vedere formal, astronomic, putem afla muulte lucruri „interesante“ despre ce înseamnă aceasta (inclusiv „SuperLuna Buck“)...

...Pentru a vedea şi aspectul relevant, calitativ, informaţional, Astrologic („Ştiinţa Astrelor“, şi nu doar „Măsurarea astrelor“ precum face Astronomia), vom apela la aceeaşi cunoscătoare în domeniu, Adriana Tudosa (vechea cunoştinţă de pe blog) care, fără prea multe formalităţi, o voi introduce cu câteva extrase din materialul corespunzător de pe blogul său, din articolul acesteia: „Luna Plină din 13 iulie 2022 : «Toate îşi au Vremea lor»“ :

„Toate isi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.”

Luna Plină este un moment al «culesului», culegem ce am semănat în bine sau în rău, trecutul este analizat, răsplătit sau pedepsit.

Viaţa este un şir întreg de alegeri iar o fază de Lună Plină ne pune faţă în faţă cu «succesul sau eşecul» acestor alegeri. Această imensă lampă cerească luminează problemele care există deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar în dezacord cu cerinţele divine.

În acelaşi timp, o Lună Plină poate fi aducătoare de bonusuri substanţiale, dacă le merităm.

Acuma, Luna pe gradul 21:22 Capricorn în opoziţie cu Soarele pe gradul 3:28 Rac (faza de Lună Plină în Capricorn) ne cere să găsim un echilibru între carieră, viaţa socială, responsabilităţi de lungă durată, autorităţi şi familie, neam, părinţi, copii, rădăcini, trecut.

Această Lună Plină în semnul de pământ al Capricornului aduce în atenţia noastră dezechilibrele, temerile noastre, legate de carieră, funcţii înalte, familie, părinţi, cămin, tradiţii, fundaţii solide, planificări pe termen lung, stabilitate, autorităţi.

Fie că vorbim despre planul material, fie că vorbim despre planul spiritual, această slujbă astrală deschide o cale nouă pentru recunoaşterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce contează cu adevărat, pentru înţelegerea «unde suntem, cine suntem şi unde vrem să mergem»,  pentru a urca pe muntele de care avem nevoie, pentru evoluţie.

Una dintre lecţiile oferite de această Lună Plină în Capricorn este despre acceptarea realităţii şi a limitelor dar şi de stabilire a obiectivelor realiste şi concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare.

 


Luna Plină în Capricorn activează Axa XII-VI, o Axă a sănătăţii dar şi a limitărilor.

O Lună Plină în Capricorn şi în Casa XII ne arată unde ne sabotăm singuri, unde suntem duşmanii propriei vieţi, unde continuăm să căutăm aprecierea celorlalţi uitând că sentimentul propriei valori nu poate fi dobândit decât lăuntric.

Este timpul să devenim conştienţi de «Omul Divin» din noi.

Potenţialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casă naturală a Peştilor, putem «înota» acuma prin fel de fel de emoţii, sentimente, trăiri, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunaţii.

Aici ne întâlnim cu legile spirituale, cu karma noastră, cu duşmanii noştri.

Casa XII este un loc menit să ne transforme, în spatele întunericului se află o lumină strălucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinţă, de dezvoltare spirituală, de dorinţa de a înota în lumi necunoscute dar care ne conduc la adevăruri spirituale, la Dumnezeu.

Aici învăţăm că viaţa are un scop divin, aici învăţăm că scopul unei vieţi este iubirea necondiţionată, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalţi, credinţa care poate muta şi munţii din loc.

O Lună Plină în Casa XII este ca o poartă către renaşterea noastră, către datoriile noastre karmice, către înţelegerea valorilor spirituale.

 


Luna Plină în Capricorn face un aspect de conjuncţie mai larg cu PLUTO retrograd în Capricorn.

Pluto este planeta transformării, regenerării dincolo de orice control al nostru, iar în semnul Capricornului această energie are de-a face cu reguli, regulamente, construcţii, lideri, autorităţi, modalităţi demodate, ce trebuiesc transformate.

MERCUR, planeta comunicării, face un aspect de opoziţie cu această Lună plină şi ar trebui să fim atenţi la ceea ce spunem şi cum spunem. Conversaţiile pot fi dificile.

De asemenea, putem folosi această energie provocatoare pentru a ne aminti de puterea creatoare pe care o deţin cuvintele noastre. Putem modifica condiţiile vieţii noastre, schimbând cuvintele.

NEPTUN retrograd pe gradul 25 Peşti este planeta mediatoare a opoziţiei Lună în Capricorn cu Soare în Rac, arată o ieşire, o soluţie a provocărilor acestui moment astral.

Neptun este în esenţă o forţă spirituală.

Pentru a utiliza în mod eficient această energie, trebuie să credem în magia vieţii, în rolul spiritualităţii, în acceptarea intuiţiei ca o forţă invizibilă dar binefăcătoare.

Cum un aspect de sextil este un aspect ce face ca cele două energii să lucreze la unison în favoarea noastră, este o cale uşoară de a obţine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuiţie, vise profetice, rugăciune.“

 


Iată, foarte pe scurt, ideile cele mai relevante ale acestui periodic Moment lunar de (Super)Lună Plină în care, după cum am mai tot poVestit, Luna este în opoziţie cu Soarele, tensionând la maxim toate aspectele fundamentale de relaţionare dintre Soare şi Lună, Masculin şi Feminin, Alb şi Negru, Yin şi Yang... şi tot aşa, în Jocul fără sfârşit al (aparentelor) „contrarii(lor)“... sau al COMPLEMENTARITĂŢILOR...

...Căci, în esenţă, acest Moment depinde de Ochii care privesc : acei Ochi umani văd acest Moment ca fiind o „opoziţie“ (ca ceva care se opune altcuiva, în acest caz Soarele), sau ca o „completare“, deci complementară, întregind imaginea unui Întreg, cândva chiar fiind Întreg ?

Aceasta-i întrebarea ! iar răspunsul nu îl poate oferi decât fiecare cu el însuşi, căci, dincolo de „nebuniile“ şi agitaţiile zilnice, când fiecare se aşează în linişte cu/în El însuşi, doar el/ea poate între-zări cel mai bine atitudinile fundamentale care îl/o definesc, sau îl/o ne-definesc (ne-limitează)...

Acela este unul dintre acele Momente de Pauză de Respiro, de Relax profund, de sondare şi introspecţie... exact ca şi acest Moment astral.

Doar tu, omule, să-ţi acorzi acest mic moment al tău. Doar al tău.

Spor la foraj(ul interior) !

 

Cu Bucurie şi relaxare astrală,

 

MarYan



3 comentarii:

  1. Mulțumesc! Mesajul e pentru suflet!🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu luna a eliberat aceste energii ciudate, ci soarele care deja emite codurile Noii Ere. Adică, A Doua Venire. Din lună s-a incercat manipularea noastra emotionala. Un fel de bălăceală in emotii necurate.
    Reptilele incep sa piarda teren. Nu mai suportă lumina venita din soare. Crist e Crist. Nu unul din impostorii care s-au crezut Iisus, bălmăjind in toti acesti ani prostii despre Romania tara aleasa pentru credinta ei. Halal credinta! Sa nu faci nimic si sa te astepti la premii!! Atata prostie?! Atata trufie?!
    Chiar ma intreb daca entitatea care a mers pe amagirea romanilor a facut-o intentionat, ca romanii sa nu-si salveze sufletele, sau si entitatea era amagita in astralul contaminat cu atatea emotii si false credinte?! Sunt 2000 de ani de cand mesajul solar al lui Crist a fost falsificat. Daca adaugam la asta si perioada si mai întunecată din Vechiul Testament, rezulta un talmeș balmes de iluzii si informatii inutile in acest mileniu.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Din lună s-a incercat manipularea noastra emotionala."
    Din păcate, încă se manipulează de pe Lună (prin energia furnizată încă de "motoarele" lunare), prin hrănirea hologramei/Matricei 3D de pe Planetă, într-adevăr, la nivel emoţional în primul rând, dar nu numai..
    Până la urmă nu aceste detalii tehnice (la propriu) contează cel mai mult, ci modul în care este receptată şi utilizată energia ce vine dinspre "nava" numită Lună...

    Cât despre "criştii la pachet" pe care îi găseai pe toate drumurile acum 10-20 de ani, numai de bine !
    Este o etapă depăşită, noi rămânând doar cu zâmbetul relaxat din colţul gurii, la aşa amintiri cu "crişti" năstruşnici..

    RăspundețiȘtergere