duminică, 5 iunie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 138 pentru 5 iunie 2022 – Înapoi la SIMPLITATE.

 

MarYan

 CuVântul (PoVestea) Zilei : 138

pentru

5 iunie 2022

 

Înapoi

la

SIMPLITATE

 


 

Într-o altă PoVeste şi îndemn (asemănătoare cu cea de ieri), un sud-coreean foarte „interesant“ ne transmite un mesaj foarte precis şi direct, în ton cu acest weekend şi, mai ales, cu aceste Vremuri...

...A cărui esenţă am transpus-o chiar din titlu :

 „Întoarceți-vă la lucrurile simple.”

 

Este vorba de îndemnul omului care ar avea, zice-se, cel mai ridicat Coeficient de Inteligenţă de pe Pământ probabil fiind vorba de Inteligenţa Intelectuală (IQ) !

 


Dar iată ce ne spune PoVestea :

„Sud-coreeanul Kim Ung-Yong este omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe Pământ la ora actuală, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210 unități (fizicianul englez Stephen Hawking avea 160).

Asiaticul nostru a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană – pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil...

A fost, ca student, invitat la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani.

În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974 (deci, la vârsta de 12 ani), a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când... s-a întors acasă, în Coreea de Sud.


Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat ca... asistent universitar la o facultate din provincie.

 

Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns „uimitor“ (ciudat doar pentru cei prinşi în vraja Matrixului Holografic actual) :

„Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul INTELIGENŢĂ EMOŢIONALĂ, dacă nu iubești în mod constant, chiar fără de măsură și nu te iubește nimeni... atunci nimic nu mai contează.

Am fost «sus», acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă.

Nu e nimic acolo. E pustiu...

Întoarceți-vă la lucrurile simple.”

 


Aşadar, în termeni mai tehnici, putem spune că omul nostru a trecut prin pustiul INTELIGENŢEI INTELECTUALE (a fi doar în mintea „seacă“ este precum traiul într-un deşert), dar a reuşit să „evadeze“ (chiar foarte repede), pătrunzând pe Tărâmul fabulos şi mitic al INTELIGENŢEI EMOŢIONALE ca, ajutat de „Dragonii“ de acolo, să se înalţe, în fine, în Tărâmul Tărâmurilor : INTELIGENŢA SPIRITUALĂ, Sensul cel mai Înalt al Călătoriei fiecăruia...

...Una pe care sud-coreeanul nostru a ştiut să o gestioneze nu doar cu Inteligenţă ci şi, până la urmă, cu Înţelepciune (iubitoare) a Forţei Divine din interiorul Fiinţei.

Spor la o Călătorie (a fiecăruia) cât  mai Înţeleaptă !

 

Cu acelaşi drag,

 

MarYan

 


2 comentarii:

  1. Coreeanul are cu certitudine,dreptate!Acolo "sus",ma refer la societatea actuala, unde din pacate aproape toti oamenii doresc sa ajunga,este pur si simplu PUSTIU,NU este NIMIC acolo...

    RăspundețiȘtergere