luni, 6 iunie 2022

MarYan : CuVântul (PoVestea) Zilei : 139 pentru 6 iunie 2022 – PURIFICARE.

 

MarYan

CuVântul (PoVestea) Zilei : 139

pentru

6 iunie 2022

 

PURIFICARE

 

 

Deşi aceste Simple CuVinte / PoVeşti par a fi, poate pentru unii, în afara „cestiunilor arzătoare“ cotidiene, poate că veţi putea sesiza Actualitatea acestor subiecte, mai ales acum, în aceste Vremuri, când, aparent paradoxal...

...Cu cât situaţia generală devine mai „fierbinte“, cu atât creşte nevoia de „întoarcere la Origine“, adică la Simplitate, pentru a fi cât mai bine Centraţi, deci Pregătiţi pentru Valurile (tot mai înalte) care vin...

Iar primul şi ultimul lucru de care avem „nevoie“ (pentru Planul fizic, cel puţin) este chiar această PURIFICARE care poate fi, după cum puteţi bănui, Interioară şi Exterioară, dar mai ales Continuă...

 


Sunt tot mai multe metode propuse de tot felul de „specialişti“ ce ne ajută în cadrul acestui Proces. În acest context, azi şi Acum vorbim doar de o metodă, simplă şi rapidă, accesibilă şi la îndemâna oricui : DUŞUL.

Da, spălatul cu apă pe pielea trupului fizic este un act care poate ajuta foarte mult la curăţirea fizică a acestuia, însă cel puţin la fel de important este şi aspectul energetic.

De aceea, dincolo de metode tot mai complexe faţă de acest „banal“ gest de a ne spăla pe corp („a face duş“), derivate sau corelate cu acest primar proces de curăţire fizică (precum băile calde/reci cu ape terapeutice, sauna, masaje cu uleiuri esenţiale etc.), astăzi ne oprim la această metodă care poate fi oricum doriţi, dar în primul rând SIMPLĂ.

Şi, cum Puterea stă în Simplitate, haideţi să identificăm Puterea acestei Simple Metode.

 


Pentru aceasta de un real ajutor ne poate fi Tanaaz, cunoştinţa noastră de pe acest blog, Astrolog deja (re)cunoscută în acest sens, care ne transmitea, printre altele, în cadrul unui articol scris de aceasta prin 2019 , „Cum să asculţi de Înţelepciunea Corpului tău“ :

Corpul vostru este templul vostru și casă pentru sufletul vostru.

El își păstrează înțelepciunea și cunoștințele divine, dar dacă nu meditați în mod regulat sau nu vă faceți timp să vă ascultați, este posibil să nu fiți conștienți de această înțelepciune înnăscută.

Acest lucru nu este neobișnuit și este motiv că majoritatea durerilor noastre și a minții hiperactive sunt neobservate până când nu ne relaxăm.

De fapt, dacă vă confruntați cu dificultăți de somn, dacă simțiți constant că vă aflați într-o stare de confuzie sau dacă aveți dureri persistente pe care nu sunteți siguri cum să le gestionați, este un semn că trebuie să vă relaxați și să vă conectați cu corpul.

Atunci când se întâmplă ceva, când ne simțim rău sau când ne simțim obosiți, este adesea modul în care corpul nostru comunică cu noi și uneori tot ce trebuie să facem este să îl ascultăm.

Pentru a vă regla la corpul vostru, trebuie să deveniți un bun ascultător și trebuie să începeți să atingeți liniștea interioară.

În timp ce MEDITAȚIA este grozavă pentru acest lucru, o modalitate rapidă și ușoară de a vă acorda la corpul vostru este în timp ce faceți DUŞ.

Este vorba despre apa caldă care este foarte relaxantă pentru majoritatea oamenilor și vă poate ajuta să vă deschideți pentru a vă asculta înțelepciunea corpului vostru.

Pentru a vă regla la corpul vostru, încercați acest exercițiu simplu atunci când sunteți în duș.

Acordaţi-vă Exerciţiilor Corporale :

1. Închideți ochii, stați sub apa curgătoare și permiteți-vă să simțiți cu adevărat senzația apei pe corpul vostru. Pătrundeți cu adevărat în profunzime și permiteți-vă să observați și să notați fiecare senzație. Fiți super-prezenți și încercați să vă concentrați asupra modului în care se simte corpul vostru.

2. Cu ochii închiși, atrageți atenția asupra unei zone de îngrijorare. De exemplu, este posibil să aveți un genunchi dureros sau un umăr inflamat. Alegeți o zonă și fiți cu atenția acolo. Permiteți-vă cu adevărat să vă simțiți în ea. Dacă simțiți durere, încercați să respirați prin ea. Permiteți-vă să simțiți totul și apoi direcționați această întrebare către acea zonă a corpului vostru : «Ce vrei ca să știu ?»

3. După ce puneți întrebarea, puteți primi un răspuns imediat sau un sentiment intuitiv. Răspunsul voastru poate fi un cuvânt, o viziune, o imagine sau doar o senzație. Aveți încredere în ceea ce se întâmplă pentru voi.

 


...Simplu, direct şi, în acelaşi timp, suficient de „metafizic“ pentru a extrage informaţii de „putere“ dar şi de a avea efecte puternice asupra corpului fizic şi a celor energetice, doar iniţiind acest aparent banal gest, numit „a face duş“ (precum şi aparentul gest alimentar de „a mânca“, „a ingurgita“ tot felul de chestii numite alimente, dar care nu ştim ce efecte au în interiorul corpului).

De aceea, informarea (pentru o cât mai reală şi înaltă Cunoaştere) şi cercetarea-analiza-meditaţia pentru o cât mai înaltă Conştientizare) sunt esenţiale în aceste Vremuri, cu adevărat Tulburi (adică „tulburarea Vechiului pentru decantarea Noului“).

Succes !

 

Cu acelaşi drag,

 

MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu