joi, 7 iulie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 170 pentru 7 iulie 2022 – CRIZA şi RECESIUNEA Globală.

 

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 170

pentru

7 iulie 2022

 

CRIZA

şi

RECESIUNEA Globală


 
 

După cum se remarcă deja din ultimele poVestiri, aceste vremuri devin tot mai tulburi, chiar mai tulburi decât le expuneam în urmă cu câteva luni... 

...Căci, iată, deja se prefigurează la orizont acea sperietoare numită Recesiune economică globală.

Într-o serie de articole („Avertismentul unui economist : Aceste ţări vor intra în RECESIUNE în următoarele 12 luni“ şi „Economiile care intră în Recesiune“) este expusă informarea unui economist şef de la o mare firmă japoneză de brokeraj, Nomura, care face anumite previziuni legate de evoluţia economiei globale, ce nu apar deloc ca fiind relaxante, „de vacanţă“...

Dimpotrivă :

Multe dintre principalele economii ale lumii vor intra în recesiune în următoarele 12 luni, pe măsură ce băncile centrale vor înăspri politica monetară pentru a combate inflaţia în creştere, potrivit economistului șef al firmei de brokeraj Nomura holdings, Rob Subbaraman.

Pe lângă SUA, Nomura se așteaptă la recesiuni în Zona Euro, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud, Australia și Canada anul viitor.“

„În Statele Unite se prognozează o recesiune «superficială», dar lungă, de cinci trimestre, începând cu ultimul trimestru din 2022.

Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană se numără printre cele care încearcă să modifice inflaţia record prin creşteri ale ratelor.“

„În nota de cercetare, Nomura a evidențiat mai multe economii de dimensiuni medii – inclusiv Australia, Canada şi Coreea de Sud – care au avut un boom imobiliar alimentat de datorii.

Acestea riscă să intre în recesiuni mai profunde decât se preconizează, dacă majorarea ratelor dobânzilor va declanșa exploziile imobiliare și reducerea gradului de îndatorare.“

„Multă țări se îndreaptă către o spirală a cheltuielilor, inclusiv cele salariale, ceea ce este «şi mai dureros pentru economie şi gospodării».

Este posibil, notează raportul Nomura, ca economia mondială «să lase inflaţia să scape de sub control», așa cum s-a întâmplat în perioada şocurilor petroliere din anii 1970.“

 


După ce am văzut, pe scurt şi sintetic, imaginea creionată de acest economist de la Nomura, iată şi opinia unui interesant redactor, Sorin Roşca Stănescu de la „Ziua News“(un tip neconvenţional şi percutant, pe care l-am citat de multe ori în trecut pe diferite subiecte, inclusiv despre „Conspiraţiile“ de multe feluri despre care a tot scris), într-un scurt Editorial al acestuia, „Cum e anunţată Apocalipsa !“, în care ne „traduce“ ceea ce spunea inclusiv tipul de la Nomura de mai sus, în „păsăreasca“ lor (limbaj criptic, „de specialitate“) :

„Rând pe rând, instituțiile care operează la nivel mondial și sunt specializate în analize și prognoze financiare ne anunţă Apocalipsa. Desigur, în limbajul lor păsăresc. Și o fac cu mare întârziere. Pentru că, până acum, au fost prudente.

Dar, iată, nu se mai poate. Colapsul mondial este enunţat. În detaliu.

Și știm și când s-a dat startul.“

„În păsăreasca lor, acești specialiști de prim rang în finanțele lumii ne informează că apocalipsa este generată din direcţia economiilor majore ale lumii.

Să traducem. Criza financiară este declanșată din direcţia celor mai puternice state.

Tot din motive de prudenţă, pentru a nu induce o panică prea mare, suntem informaţi că această gravă criză nu se produce încă, dar urmează să aibă loc.

Peste câteva luni.“

„E fals ! CRIZA este în plină desfăşurare.

Și, într-adevăr, urmează pas cu pas mecanismul altor crize prin care omenirea a trecut deja. Ultima fiind cea declanşată în 2008.

Ce înseamnă acest mecanism ?

Să ne reamintim.“

„Până când brokerii şi patronii unor firme au ajuns să se arunce pe fereastră, s-a declanșat o criză a imobiliarelor.

A urmat aproape instantaneu criza bancară.

Într-o cadență infernală, băncile au fost luate cu asalt de către deponenţi, au descoperit că nu mai au suficient numerar, au dat bani cu țârâita sau pur și simplu le-au trântit clienţilor uşile în nas. Şi, în scurt timp, au stins lumina.

Apoi criza s-a generalizat. Din cinematografie până hăt departe, în sectorul comercial.

Zeci de milioane de oameni au rămas pe drumuri. Concediați și faliți.

În cele din urmă, aceştia sunt cei care au plătit factura, până când, cu chiu cu vai, lumea și-a revenit. Iar unii nu și-au mai revenit niciodată.

Este bine să știm că atunci când, din motive de prudenţă, instituţii financiare de prim mărime, care lucrează cu profesionişti de marcă, anunţă aproape la unison că în câteva luni urmează o criză, criza deja se produce.

Și, în vremuri de criză, singura soluţie este ca, la rândul nostru, să fim prudenţi. Și să economisim.“

 


Cred că deja v-aţi conturat o imagine mai concretă a situaţiei generale economico-financiare, în doar câteva idei, scurte şi la obiect.

Din păcate, toate astea deja se resimt în viaţa şi activităţile de zi cu zi ale fiecăruia dintre umanii încarnaţi, fie că sunt dintre cei bine prinşi în Sistemul Matrix-ului sau până la cei ce tentează să devină „oameni liberi“ sau zişi „cetăţeni suverani cu toţii, într-un fel sau altul, bagă mâna în buzunar după metale, hârtii sau plastice (note de bancă „banc-note“ de România sau carduri, mai mult sau mai puţin stilizate şi încărcate electronic)... ei bine, cu toţii remarcăm diferenţele de aritmetică financiară faţă de acum câteva săptămâni, ca să nu mai spun de luni în urmă.

Şi, vorba lui Sorin Roşca, Criza nu va veni, ea deja a apărut şi se manifestă !

Şi iarăşi revin la ceea ce spuneam cu ani în urmă, în atâtea articole şi editoriale : CRIZA, fie ea financiară, medicală (biliară, renală) sau de alt gen, vine din grecesul „crisis“ care înseamnă, pur şi simplu, „DECIZIE“.

De aceea Criza, atunci când apare, ne arată că este nevoie să facem noi alegeri şi mai ales să luăm alte Decizii decât am făcut până acum, căci altfel, iată unde duce Calea (spre Fundatură) ne spune corpul fizic sau cel financiar (global sau personal).

Dincolo de controlul archonic, al draco-reptilienilor şi a Inteligenţei Artificiale în acest minunat Matrix 3D în care am imersat (scufundat) cu mai mult sau mai puţin entuziasm, dincolo de problemele globale ale crizelor / recesiunilor, foametei, frigului şi a altor „distracţii“ ce ni se pregătesc, de fiecare dată totul este legat de atitudinea fiecărui Eu Sunt şi de Evoluţia fiecăruia : Cine şi Ce Suntem, pe ce Cale mergem, în ce măsură Misiunea personală este atinsă şi chiar rezolvată (că de Karmă nu mai zic nimic, dar tot simt să punctez ca măcar la karma personală să mai „lucraţi“ cât puteţi, în timp ce karma ancestrală ar putea să mai aştepte, dar nu prea mult, că şi aceasta va solicita atenţia la un moment dat)...

Iată, toate acestea sunt ocazii şi oportunităţi de a schimba ceva în Viaţa ta, Omule, ceva, orice, de la banalele alegeri ale Cărărilor zilnice la complexele luări de decizii pentru Căile principale ale Vieţii.

Doar Intenţie şi Deschidere să ai, omule, că toate vor veni „de la Sine“, cum zice românul, adică de la SINELE SUPERIOARE (care or fi alea, asta-i cu totul altă poVeste :).

 


Ca de obicei, fără intenţie am ajuns să vorbesc de Karmă ancestrală şi Sine Superioare într-un articol cât se poate de „teluric“ şi aparţinând concretului cotidian, cu centrare pe Frica de Criză / Recesiune.

Dar poate că tocmai toate acestea ar putea reprezenta acele posibile reale rezolvări : în mijlocul celei mai adânci Crize fiind (financiară, de sănătate sau alta), cel mai simplu Remediu ar putea fi aceeaşi atitudine de a te aduna cât de puţin în interior, măcar un minuţel, şi să-ţi reaminteşti : DE CE eşti Aici şi Acum ?

Pentru a te lupta cu probleme financiare, corporale, relaţionale, într-un carusel parcă fără de sfârşit ?... sau poate că, totuşi, ai aterizat pe frumoasa noastră Planetă AlbAstră pentru propria ta evoluţie personală (în primul rând), regăsindu-te pentru propria ta Ascensiune... în Conştiinţă, în Iubire, în multe altele.

Şi atunci, toate capătă alt Sens...

Şi parcă nu mai contează atât de mult că, tot mai mult şi mai des, parcă te simţi ca într-un lagăr, într-un mediu tot mai ostil pe care nu-l mai recunoşti, unde manipularea informaţională şi propaganda continuă, greţoasă şi grotească, este fără de limite.

Iar cel mai „interesant“ este faptul că acest „Lagăr Occidental“ este definit chiar de ţările prognozate unde va dudui recesiunea : SUA cu Canada, UE cu Marea Britanie, Japonia şi Coreea de Sud în Asia, Australia.

Adică fix ţările care se luptă cu Rusia, care au impus acesteia valurile succesive şi tembeloid-inutile de sancţiuni, cei care afirmă că reprezintă „lumea liberă“ ce funcţionează într-o „ordine mondială bazată pe reguli“ (aici chiar au dreptate : reguli şi regulamente, ordine şi disciplină să nu mişte nimeni în front)... şi alte asemenea ipocrizii ticăloase, dincolo de imaginaţie... şi din care, iată, face parte şi România...

De aceea, la final, iar şi iar îmi aduc aminte de vorbele lui Eminescu cel torturat şi ucis lent şi în chinuri de către aceiaşi nenorociţi ticăloşi pe ai căror urmaşi îi vedem zi de zi la televizor, cocoţaţi în aceleaşi jilţuri moi... ei bine, bietul şi în acelaşi timp marele Eminescu striga, tare supărat, încă de acum vreo 141 de ani în prea-cunoscuta sa Scrisoare a III-a :

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,

 Să-i împarţi în două cete : în smintiţi şi în mişei,

 Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,

 Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni !

 

Cu acelaşi Drag şi acelaşi strigăt : Hai (E)Liberare !

 

MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu