vineri, 22 iulie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 183 pentru 20 iulie 2022 – „Războiul fără de sfârşit“ cu Putin.

 

MarYan

CuVântul (PoVestea) Zilei : 183

pentru

20 iulie 2022

 

Războiul fără de sfârşit

cu Putin


 

PoVestea de azi continuă, cumva, articolul de ieri cu „Marele Duşman“ (de Clasă) pe care aţi realizat cam de cine este vorba...

...În care, în articolul editorialistului „la modă“ american Tucker Carlson, se fac deja „nominalizări“ (la „Oscarul“ pentru cel mai bun Rol de „Provocator“) !

Dar iată o parte (prima) a poVeştii lui Tucker din unul dintre ultimele sale editoriale, traduse, ca de obicei, de către Adrian Pătruşcă : De ce vor un „Război fără Sfârşit” cu Putin. Americanilor li se spune să se pregătească de Apocalipsa Nucleară“ :

„Ceea ce părea un conflict relativ obişnuit între două țări din fosta Uniune Sovietică a ajuns să capete accente de demenţă colectivă.

Un editorial teribil al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews“ :

„Vestea bună este că America devine tot mai amuzantă.

Vestea proastă e că, în acelaşi timp, devine tot mai înfricoşătoare.

În legătură cu partea a doua, guvernul a anunțat azi că inflaţia a ajuns la un nou record. Știam. Vezi asta cum intri într-un magazin.“

„Așadar, avem cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani. Asta e o știre. Dar ea nu reflectă ce se întâmplă cu adevărat. Realitatea este mult mai proastă.

În timpul mandatului lui Carter, când inflația a ajuns la 14,6%, salariile creșteau și ele.“

„După cum arăta institutul Pew într-o analiză recentă :

«În perioada marii inflații din anii 1970 și începutul anilor 1980, salariile medii au crescut în general cu 7, 8, chiar 9% de la un al la altul.»

Normal. Sunt mai mulți bani în circulație.

Valorează mai puțin, dar sunt mai mulți.

Dar acest lucru nu se întâmplă astăzi şi este bizar.“

„Potrivit raportului Departamentului Muncii, „veniturile pe oră reale medii, corectate cu rata sezonieră, au scăzut cu 3,6% în iunie 2022 față de iunie 2021. Scăderea veniturilor reale medii combinată cu o scădere de 0,9% a săptămânii medii de muncă înseamnă o scădere cu 4,4% a veniturilor reale medii săptămânale în ultimul an.”

„O scădere medie de 4,4% a veniturilor...

Așa arată un dezastru economic !

Americanii câștigă mai puțini bani exact în momentul în care tot ce cumpără, de la benzină la alimente, este mai scump. Nu puțin mai scump, ci mult mai scump.“

„Spuneam că este bizar. Iată un exemplu : preţul benzinei este mult mai mic în Mexic decât în Statele Unite. De aceea, mulți californieni trec frontiera pentru a-și face plinul la mașini. Guvernul mexican chiar îi încurajează pe americani să alimenteze de la ei.

«În prezent», a spus președintele Mexicului, «un galon (3,785 litri) de benzină normală costă 4,78 dolari  la voi, în timp ce în Mexic costă 3.12 dolari».“

„Ar trebui să vă întrebați : dacă noi plătim mai mult pe benzină din cauza lui Putin, atunci mexicanii de ce nu plătesc la fel de mult, tot din cauza lui Putin ?

De ce inflaţia creşte și veniturile scad ?“

 


„În aceeași lună în care prețurile la benzină au devenit inaccesibile și oamenii nu mai pot călători, Joe Biden, în numele democraţiei, a semnat un program de ajutorare de 40 de miliarde de dolari.

Nu pentru voi, nici pentru vreun alt american, ci pentru Ucraina.

Iar acești bani, spune Biden, nu reprezintă decât începutul. Fac parte din angajamentul nostru nelimitat de a finanţa guvernul corupt şi dictatorial din Ucraina.“

„Iată ce spune Biden :

Reporter : «Atâta timp cât va fi necesar. Aceasta înseamnă un sprijin nelimitat al Statelor Unite pentru Ucraina, sau va veni un moment când va trebui să îi spuneţi preşedintelui Zelenski că Statele Unite nu mai pot sprijini această ţară ?»

Biden : «Vom sprijini Ucraina cât va fi necesar. Vom sta alături de Ucraina și toți aliații noștri vor sta alături de Ucraina cât va fi necesar.»

Reporter : «Acest război a aruncat în aer prețurile. (Petrolul) ar putea ajunge la 200 de dolari barilul, cred unii analiști. Cât trebuie să ne mai așteptăm ca șoferii americani și din toată lumea să plătească prețul acestui război ?»

Biden : «Cât va fi necesar. De fapt, Rusia nu trebuie să învingă Ucraina şi să treacă de Ucraina.»

Generaţiile viitoare vor privi această înregistrare și altele la fel și se vor cruci.

«Cât va fi necesar. Indiferent de preţ.

În timp ce economia americană se îndreaptă spre dezastru, iar ucrainenii mor pe capete, cine câştigă ?

Ei bine, nimeni nu ştie unde ajung...“

 

„Oficiali ai administrației Biden au recunoscut pentru Wall Street Journal, care scrie :

«Odată ce echipamentele americane sunt predate guvernului ucrainean, oficialii SUA spun că au puţine informaţii directe unde ajung acestea. Pentru asemenea informații se bazează pe ce le spune guvernul ucrainean.»

Cum ?

Trimiţi miliarde de dolari în Ucraina, în plin război, dar nu îţi faci nici cea mai mică grijă să ştii ce se întâmplă cu ei ? Ce se întâmplă cu aceste arme ?

Ei bine, ministrul ceh al Apărării știe că o parte din aceste arme vor fi scoase prin contrabandă din Ucraina.

«Este greu să eviţi traficul sau contrabanda. Nu am reușit nici în fosta Iugoslavie și probabil nu o să putem nici în Ucraina.»

E o demență. Dacă vrei ca Europa de Est să devină periculoasă şi instabilă generaţii întregi de acum încolo, atunci fă astfel încât acest război să continue şi să moară cât mai mulţi.

Adică exact ceea ce facem noi, acum...“

„Tratăm Ucraina la fel ca Afganistanul.

Dar e numai o parte din purcoiul de bani pe care îl trimitem.“

„Pe lângă această asistență pentru securitate, șefa USAID, adică Samantha Powers nu a plecat, în mod ciudat e tot acolo, după ce a distrus lumea – a anunțat că trimitem alţi 4 miliarde de dolari Ucrainei pentru a achita deficitul bugetar al acestei ţări.

Dacă tot e vorba să ajutăm pe cineva, nu ar fi mai bine ca Samantha Power să decidă achitarea deficitului bugetar al SUA ?

Uite așa, impozitele voastre îi plătesc pe birocraţii din guvernul ucrainean !

În total, Congresul a aprobat peste 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Aici intră și 7 miliarde ajutoare suplimentare alimentare şi sanitare și 9 miliarde ajutoare economice, indiferent ce o însemna asta.“

 

Aşadar, continuarea vine în partea următoare...

 

MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu