miercuri, 6 iulie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 169 pentru 6 iulie 2022 – MARELE JAF European ?

 

MarYan

CuVântul (PoVestea) Zilei : 169

pentru

6 iulie 2022

 

MARELE  JAF

European ?


 
 

Aşa cum am afirmat în poVestea de ieri, astăzi revin cu un subiect la fel de „tare“, pe care l-am putea resimţi chiar mai dur şi mai rapid „pe pielea noastră“ decât poVestea cu păpica, de ieri...

...Anume, situaţia gazelor naturale româneşti cu care ar trebui să ne asigurăm, cel puţin în teorie, „securitatea energetică naţională“ prin care să avem ce „arde“ la iarnă ca să nu îngheţe tot românul, să meargă becul (cu led) deasupra capului şi să funcţioneze, în continuare „fabricile patriei“.

Asta la nivel teoretic...

...Căci, din punct de vedere practic, situaţia nu mai apare a fi „pe roze“ !

Dar haideţi să vedem ce ne transmitea chiar ieri Dan Diaconu pe blogul său „Trenduri Economice“,  cu un puseu nervos de revoltă (pe deplin justificată), într-un articol intitulat chiar aşa Începe MARELE JAF EUROPEAN !“ :

 


„Recent, Plăvanul (Iohannis) a avut o discuţie cu Manfred Weber.

Nu ştiu dacă-l mai ţineţi minte pe individul ăsta (...) care nu ştia decât să ne jignească şi să-l susţină pe (...) Băsescu.

Reamintiţi-vă cât de recalcitrant era şi cât de rău ne călca în picioare...

El este unul dintre artizanii blocării absolut abuzive a accesului României la Spaţiul Schengen şi tot el a provocat daune imense transportatorilor români fiind unul dintre artizanii «Pachetului de Mobilitate», cel care i-a aruncat pe transportatorii români de pe piaţa europeană a transportatorilor.“

„(...) Acesta (Manfred Weber) l-a sunat pe Plăvan pentru a discuta susţinerea de către România a strategiei energetice pe care-o propune el.

Iar Plăvanul care în relaţia cu oficialii europeni nu vorbeşte de pe telefonul pus la dispoziţie de către STS, ci de pe un dispozitiv primit din Germania l-a asigurat că România îl susţine.

Mai mult, l-a sunat imediat pe (...) Ciucă pentru a pune la punct detaliile, iar acesta s-a executat în timp util.“

Acesta este motivul pentru care Ciucă a anunţat că raţionalizează gazele.

Desigur, pentru ca şocul să nu fie mare, a anunţat că o va face pentru companii.

Numai că, trebuie să înţelegeţi că niciodată nu vi se va da o veste nasoală decât după ce veţi fi expuşi unei fezandări mai îndelungate.

Orice om normal la cap se întreabă ce sens are raţionalizarea în condiţiile în care România îşi asigură în proporţie de 90% gazele din producţia internă ?

Nu e greu să găseşti cei 10% care-ţi lipsesc.

Şi, la urma urmei, chiar şi fără ei poţi trece iarna fără raţionalizări aberante.“

„Duminică, într-un cadru mai discret, Manfred Weber care-i şi şef al PPE ieşea la atac expunându-şi principalele direcţii pe care vrea să le impună.

Iată ce declara el ştiind că are susţinerea României :

«Europa are nevoie urgentă de decizii privind solidaritatea energetică obligatorie.

Nu vreau să experimentez mai multă confuzie ca în timpul pandemiei, când toată lumea și-a închis granițele și și-a oferit măști în timp ce Europa a eșuat.(...)

Cu alte cuvinte, avem nevoie de mecanisme obligatorii de a face faţă şi de a fi solidari pe baza gazului care se află în rezervoarele de stocare, astfel încât toată lumea să nu se uite doar la sine.

În toamnă, când lucrurile devin cu adevărat serioase, aceste mecanisme trebuie să funcţioneze»

(Citat din R3Media, singura publicaţie autohtonă care a publicat ştirea).

Mai mult, Weber spune că nu e corect ca «ţările norocoase» care au gaz să nu fie solidare cu celelalte ţări...

Vă simţiţi vizaţi, norocoşilor ?“

 


„Iaca de fapt care-i socoteala :

Nemţii sunt rupţi în cur. Şi asta nu din cauza noastră, ci a lor.

Şi-au tăiat singuri conducta de gaz cu ruşii pentru a fi solidari cu Ucraina.

Treaba lor !

Problema e că vine iarna şi s-au trezit că n-au de unde să ia gaz. Şi efectiv n-au de unde, întrucât Putin îi va lăsa în rahat pentru ca ei să-şi poată duce ideologia anti-rusă până la capăt.

E cât se poate de justificat ceea ce face Putin, întrucât Rusia a băgat bani în NordStream 2, iar la finalizare nemţii au spus că nu le trebuie.

Ca să nu mai vorbim că le-au naţionalizat filiala germană a Gazprom.

Păi cum altfel te poţi comporta cu un asemenea haiduc ?

Şi ce face Germania constatând «înţelept» că iarna e frig ?

Ne spune nouă că trebuie să fim solidari cu ei, adică să punem totul la comun.“

„Ce înseamnă asta ?

Pe scurt, să punem la bătaie gazele noastre cu depozitele lor goale.

Dar ce înseamnă «echitabil» ?

Staţi să vedeţi că abia acum începe tămbălăul.

Echitabil înseamnă distribuirea după o schemă proporţională bazată pe dimensiunea populaţiei şi consumul industrial.

Asta deoarece cică nu se poate face discriminarea între populaţie şi industrie.

Astfel, Germania îşi va asigura partea leului, Franţa va fi a doua, iar România, picată la capitolul consum industrial, va fi pe undeva pe ultimele locuri, ridicată doar de numărul populaţiei care şi el va fi rectificat deoarece, nu-i aşa?, se va ţine cont de emigranţii români din spaţiul european care vor fi trecuţi la ţările lor de adopţie.

Iată cum arată jaful la care Plăvanul ne-a făcut părtaşi !

„Ciucă, prin anunţul făcut, doar ne pregăteşte pentru penuria pe care o vom îndura la iarnă.

V-o spun încă de pe acum : revenim la Evul Mediu.

Nu vom avea nici gaz şi nici curent electric.

Ceea ce aţi văzut pe vremea lui Ceauşescu va reveni în forţă, însă sub o formă mai radicală : vom avea doar câteva ore pe zi de energie electrică şi gaz, iar preţurile vor fi demente.

Prin structurile guvernamentale se vorbeşte deschis despre un preţ de 20 lei pe litrul de carburant !

Totul, evident, din solidaritate...“

„Europa ne jefuieşte deja la drumul mare.

După ce ne-au sufocat industria, după ce ne-au luat pădurile şi pământul, urmează să dea cel mai mare jaf asupra resurselor noastre naturale.

Resurse pe care, în mare parte, tot ei le exploatau, dar aveau obligaţia să mai vândă şi pe-aici din ele, păstrându-şi profiturile babane.

Acum ni le vor lua aproape pe gratis, iar noi ne vom uita ca proştii, mirându-ne de cât de proşti suntem...“

 


Da, dură exprimarea lui Dan, însă „pe bune“, meritată de cei care, iată, pun la cale alte şi alte măgării...

Deci, din toamnă (cel mai târziu!) ar re-începe „distracţia (de fapt, după cum spune şi CuVânt-ul, „distrucţia“) cu aceleaşi ne-bunii pe care deja le cunoaştem (în privinţa sănătăţii, legat de prostia covidică şi altele ce-s pe ţeavă) la care adăugăm, iată, trăiri din vechi amintiri, din anii 1980-1989 (pentru cei de vârstă corespunzătoare), în privinţa încălzirii, a curentului electric şi... a mâncării !

Ca o sinteză, scurtă şi la obiect : „Vor dârdâi înfriguraţi de foame, pe întuneric“...

Vă surâde perspectiva asta, prieteni şi colegi (de suferinţă planetară) ?

Dacă nu, poate că Acum este timpul să acţionăm.

Dar NUcare cu furci, care cu topoare“ (vorba lui Vladimirescu la 1821) sau „prin fum, prin spăngi, prin mii de baionete“ (ştiţi poezia cu asalturile pe frontul Primului Război Mondial)... ci puţin altfel.

Cu totul altfel.

Pentru început, iată o variantă :


Şi, dincolo de chestiunile zise exterioare, ca de fiecare dată este vorba de ceea ce spuneam şi în poVestea de ieri, de „In-vizibilitatea psihologică“ (probabil că se cere o poVeste distinctă şi cu acest subiect), una care se obţine nu prin haine speciale „extra-terestre“ care să reflecte lumina (un fel de „Omul invizibilreloaded)...

...Ci prin ATITUDINE, una cât mai detaşată şi centrată cât mai aproape de propria Esenţă a Fiinţei care Suntem fiecare, şi care va genera o creştere a frecvenţelor vibraţionale (şi, implicit, de Conştiinţă) până la Nivele în care cei mai coloraţi şi de-a dreptul întunecaţi nu le-ar putea nicicum percepe...

...Căci PRINCIPIUL de Bază în UNIVERS, în această privinţă, este : Cei de „deasupra“ pot vedea tot ce este „dedesubt“, în timp ce cei de „dedesubt“ nu pot vedea NIMIC din ceea ce este „deasupra vorbind strict VIBRAŢIONAL.

Şi ar mai fi multe de spus în această privinţă, de aceea poate că există aceste poVestiri, ca să ne re-amintim puţin câte puţin, pas cu pas de toate acestea, zi de zi, ca, până la urmă, să ne luăm „inima în dinţi“ şi să purcedem la treabă sau, după caz, să continuăm (ceea ce am oprit, sub avalanşa „nevoilor“ şi „fricilor“ de zi cu zi, inclusiv de tip „p(l)andemic“ sau „de război“).

Şi atunci, ce minune!, veţi descoperi că toate acestea nu mai au nicio putere asupra minţii, emoţia se linişteşte şi umanul începe să se elibereze de Frică...

...Pentru că, sper că aţi înţeles până acum, aceste poVeşti nu sunt despre cum să hrăniţi FRICA (de la Teamă până la Groază şi Teroare), ci despre cum să le gestionăm şi să le transMutăm în ceva cu adevărat Luminos şi Înălţător !

Pănă la urmă, cu toţii suntem Al-chimiştii propriului nostru Spaţiu/Timp, dar, în primul şi în ultimul rând, al Vieţii fiecăruia.

Haideţi să Trăim cu adevărat această Viaţă dăruită nouă, pe care s-o facem eliberată de nebunii/manipulatorii/cabaliştii (sau cum mai doriţi să fie catalogaţi)... ei cu ale lor, noi cu Bucuria noastră !

 

Hai Liberare (a Bucuriei) !

 

MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu