sâmbătă, 4 iunie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 137 pentru 4 iunie 2022 – BANII şi ofilirea Sufletului.

 

MarYan

CuVântul (PoVestea) Zilei : 137

pentru

4 iunie 2022

 

BANII

şi

ofilirea Sufletului

 


 

Într-un îndemn de acum vreo 5 ani (mai precis, de pe 21 aprilie 2017), Neale Donald Walsch (cel bine-cunoscut cu celebra sa trilogie „Conversaţii cu Dumnezeu“, continuată ulterior cu alte câteva titluri asemănătoare)...

...Ne-a transmis (în cadrul Mesajului său zilnic „În această Zi din Viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii...“) : „...NU banii sunt problema!

 

Mai departe, acesta preciza :

A avea curajul de a oferi darul tău cel mai preţios este problema.

Nu este nicio siguranţă în a face ceva doar pentru a supravieţui, când, de fapt, te stingi uşor pe interior, în timp ce o faci.

Asta înseamnă a te îngriji de corp, în detrimentul sufletului.

Iar un suflet ofilit nu poate duce decât la un corp ofilit.

Să nu crezi, aşadar, că „ai grijă de tine” prin faptul că îţi ucizi spiritul, pentru a-ţi ţine corpul viu.

Cât timp vei mai amâna ceea ce îţi doreşti cu ardoare să faci ?

 


Scurt, simplu şi direct, Neale Walsch ne reaminteşte ce reprezintă banul doar un simbol, adică, chiar din punctul de vedere al originii şi sensului acestui CuVânt („simbol“), acesta este un „semn de recunoaştere“ a ceva pentru altceva.

Mai holistic spus : banii sunt o formă de exprimare a Energiei prezente în întregul Univers. Şi, pentru că energia nu poate fi de-finită şi limitată, aici apare paradoxul banului : să limitezi (prin „valorizare“) ceva ne-limitat (energia).

Aceasta poate să apară doar într-un singur caz : printr-o minciună (cât carul Universului) că această valorizare este reală, bazată pe manipulare grosolană a Realităţii, prin care sunt controlate entităţile din Spaţiul (teritoriul) respectiv...

 


Deocamdată, această uriaşă minciună „a ţinut“ de mii şi zeci de mii de ani... Însă timpul acesteia se apropie de final, când Banul va fi de-voalat, fiind (ex)pus la adevărata sa semnificaţie, permiţând, în fine, Copiilor să strige (Adevărul) : „Împăratul este gol !“.

Şi, pentru că acum este relax de final de săptămână, iar „sportul“ (inter)naţional numit „a alerga cât mai repede pentru cât mai mult în cât mai scurt timp“ a luat o mică pauză, cel puţin până luni...

...Vă propun ca în weekend-ul rămas să mai meditaţi la acest atât de actual subiect, cu atât mai mult cu cât Vremurile, tot mai provocatoare, ne împing să facem tot mai des acest lucru, prin acutizarea riscurilor financiare, „strigate“ de către corpurile fizice prin riscul insuficienţei alimentare (o iluzie şi aceasta, până la urmă, dacă ne re-amintim de „Hrana cu Lumină“ a celor care se Hrănesc cu Energia Pranică Divină).

De aceea nu mai insist acum, ci doar permit Meditaţiei liniştite să intre rapid în scenă, căci, cine ştie ce minuni s-ar putea revela, în orice moment, la orişicine, indiferent de cât de puţin „pregătit“ ar fi ace(a)sta.

 


În fine, ideea esenţială este aceasta : dacă dorim Avere şi Bogăţie, s-a putea să descoperim că Floarea Sufletului (din fiecare) se ofileşte mai rapid decât am crede... În schimb, prin eliberarea de această unică şi nebunească obsesie, strict indusă prin programare/control/manipulare („bani, bani şi iarăşi bani !...“), abia atunci Universul îşi va îndrepta Faţa către tine (deşi, în Realitate, este puţin invers !), revărsând din Abundenţa şi Prosperitatea Sa Infinită.

Şi vă spun, prieteni, aceasta nu este doar poezie metafizică...

...Este însăşi Realitatea. Doar să îi permitem să se exprime. Atât.

Detaliile vor veni pe alte Valuri CuVânt-ătoare !

 

Cu acelaşi drag,

 

MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu